۳ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۰:۲۲

متکی در دیدار با رئیس مجلس نیکاراگوا :

هژمونی سلطه آمریکا در سال گذشته شکست خورده است / ایران خود را در کنار مردم و جنبش های نوین آمریکای لاتین می‌داند

هژمونی سلطه آمریکا در سال گذشته شکست خورده است / ایران خود را در کنار مردم و جنبش های نوین آمریکای لاتین می‌داند

منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان درادامه سفر به آمریکای جنوبی در ماناگوا با رومینیو رئیس مجلس نیکاراگوا پیرامون روابط دو جانبه و مسائل منطقه ای گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، متکی در این دیدار با اشاره به برخی تشابهات در منطقه خاورمیانه و آمریکای جنوبی گفت: آمریکای جنوبی و خاورمیانه باتحولات مثبتی روبرو بوده اند، سیاست ها و هژمونی سلطه آمریکا در هر دو منطقه سال گذشته با شکست روبرو شده است.

وی افزود: دور جدید خیزش مردم در آمریکای جنوبی با انتخاب دولت های عدالتخواه و ضد سلطه، سیاست های سلطه طلبانه قدرتها را با ناکامی روبرو ساخته و این تحول می رود تا پایانی بر ساختار ناعادلانه پولی و مالی جهان باشد، ساختاری که باعث بدهکاری و تاراج منابع ملی در کشورهای آمریکای جنوبی گردید.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم و جنبش های نوین آمریکای لاتین قرار دارد و آماده همکاری و توسعه روابط همه جانبه با این کشورها می باشد.

وی گفت: خوشبختانه دور جدید عدالتخواهی در کشورهای آمریکای جنوبی فقط در حوزه سیاسی محصور نشده بلکه در همه حوزه ها خصوصا اقتصادی  هم خود را نمایان ساخته و وابستگی کشورهای در حال توسعه را به نظام مالی و پولی جهان کاهش داده است.

در این دیدار، رئیس مجلس نیکاراگوا با اشاره به شرایط کشورش گفت: ما بعد از  بیست سال توانستیم با ایجاد شور در مردم قدرت را بدست بگیریم و سیاست ما استقلال طلبی ، عدالتخواهی  و مبارزه همه جانبه با سلطه آمریکا در منطقه است.

وی افزود: ما تنها شاهد شکست سیاست های جنگ طلبانه قدرتهایی چون آمریکا نیستیم بلکه شاهد شکست سیاست های اقتصادی آنها هم هستیم . سیاست هایی که با تکیه بر بانک جهانی و صندوق بین المللی پول استوار بوده است.

رومینیو افزود: آمریکاییها با شعار رفاه وتوسعه به نیکاراگوآ آمدند اما محصول حاکمیت آنها برای مردم ما چیزی جز فقر، بدبختی ، فلاکت و مهاجرت نبوده است، طی هشت سال گذشته فقر در کشور ما عمیق تر شده و اکثر مردم زیر خط فقر قرار گرفته اند.

رئیس مجلس نیکاراگوا تصریح کرد: فقر با شتاب و گسترده نتیجه سیاست های آمریکا در کشور ما بود که از طریق ارگانهای بین المللی هدایت می شد آنها ( آمریکاییها) منابع طبیعی ما را تاراج کردند.

وی خاطر نشان کرد: ما قدرت را از ملت گرفته ایم تا در جهت رشد و توسعه و رفاه کشور و مردم قدم برداریم و آینده را تضمین نماییم .

کد خبر 474543

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha