پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۵ اردیبهشت ۱۳۸۶، ۱۵:۵۴

طی کنگره ای در بهمن ماه سال جاری

پاره‌ای از مباحث علوم‌قرآنی در نظر آیت الله معرفت بررسی می شوند

پاره‌ای از مباحث علوم‌قرآنی در نظر آیت الله معرفت بررسی می شوند

در نشست شورای علمی گروه قرآن ‌پژوهی ضمن بررسی مقدمات برگزاری کنگره بزرگداشت علامه معرفت بر بازاندیشی پاره‌ای از مباحث علوم‌قرآنی در نظر آیت الله معرفت در این کنگره تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین جلسه شورای علمی گروه قرآن‌ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در سال 86 به بررسی مقدمات برگزاری کنگره بزرگداشت علامه معرفت پرداخت.

حجت ‌الاسلام دکتر علی نصیری، مدیر گروه قرآن‌ پژوهی پژوهشکده حکمت و دین ‌‌پژوهی، در این نشست ضمن ارائه گزارشی از جلسه کمیته اجرایی کنگره بزرگداشت علامه معرفت گفت ‌: برنامه کنگره بزرگداشت علامه معرفت در 16 مرحله تعریف شده است و نهادهایی نظیر دفتر تبلیغات دانشگاه رضوی، انجمن قرآن‌پژوهی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، موسسه آیت‌ا... مصباح، مراکز تخصصی کلام، تفسیر و مرکز مدیریت حوزه علمیه قم در این کنگره با پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همکاری می‌کنند.

دکتر محمد محمد رضایی نیز در این جلسه بر لزوم برگزاری کنگره ای در خور شأن آیت ‌الله معرفت تاکید کرد و یاد آور شد: بیش از 20 مرکز قرآنی در قم فعال هستند که متصدیان آنها از شاگردان استاد معرفت بوده‌اند و از این کنگره استقبال خواهند نمود.

همچنین حجت‌الاسلام غروی، عضو هیئت علمی گروه قرآن‌ پژوهی در این جلسه اظهار داشت: انجام کارهای محتوایی بر آثار علامه معرفت، امری ضروری است تا محورهای اصلی بحث‌های ایشان استخراج شود و مقالات کنگره در همان زمینه‌ها ارائه شود. در همین راستا لازم است جنبه‌های مثبت و منفی آثار ایشان مورد بررسی قرار گیرد.

حجت‌ الاسلام علی ‌اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به بخش‌هایی از زندگی‌نامه آیت‌ا... معرفت گفت: ایشان در نجف و ایران همواره به مباحث قرآنی توجه ویژه‌ای داشتند و بحث تحریف‌ناپذیری قرآن در آثار ایشان، سندی برای شیعه به شمار می‌آید که قایل به عدم تحریف قرآن است.

وی افزود: در کنگره، عطف توجه بر جنبه علمی باشد، نه عاطفی. همچنین به وجه قرآنی ایشان بیشتر پرداخته و آراء و نظرات استاد مطرح شود.

بر اساس مصوبات جلسه شورای علمی گروه قرآن‌پژوهی، رویکرد کنگره، آراء و اندیشه‌های قرآنی آیت‌ا... معرفت تعیین شد.

محورهای فراخوان مقالات کنگره شامل بررسی روش‌شناختی و تطبیقی آثار آیت‌ا... معرفت(ره)، بررسی آراء، اندیشه‌ها و نوآوری‌های آیت‌ا... معرفت(ره)  در عرصه قرآن‌پژوهی و نقش آیت‌ا... معرفت در احیاء و نشر علوم قرآن و تفسیر در دوران معاصر هستند.

همچنین در این جلسه بر بازاندیشی پاره‌ای از مباحث علوم‌قرآنی نظیر: وحی و تجربه دینی؛ وحی و مکاشفه عرفانی؛ ماهیت ماورایی قرآن؛ قرآن و بازتاب فرهنگ زمانه و مراحل و مراتب تحدی تاکید شد. نقد و بررسی روایت سبعه احرف؛ جمع و تدوین قرآن؛ نقد و بررسی شبهات تاریخی قرآن؛ نقد و بررسی شبهه خطاهای ادبی در قرآن و تأویل و رابطه آن با بطن از دیگر مباحث علوم قرآنی است که در مصوبات این جلسه بر بازاندیشی آنها تاکید شد.

علاوه بر این مقرر شد در زمینه مباحث قرآنی از جمله تفسیر به رأی؛ علل رهیافت متشابه در قرآن؛ قلمرو و جامعیت قرآن؛ قلمرو و جامعیت قرآن؛ مبانی تفسیر موضوعی؛ روش‌ها و گرایش‌های تفسیر و روش تفسیری اهل بیت(ع) بازاندیشی صورت گیرد.

کد خبر 476132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha