به گزارش خبرگزاری مهر، آیتالله مصطفی محققداماد، رییس گروه علم فرهنگستان علوم ایران در سخنرانی خود در هفتمین دور گفتوگوی دینی ایران و کرهجنوبی گفت: نظری که قرآن مجید به طبیعت و به جهان دارد، نگاه اختصاصی اسلامی است. اینگونه که خدا جدای از جهان نیست.
وی افزود: خدای برونجهانی در قرآن مجید استفاده نمیشود و در اسلام، خدا جدای از جهان نیست. همچنین جهان از نظر قرآن آیت حق است و «آیه» به معنای نبوغ حق است و نه به معنای نشانه. در این نظر اسلامی، طبیعت، خدا را مینمایاند و خدا در طبیعت، خودش را نشان میدهد.
محققداماد تأکید کرد: نگاه به خدای جدای از جهان، مشکلی است برای بشریت. حتی نظریه تکامل که مطرح شد و در آن خدا انکار شد، به خاطر آن نگاه بود؛ نگاه به خدای جدای از جهان.
این اندیشمند کشورمان در ادامه سخنانش با اشاره به کتاب «ذهن و جهان» گفت: این نگاه، یعنی خدا جدای از جهان نیست؛ تمام تئوری تکامل را باطل میکند. حالا اگر طبیعت نمود حق و نشاندهنده حق باشد؛ طبیعت برای ما مقدس است؛ چون جلوه حق است.
وی افزود: یک مؤمن خداپرست، طبیعت را که نگاه میکند، گویی در آن، صورت حق را میبیند، کوه و صحرا و دریا و هر جا را میبیند، نگاهش یک نگاه قدسی است و نگاهی که فلاسفه و حکمای اسلامی دارند، به مراتب نگاه زیباتر و مهربانتری است. اگر اینطور نگاه کنیم دیگر مخرب و مفسد در طبیعت نخواهیم بود.
محققداماد تأکید کرد: بشریتی که خود را به جای خدا نشانده و چنگال بر صورت طبیعت زده، طاقت نفس کشیدن را از خودش سلب کرده است.
رییس گروه علم فرهنگستان علوم ایران در پایان سخنانش اظهار کرد: پیغمبر زمین را اینطور معرفی کرده است؛ زمین سجدهگاه بشر و طاهر و پاک است و نباید زمین را آلوده کنیم. این نگاه دین اسلام به محیط زیست است.
دور هفتم گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کنفرانس ادیان برای صلح کرهجنوبی با عنوان «دین و محیط زیست» در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
نظر شما