به گزارش خبرگزاری مهر، سعید نمکی، روز شنبه در پنجمین جلسه شورای سیاستگذاری نظام سلامت الکترونیک، با تاکید بر اینکه در حال حاضر، استقرار پرونده الکترونیک سلامت، سیستم ارجاع و پزشکی خانواده در سطح کشور، از اولویتهای وزارت بهداشت محسوب میشود، اظهار کرد: نباید تصور شود که پرونده الکترونیک سلامت، پزشکی خانواده و سیستم ارجاع باید همزمان مستقر و اجرایی شوند، بلکه استقرار پرونده الکترونیک سلامت، زمینه اجرای دو برنامه دیگر را مهیا میکند. بنابراین با استقرار این برنامه در سطح کشور، میتوان شاهد استقرار نظام ارجاع و پزشکی خانواده نیز بود.
وی افزود: چالمرز جانسون، یکی از نظریه پردازان برجسته مبحث توسعه است که با تحقیق و مطالعه در کشورهای جنوب شرق آسیا، برای اولین در سال ۱۹۷۶، اصطلاح دولتهای توسعه گرا را مطرح کرد. به گفته وی، اولین راز موفقیت کشورهای جنوب شرق آسیا در ایجاد توسعه این است که به سمت شفاف سازی پیش رفتند، یعنی در این کشورها، دادهها به صورت شفاف ثبت و داشبوردهای مشخص و به روزی برای مدیران تصمیم گیرنده ایجاد شد.
نمکی خاطرنشان کرد: سالها قبل، زمانی که معاون بهداشت وزارت بهداشت بودم، در جلسهای مشترک با رئیس مرکز آمار ایران، به اختلاف برخوردیم؛ چراکه آمار ثبت شده مرگ و میر در وزارت بهداشت بیشتر از آمار مرکز آمار کشور اعلام شده بود و تمامی دستگاههای بین المللی نیز آمار مرکز آمار را مبنا قرار داده بودند و این موضوع به دلیل این بود که ما بر اساس زیج حیات آمار را ثبت کرده بودیم و آنها بر مبنای شناسنامههای ابطال شده آمار مرگ و میر را ثبت میکردند.
وزیر بهداشت، استقرار دولت الکترونیک سلامت را یکی از افتخارات وزارت بهداشت برشمرد و گفت: با استقرار پرونده الکترونیک سلامت از خرداد ۹۸، تمامی رویدادهای حوزه سلامت کشور ثبت خواهد شد. همچنین، آنلاین شدن پرونده الکترونیک سلامت نیز از جمله اقدامات و برنامههای آتی وزارت بهداشت است.
نظر شما