به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اندروید، هدف از ویژگی اجازه دسترسی به اطلاعات کاربر در اپلیکیشن های اندروید، حفاظت از اطلاعات او است. اگر کاربر نخواهد یک اپلیکیشن چراغ قوه تماسهای او را بررسی کند، نباید به آن اجازه دسترسی بدهد. اما با این وجود بسیاری از اپلیکیشنها از راهی میانبر به اطلاعات کاربر دسترسی مییابند.
محققان کشف کرده اند که بیش از هزار اپلیکیشن محدودیتهای دسترسی به اطلاعات را زیر پا میگذارند و اطلاعات دقیق از موقعیت مکانی فرد و شناسههای تلفن فرد را جمع آوری میکنند.
این کشف نشان میدهد حفظ حریم خصوصی در فضای آنلاین کار مشکلی است، به خصوص اگر فرد وابسته به موبایل و اپلیکیشنهای خود باشد. شرکتهای فناوری انبوهی از اطلاعات افراد مانند موقعیت مکانی، دوستان و علایق فرد را جمع آوری میکنند.
محققان «انسیستو علوم رایانهای بین المللی» (ICSI)در تحقیقات خود دریافته اند ۱۳۲۵ اپلیکیشن اندروید حتی پس از آنکه افراد به طور واضح اجازه دسترسی به اطلاعات را نداده اند، باز هم اطلاعات کاربران را جمع آوری کرده اند. «سرژ اگلمن» مدیر بخش تحقیقات قابل استفاده امنیتی و محرمانه قابل استفاده در ICSI این پژوهش را در اواخر ماه ژوئن ارائه کرده است.
او در این باره می گوید: در اصل مشتریان ابزار و سرنخ های اندکی در دست دارند که با کمک آنها می توانند حریم شخصی خود را کنترل کنند و در این باره تصمیم بگیرند. اگر توسعه دهندگان اپلیکیشن می توانند این سیستم را دور بزنند، پس درخواست اجازه از مشتریان برای دسترسی به اطلاعاتشان بی معنی است.
به گفته اگلمن محققان درباره این مشکلات در سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی به گوگل هشدار داده اند. گوگل نیز اعلام کرده در اندرویدQاین مشکلات را برطرف می کند.
در این پژوهش محققان شیوه انتقال اطلاعات از ۸۸ هزار اپلیکیشن هنگام عدم اجازه دسترسی از سوی کاربران را بررسی کردند. ۱۳۲۵ اپلکیشن با زیر پا گذاشتن قوانین مربوط به اجازه کاربران و استفاده از راه های میانبر اطلاعات کاربران را از منابعی مانند اینترنت وای فای جمع آوری کردند.
نظر شما