۱۲ مهر ۱۳۹۸، ۹:۱۸

گزارش تحلیلی؛

خطرناک‌ترین منطقه‌ای که جنگ هسته ای از آن آغاز خواهد شد، کجاست؟

خطرناک‌ترین منطقه‌ای که جنگ هسته ای از آن آغاز خواهد شد، کجاست؟

تنش میان دو رقیب هسته ای در جنوب آسیا به علت مساله کشمیر به شدت افزایش یافته است و این در حالی است که هند و پاکستان یکدیگر را به استفاده از تسلیحات هسته ای علیه دیگری تهدید می کنند.

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: زمانیکه دولت هند در ۵ ماه آگوست، خودمختاری جامو و کشمیر را لغو ساخت، این کار با واکنش تند پاکستان روبرو شد، هند و پاکستان قبلا سه بار بر سر کشمیر جنگیده اند، در حال حاضر هر دو کشور دارای سلاح هسته ای هستند.

آنچه برای جامعه جهانی و بشریت خطرناک است، بلایی است که وقوع جنگ هسته ای میان دهلی نو و اسلام آباد بر سرکره زمین خواهد آورد به ویژه که تهدیدات اخیرا افزایش پیدا کرده است.

تنش میان دو رقیب هسته ای در جنوب آسیا به علت مساله کشمیر به شدت افزایش یافته است و این در حالی است که دو طرف یکدیگر را به استفاده از تسلیحات هسته ای علیه دیگری تهدید می کنند.

تهدیدات هسته‌ای میان دو طرف در حالی افزایش می یابد که هرکدام بر اساس گزارش رسانه‌ها؛حدود ۱۵۰ کلاهک هسته ای در اختیار دارند که پیش بینی می شود این تعداد تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۲۰۰ کلاهک هسته ای افزایش یابدتهدیدات هسته ای میان هند و پاکستان در حالی افزایش می یابد که بر اساس گزارش رسانه ها؛ هر کدام ۱۵۰ کلاهک هسته ای در اختیار دارند که پیش‌بینی می شود این تعداد تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۲۰۰ کلاهک هسته ای افزایش یابد.

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، اخیرا از احتمال به وجود آمدن حمام خون در کشمیر سخن گفت.

وی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: »وقتی یک کشور هسته‌ای تا آخر پای مبارزه می‌ماند، پیامدهایی متوجه فراسوی مرزهاست. این آزمایش سازمان ملل است. شما کسانی هستید که به کشمیر حق (خودمختاری) داده‌اید. زمان سکوت نیست، زمان عمل است».

مسعود خان، رئیس بخش کشمیر تحت کنترل پاکستان هم گفت که این احتمال وجود دارد، درگیری‌ها نظامی به جنگ هسته ای تبدیل شود.

وی افزود: «پاکستان در تلاش برای شروع جنگ نیست، ما یک سناریوی واقع بینانه را پیش بینی می کنیم تا جامعه بین المللی بتواند مداخله کند و به هند فشار آورد و آن را قانع سازد که از اقدامات غیرقانونی خود دست بکشد.

به باور وی، در صورت درگیری نظامی با هند، این جنگ بسیار کشنده خواهد بود، صدها میلیون نفر در جنوب آسیا کشته خواهند شد، این جنگ ۲.۵ میلیون نفر را در سراسر جهان تحث تأثیر قرار خواهد داد.

وی از جامعه جهانی و رهبری شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته است، که باید مداخله کنند و اوضاع را از مجرای دیپلماتیک حل نمایند.

به دنبال این دانشمندان و پژوهشگران درباره تبعات جنگ احتمالی هسته ای میان هند و پاکستان هشدار داده اند.

«زاخاری کِک» پژوهشگر و سردبیر سابق مجله امریکایی «نشنال اینترست» در مقاله‌ای نسبت به وقوع جنگ هسته‌ای میان هند و پاکستان هشدار داد و نوشت: «خطرناکترین منطقه ای که امکان آغاز جنگ هسته ای در آن وجود دارد مرزهای مشترک هند و پاکستان استخطرناک‌ترین منطقه‌ای که امکان آغاز جنگ هسته‌ای در آن وجود دارد، مرزهای مشترک هند و پاکستان است. این دو کشور تاکنون پیش از دستیابی به سلاح هسته‌ای سه جنگ بزرگ و پس از آن نیز یک جنگ دیگر داشتند و این به غیر از درگیری‌های مسلحانه متعدد میان آن دو است. علت اصلی این درگیری‌ها نیز اختلاف دو کشور بر سر استان‌های جامو و کشمیر در شمال هند است که پاکستان مدعی است به این کشور تعلق دارند. از دیگر عوامل اصلی درگیری‌های میان هند و پاکستان آن است که توانایی‌های نظامی هند بسیار بیشتر از پاکستان است و در نتیجه اسلام آباد سعی دارد قدرت هسته‌ای خود را برای تقابل نظامی با دهلی نو به کار گیرد».

یک نشریه آمریکایی در گزارشی به آنچه بر سر ساکنان کره زمین در صورت بروز جنگ هسته ای میان هند و پاکستان خواهد آمد، پرداخته است.

نشریه علمی «ساینس ادونس» به سناریوی وحشتناکی که در صورت جنگ هسته ای میان هند و پاکستان با توجه به افزایش تنش میان دهلی نو و اسلام آباد، رقم خواهد خورد پرداخته و آورده است: « پس از حملات هسته ای، بدترین جنگ ممکن برای بشریت شروع می شود و فورا ۱۰۰ میلیون نفر کشته می شوند و دود سیاه ناشی از بمب های اتمی به کاهش فاجعه بار دمای هوا خواهد انجامید.

«الان روبوک» استاد علوم محیط زیست و اقلیم در دانشگاه «راتگرز» آمریکا و یکی از گردآورندگان گزارش نشریه علمی ساینس ادونس به خبرگزاری فرانسه گفت: «متاسفانه احتمال جنگ وارد استاستاد دانشگاه راتگرز آمریکا: متاسفانه احتمال جنگ وارد است زیرا هند و پاکستان بر سر کشمیر کشمکش دارند زیرا هند و پاکستان بر سر کشمیر کشمکش دارند و این تشدید تنش تلفاتی هم از نظامیان دو کشور به دنبال داشته است. امیدواریم که مردم پس از این بررسی و پژوهش قانع شوند که استفاده از سلاح هسته ای مجاز نیست زیرا سلاح کشتار جمعی است».

دانشمندانی که پژوهش و گزارش را گرد آورده اند، اعلام کرده اند: «تعداد کشته شدگان به ۱۲۵ میلیون نفر در صورت استفاد از بمبی به وزن ۱۰۰ تُن که شش بار از بمب هیروشیما بزرگتر است، افزایش می یابد. حدود ۱۶ تا ۳۶ تُن دوده به اتمسفر جو در نتیجه انفجارها خواهد رسید که این مقادیر عظیم از دوده باعث جذب نور خورشید و گرمای هوا می شود که سبب رسیدن دود به طبقات فوقانی اتمسفر می شود که این امر قدرت رسیدن نور خورشید به زمین را حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد کاهش می دهد. کاهش دما در سطح زمین حدود ۲ تا ۵ درجه خواهد بود. بارش باران حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد کاهش می یابد و پیامدهای اصلی این فاجعه کمبود عمده مواد غذایی سالها و حتی یک دهه در سراسر جهان خواهد بود این امر قدرت رسیدن نور خورشید به زمین را حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد کاهش می دهد. کاهش دما در سطح زمین حدود ۲ تا ۵ درجه خواهد بود».

اسپوتنیک به نقل از برایان تون استاد دانشگاه کلرادو آمریکا آورده است: «جنگ میان هند و پاکستان میزان مرگ و میر را در دنیا به شکل قابل ملاحظه ای افزایش می دهد. دود سیاه ناشی از انفجار مانع از رسیدن نور خورشید به زمین می شود و درجه حرارت تا حد زیادی کاهش می یابد و نباتات دیگر نمی رویند و این بر حیات موجودات کره زمین و بشر تاثیر دارد. اگر سلاح هسته ای به کار گرفته شود، سیاره زمین از تبعات آن از جمله بروز زمستان هسته‌ای شدید رنج خواهد برد».

زمستان هسته ای چیست؟

در پدیده زمستان هسته‌ای ابرهای غبار و دود بیشتر نور و انرژی خورشید را مسدود می‌کنند و موجب کاهش شدید دمای سطح زمین میشوند. تاریکی و سرمایی که در این مرحله بر زمین حاکم می‌شود، به علاوه پرتوهای رادیواکتیو، تقریبا تمام گونه های گیاهی و جانوری زمین را نابود خواهد کرد که به نوبه خود، قحطی و بیماری را برای آن دسته از انسانهای باقی مانده از انفجارهای اتمی، به همراه خواهد آورد. در همین حال، از آنجایی که دود، نور و گرمای خورشید را به خود جذب میکند، دمای لایه های بالایی تروپوسفر بالا رفته و با ایجاد وارونگی هوا موجب باقی ماندن مه دود یا smoke در لایه های پایینی خواهد شد. یک پیامد دیگر پیش بینی شده این است که انفجار اتمی میتواند موجب تشکیل اکسیدهای نیتروژن شود که با تخریب لایه حفاظتی ازن در استراتوسفر، امکان عبور مقدار بیشتری اشعه ماورای بنفش را فراهم خواهد نمود.

به هر حال آنچه پژوهشگران و دانشمندان اعلام کرده اند به مثابه زنگ خطری است که به صدا درآورده اند تا جامعه جهانی را متوجه تبعات فاجعه بار استفاده از تسلیحات هسته ای در جنوب آسیا کنند.

کد خبر 4736368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کرامت الله سلیمی LT ۲۳:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۰
      2 8
      هیچگاه چیزی به عنوان جنگ هسته ای رخ نمی دهد چون سلاح هسته ای یک دروغ بزرگ است که فقط در داستانهای تخیلی وجود دارد. تعجب می کنم که شما اصحاب رسانه که جرء باهوش ترین و حقه بازترین افراد جامعه هستید اراجیفی مثل سلاح هسته ای را باور دارید.
    • IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۵
      6 1
      جنگ‌ هسته‌ ای‌ خیلی‌ دوست‌ دارم‌ ببینم‌ همون‌ آدمیزاد‌ روی‌ کره‌ خاکی‌نباشه‌ بهتره‌ ما‌ ایرانیان‌ داریم‌ از‌گرسنگی‌ میمریم‌
    • حق با اقای سلمی است IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۵/۲۳
      0 1
      اقای سلمی درست میگه