۲۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۲۴

مهر به بهانه روز ازدواج بررسی می کند؛

سخت گیری جوانان و جیب های خالی/ لزوم رواج ازدواج آسان

سخت گیری جوانان و جیب های خالی/ لزوم رواج ازدواج آسان

اصفهان - هلهله شادی کاروانهای عروسی قطع نشده و این یعنی هنوز سقف مشترک روی سر دختر و پسرهای این شهر ساخته میشود ولی سختگیری جوانان و شاید جیب خالی، غلظت این شادی را این روزها کمتر کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها - کیمیا صادقی: یک جلد کلام الله مجید،‌ یک جام آینه، یک جفت شمعدان و یک شاخه نبات، سفره مجلل عقد، لباس عروس، کت و شلوار داماد، همه چیز فراهم است تا به مهریه معین به عقد هم در آورد دختر و پسر جوان را و زمانی که وکیل می گوید: بنده وکیلم؟.

چقدر کم شده است این گونه مراسم ها که شادی را در عمق جان ها تزریق  می کرد، دیگر از این دست مراسم ها کم داریم و همه عقدها محضری شده است یا کمتر خبری از عقد دوست و آشنایی به گوشمان می رسد.

جوانان شهر می گویند ازدواج این روزها سخت شده است، امیر پسر ۲۷ ساله ای که مدرس زبان در یکی از آموزشگاه های اصفهان است به خبرنگار مهر گفت: من وقتی نتوانم با این مقدار کم حقوقم خرج خودم را بدهم چگونه می توانم فردی دیگر را وارد زندگی ام کنم.

شیوا دانشجوی ۲۵ ساله با اشاره به این که هنوز شرایط ازدواج وی مهیا نشده است، گفت: شرایط دلخواه ازدواج در حقیقت همان ملاک ‎‎ ها و معیارهای ازدواج است که تاکنون در افراد مورد نظرم پیدا نکرده ‏‏ام.

وی در رابطه با هدف از ازدواج، بیان کرد: هدف از ازدواج از نگاه هر فردی متفاوت است اما این هدف از نگاه من کامل شدن و بی ‏‏نیازی از بسیاری از نیازهای کنونی است.

این دختر ۲۵ ساله با اشاره به این که معیارهای ایده ‏‏آل او برای انتخاب همسر شامل صداقت، اخلاق و رفتار و موارد مشابه است، در رابطه با سن ازدوج عنوان می‏‏‌کند: سن مناسب ازدواج برای یک دختر از دیدگاه من ۲۶ سالگی است.

احمد جوان ۳۷ ساله ای که اصالتا شیرازی است نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چرا تا کنون ازدواج نکرده است، گفت: زمانی می خواستم با دختری که از همکلاسی هایم بود ازدواج کنم اما خانواده ام اختلاف طبقاتی را بهانه کردند و مانع ازدواج ما شدند.

وی با بیان این که یافتن همسر ایده‌‏‏آل نیز کار دشواری است، اظهار کرد: سختی ازدواج به پیدا کردن نیمه گمشده است و برای منی که نیمه گمشده خود را پیدا کردم اما مخالفت خانواده او را از من جدا کرد پیدا کردن نیمه دیگر کمی سخت است و به نظرم هر آدمی فقط یک بار می تواند عمیقا عاشق شود.

جوانان اصفهان که ذوق، هنر و عشق در رگ هایشان جاری است هر کدام دلایل مختلفی برای مجرد بودن خود آوردند برای بعضی از آنها ازدواج به یک ترس تبدیل شده بود، ترس از دست دادن آرامشی که اکنون دارند و ممکن است با انتخابی شاید اشتباه، زندگیشان را تباه کند.

ازدواج در سنین کم یک لذت محسوب می شود

حجت الاسلام سید محی الدین میرمرشدی اما در ارتباط با روز ازدواج به خبرنگار مهر گفت:‌ خداوند وقتی انسان را خلق کرد برای او از جنس خودش زوجی را آفرید تا در این دنیا تنها زندگی نکند، آدم با دیدن حوا احساس بسیار زیبایی با خالق و آفرینش خودش کرد و از آنجا انسان به این نتیجه رسید که برای بقای خود به زوج نیاز دارد.

فضای مجازی عاملی که جوانان را ازدواج دور کرد

وی ادامه داد: زمین از دو جنس زن و مرد سامان پیدا کرده است و روز به روز بر جمعیت انسان ها افزوده می شود، انسان برای بقای خود به جنس مخالف روی آورد و با تولید مثل باعث بقای بشر شد.

کارشناس مذهبی- اجتماعی و استاد حوزه و دانشگاه گفت: براساس همین ادیان الهی از بدو تشکیل خودشان مسئله ازدواج را در کتاب های آسمانی مطرح کردند و قوانین نسل ها را مورد بررسی قرار دادند و به بشر دستور زندگی داده شد.

به نظر می رسد نگاه غلط در طول سالیان اخیر زمینه ای را فراهم کرده که دختران و پسران از ازدواج دور شده اند و این به دلیل شروع زندگی با هزینه های زیاد است

وی ادامه داد: داستان های زندگی زیادی از جمله داستان ازدواج یوسف و زلیخا، ابراهیم و ساره، نوح و همسر ناخلفش و داستان های دیگر که اهمیت ازدواج را نشان می دهد، را در بین انبیا داریم و قرآن کریم نیز به مسئله ازدواج نگاه ویژه ای دارد که فرمان می دهد دختران و پسران خود را برای ازدواج آماده کنند.

میرمرشدی در ارتباط با ازدواج های فامیلی گفت: از آنجایی که در بین ائمه ازدواج های فامیلی وجود داشته بنابراین مردم نیز به ازدواج های فامیلی دعوت شده اند و به اصطلاح می گویند عقد دختر عمو و پسر عمو را در آسمان ها نوشته اند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد نگاه غلط در طول سالیان اخیر زمینه ای را فراهم کرده که دختران و پسران از ازدواج دور شده اند و این به دلیل شروع زندگی با هزینه های زیاد است و اگر جوانان ازدواج را آسان بگیرند رغبت بیشتری برای ازدواج پیدا می کنند.

میرمرشدی ادامه داد:‌ اسلام سنت خاصی برای ازدواج در نظر نگرفته بلکه می گوید هرگاه دختر و پسر به سن بلوغ رسیدند می توانند با یکدیگر ازدواج کنند که آمار و اطلاعات نشان می دهد ازدواج در سنین پایین موفق تر بوده است.

ترس از ازدواج در وجود جوانان

وی افزود: اگر دختران و پسران در سنین پایین تر ازدواج کنند توقعات کمتری دارند و زندگی مشترک برای آنها جذاب تر خواهد بود.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: سنین ۱۵ و ۱۶ سالگی سنینی است که سن عاشقی و خواستن ها نام گرفته و هرچه سن بالاتر برود خواسته ها بیشتر شده و انتخاب سخت خواهد شد همچنین سن ازدواج از ۲۰ سال که بگذرد میل به ازدواج، به ترس از ازدواج تبدیل خواهد شد.

وی در ارتباط با استقلال مالی دختران و تاثیر آن بر ازدواج گفت: دخترانی که استقلال مالی دارند می توانند پس از ازدواج تمام اموال خود را با همسرشان شریک شوند مانند خدیجه کبری که تاجر بزرگی در شهر بود و پس از ازدواج با حضرت محمد تمام اموال خود را در اختیار پیامبر قرار داد، در اصل ازدواج نوعی به اشتراک گذاشتن اموال، احساسات و عواطف طرفین است و همین اشتراک گذاری زندگی را زیبا می کند.

از آنجایی که دختران و پسران دهه ۶۰ از سن ازدواجشان گذشته تعداد کمی از آنها ازدواج می کنند، ازدواج بین دهه ۷۰ و ۸۰ رواج پیدا کرده که تعداد جوانان در این دهه نسبت به دهه های دیگر کمتر است

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان در ارتباط با میزان ازدواج در سال۹۶ گفت: ۳۲ هزار و ۱۴۵ مورد ازدواج در سال ۹۶ در استان اصفهان داشتیم که نسبت به سال گذشته آن ۱۵ درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در این ازدواج ها، سن ازدواج بین خانم ها از ۲۰ تا ۲۴ سالگی و برای آقایان از سن ۲۵ تا ۲۹ سالگی بوده است.

حسین غفرانی با اشاره به میزان ازدواج ها در سه ماهه سال ۹۷ گفت: در این سه ماهه نیز هفت هزار و ۱۲۵ مورد ازدواج در اصفهان داشتیم که میانگین سنی افراد در بین آقایان ۳۰ سال و در بین خانم ها ۲۶ سال است.

رواج ازدواج بین متولدین دهه ۷۰ و ۸۰

وی با بیان کاهش ازدواج در سال های اخیر گفت: از آنجایی که دختران و پسران دهه ۶۰ از سن ازدواجشان گذشته خیلی تعداد کمی از آنها ازدواج می کنند، ازدواج بین دهه ۷۰ و ۸۰ رواج پیدا کرده که تعداد جوانان در این دهه نسبت به دهه های دیگر کمتر است و این عامل، آمار ازدواج را کاهش داده است.

مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان ادامه داد: میزان طلاق ها در سال ۹۶ نسبت به سال گذشته آن دو درصد کاهش داشته و آمار دقیق از میزان طلاق های سه ماهه سال ۹۷ در دسترس نداریم.

وی افزود: طبق آمار ۱۶ درصد از طلاق ها در دو سال اول زندگی، ۲۲ درصد پنج ساله اول زندگی و ۵۵ درصد طلاق ها در ۱۰ سال اول زندگی اتفاق می اقتد.

این روزها کمتر دیده می شود جوانی دسته گل و شیرینی به دست برای امر خیری در خانه ای را بزند که قرار است عروس از خانه به منزل بخت ببرد و این تاخیرها شاید به خاطر بالا رفتن سن جوان هاست که دیگر علف به زبان بزی شیرین نمی آید و توقع ها بالا رفته است، توقع دختران و پسرانی که به قول حجت الاسلام میر مرشدی اگر در سن ۱۸ سالگی که وجودشان سرشار از عشق است به فکر ازدواج افتاده بودند و با منع خانواده و اقوام مواجه نمی شدند هم اکنون محبت را تجربه و هرکدام رخت سفید برتن کرده بودند.

کد خبر 4373153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha