پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۱۸ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۳۳

معاون اول قوه قضائیه مطرح کرد

انجام ۳۰۰هزار کارشناسی در سال ۹۷

انجام ۳۰۰هزار کارشناسی در سال ۹۷

معاون اول قوه قضائیه گفت: از دستگاه نظارتی ناراحت نباشیم. دستگاه نظارتی به نفع ماست. ما می‌خواهیم در جهت احقاق حق عمل کنیم، اگر ما داریم به عمد خطایی می‌کنیم اینجا جلوی ما گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای معاون اول دستگاه قضا در گردهمایی سراسری کارشناسان رسمی دادگستری مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده گفت: خداوند را از بابت تمام نعمتهایی که به ما داده که در یک نظام ولایی می‌توانیم خدمتی را برای مردم عزیزمان انجام دهیم، سپاسگزارم.

وی در ادامه و با اشاره به کار مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده گفت: بخشی از ارزش کار و زحمات این مجموعه آنچنان که باید و شاید برای برخی از ما روشن نشده است و این وظیفه مرکز و کانون کارشناسان است که کار خود را به درستی تبیین و ارزشگذاری کند.

اژه ای تصریح کرد: استحضار دارید که عمر بسیاری از ما که در این جلسه حضور داریم به مرحله‌ای رسیده که رو به سراشیبی هستیم است و باید اهتمام بیشتری برای انتقال تجربیات داشته باشیم و از طرفی باید مراقب باشیم که آنچه را که به دیگران منتقل می‌کنیم، نکات مثبت و آموزنده و دارای ارزش انسانی و الهی باشد.

وی افزود: یکی از اهداف مهم همه انبیا، اولیا و نظام جمهوری اسلامی عدالت، تحقق عدالت و گسترش عدالت در همه ابعاد است و از جمله عوامل انسانی که در تحقق عدالت نقش قابل توجهی دارد، مجموعه خانواده قاضی، کارشناس و وکیل است و این سه عامل، عامل بسیار بزرگی است.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: بنده به عنوان یک قاضی و مدیر در دستگاه قضائی از خود سوال می‌کنم که آیا به کار و مجموعه خود رضایت دارم و وظیفه خود را به درستی و به نحو احسن انجام داده ام و خروجی کار من امروز در تحقق عدالت رضایت بخش بوده یا خیر.

محسنی اژه ای تصریح کرد: قطعاً همه ما تلاش کرده ایم، اما رضایت بخش بودن خروجی کار مساله مهمی است.

وی به برگزاری جلسات این چنینی اشاره کرد و گفت: در این جلسات باید با آسیب شناسی و به کارگیری خرد جمعی راهکارهایی را برای ارتقا و تعالی کار شناسایی کنیم، لذا بیان برخی مطالب در جهت تعالی و ارتقا است.

وی با طرح این سوال که آیا خروجی ما در تحقق عدالت برای خودمان قانع کننده و رضایت بخش است یا خیر، گفت: من قاضی و وکیل سوگند یاد کرده ایم که کارمان را امانت دارانه و متعهدانه انجام دهیم. کارشناس وقتی کار قاضی و وکیل را می بیند، درباره قضات، وکلا و حتی کار خودتان نظر بدهید و ببینید آیا دقیقاً مطابق با قوانینی که قانون اساسی برای ما تعیین کرده، درست انجام شده است یا خیر.

محسنی اژه ای به فعالیت کارشناسان اشاره و تصریح کرد: آماری که به بنده داده اند، بیش از ۳۰۰ هزار کارشناسی در سال ۹۷ داشته ایم، آیا ما به این میزان کارشناسی در یک سال خودمان رضایت داریم یه خیر.

وی افزود: چه ضابطه و شاخصه‌ای در کارشناسی اول بوده که کارشناسی دوم را نسبت به کارشناسی اول با تفاوت فاحش روبرو می‌کند؟ این امر چه چیزی را پیش می‌آورد؟ کارشناسی با اختلاف فاحش هزینه مردم را بلا می‌برد، دادرسی را طولانی می‌کند.

وی افزود: کسی که در مرحله اول به نفع او کارشناسی شده اعتمادش متزلزل می‌شود و در اینجا خسارت به کجا وارد می‌شود؟ درست است کارشناسی طریقیت دارد اما گاهی این طریقیت منحصر می‌شود و راهی وجود ندارد. قاضی ممکن است به ناچار انتخاب کند اما در کُنه وجدانش که باید مطلبی را احراز کند و با اقناع وجدان رأی بدهد امکان پذیر نیست. این کارشناسی‌های متفاوت از آفت‌های این حوزه است.

اژه‌ای به برخی از کارشناسی‌ها اشاره کرد و گفت: نمی‌خواهم خرده بگیرم یا کسی را تضعیف کنم اما وظیفه دارم به دنبال رفع آسیب باشم. گاهی ۳ یا ۴ برابر تفاوت کارشناسی اول و دوم و … وجود دارد. مگر چه تفاوتی وجود دارد؟ مثلاً قیمت گذاری می‌شود ۶۰۰ میلیارد تومان، اعتراض می‌کند و قیمت می‌شود ۱۶۰۰ میلیارد تومان. کدام صحت دارد. برای ساختمانی در غرب تهران جواز گرفته شده و همه چیز آن قابل رؤیت است در یک فاصله کوتاه ۲۹۵ میلیارد تومان تا ۸ هزار میلیارد تومان کارشناسی شده است. همه کسانی هستند که سنی از آنها گذشته و تجربه‌ای دارند و هزاران کار کارشناسی کردند. یقیناً مبانی دارند و نمی‌خواهم بگویم کدام صحیح است.

معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: ما به دنبال اجرای عدالت و تحقق آن و رساندن حق به حق دار هستیم چرا که یک خانواده و مجموعه هستیم. من هیچ گاه به کارشناس مرکز و کارشناس کانون جدا نگاه نکردم. امروز می‌خواهیم خودمان خودمان را کارشناسی کنیم. حرمت امامزاده به متولی آن است. اگر دستگاه قضائی حرمت کارشناس و وکیل را رعایت نکند به کجا لطمه می‌خورد؟ یا متقابل اگر وکیل حرمت دستگاه قضا را رعایت نکند به چه کسی لطمه می‌خورد؟ دوست هم باید شفاف عیب دوست خود را بگوید. ما که از یک خانواده هستیم باید انتقاد را با رعایت شرایط مطرح کنیم و در مقام رفع نقیصه بر بیاییم.

وی خطاب به کارشناسان گفت: اگر شما کارشناسان در نحوه برخورد قاضی، نحوه عملکرد و یا اشکالی در جایی روبرو می‌شوید حتماً آن را بیان کنید و به یک بار گفتن اکتفا نکنید. اگر قرار به یکبار گفتن بود خداوند برخی داستان‌ها و آیات را در قرآن یکبار بیان می‌کرد و تمام می‌شد. ما نیازمند تکرار هستیم. باید دست به دست هم دهیم که حرمت مرکز، کانون، وکلا، کارشناسان و دستگاه قضائی را رعایت کنیم. بر برخی از کارهای ما جز خدا کسی نمی‌تواند نظارت کند.

وی افزود: اگر یک وکیل یا کارشناس پلیس تقوای درون را نداشته باشد هیچ کس نمی‌تواند برخی از امور او را کنترل کند. ما باید بدانیم بازخواستی در آن دنیا وجود دارد و خدا ناظر بسیار دقیقی است و فکر نکنید آنجایی که غیر از خدا ناظری نیست مفر است. اتفاقاً آنجا خیلی خطرناک است. از مردم و دستگاه نظارتی بیرونی می‌ترسیم اما آنجا که تنهاییم از هیچ چیز نمی‌ترسیم. اینجا باید بدانیم خدا ناظر است.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه دستگاه نظارتی حتماً لازم است، گفت: از دستگاه نظارتی نترسیم و ناراحت نباشیم. دستگاه نظارتی به نفع ماست. مگر ما می‌خواهیم چه کنیم؟ ما می‌خواهیم در جهت احقاق حق عمل کنیم. اگر ما داریم به عمد خطایی می‌کنیم اینجا جلوی ما گرفته شود از آتش و بی آبرویی آن دنیا راحت تر است. اگر در مسیری در خیابان ما را راهنمایی کنند از آنها تشکر می‌کنیم یا ناراحت می‌شویم؟ از آقای جهرمی درخواست می‌کنم موضوع حفاظت را جدی بگیرند. روز گذشته در جلسه‌ای گفتم نظارت باید رازدار، عاقل، عالم، کاردان و مصلح باشد.

معاون اول قوه قضائیه در پایان گفت: کارشناسی و علم خود را به روز کنیم و این هم وظیفه مسئولین مرکز است. از طرف دیگر سایرین استقبال کنند. امروز در برخی از مسائل می گویم محسنی بی سواد است. کم سواد نیستم بی سوادم چون بعضی از موارد جدید جدید است و چندسال پیش اصلاً وجود نداشته است و باید آموزش ببینم. یکی دانش دارد و من تجربه که باید به روز شود.

ع

کد خبر 4661823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha