۹ آذر ۱۳۹۸، ۲۱:۵۸

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران‌ کشور:

«فرهنگ‌سازی» هزینه آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد

«فرهنگ‌سازی» هزینه آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد

سمنان- مدیر حوزه‌های علمیه خواهران بابیان اینکه داشتن فرهنگ هزینه‌های آسیب‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد، گفت: برای رسیدن به این مهم باید دستگاه‌ها فعالیت‌های خود را به سمت فرهنگ‌سازی سوق دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام عبدالکریم بهجت پور شامگاه شنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان سمنان به میزبانی سالن غدیر استانداری بابیان اینکه اصلاح فرهنگ و به‌ویژه فرهنگ عمومی نیازمند روش درست است، ابراز داشت: سخن از فرهنگ یعنی امری تبدیل به هنجار پایدار شود و اگر افرادی این‌ الگوها و هنجارهای پایدار را مطابق با این عنصر فرهنگی عمل نکند مستحق تنبیه جزایی و یا قضایی خواهند شد.

وی بابیان اینکه برای کنار گذاشتن ضد فرهنگ باید یک ‌گفتمان به‌عنوان عناصر فرهنگی قابل‌قبول طرح شود تا بخشی از هویت و تبدیل به یک ارزش شود، افزود: فرهنگ‌سازی ضد فرهنگ را کنار زده و تبدیل به هنجار خواهد شد که با آسیب زدایی هنجارها، نقش فرهنگ در جامعه استمرار و پایدار می‌شود.

داشتن فرهنگ هزینه‌ها را کاهش می‌دهد

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران‌ کشور بابیان اینکه فرهنگ‌سازی بزرگ‌ترین شاکله یک دستگاه حاکم است، ابراز داشت: در عزاداری سالار شهیدان به یک فرهنگ‌ رسیده‌ایم لذا داشتن فرهنگ، هزینه‌ها را کاهش داده و کمک می‌کند تا خواسته‌های انسان با هزینه اندک محقق شود.

بهجت پور ضمن بیان اینکه با ایجاد فرهنگ از افزایش آسیب‌های فرهنگی از جنس تهدیدها و انحرافات ارزشی پرهیز خواهد شد، تصریح کرد: این مهم می‌طلبد تا دستگاه‌های مرتبط فعالیت خود را در راستای فرهنگ‌سازی و تعریف هنجارهای فرهنگی معطوف دارند.

وی بابیان اینکه حوزه‌های علمیه هم می‌تواند ضمن فرهنگ‌سازی، ضد فرهنگ را تبیین‌ کنند تا بتواند به نسل بعد نیز منتقل شود، افزود: لزوماً تمرکز روی عنصر فرهنگ، فرهنگ‌سازی ایجاد نمی‌کند بلکه وقتی مؤثر است که آن عنصر از پیش تبدیل به فرهنگ شده باشد لذا بسیاری از اشتباهات ازاینجا ناشی می‌شود که همه عناصر از جنس فرهنگ معنا شود.

دستگاه‌ها یاری‌گر حوزه‌ها باشند

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران‌ کشور بابیان اینکه خداوند در سوره نساء، نقشی اجتماعی را به زنان داده و عنوان می‌کند که زنان توانایی تبیین هنجارها و معروف‌ها را به‌درستی دارند، ابراز داشت: دوست و دشمن در مسئله زنان متمرکز شدند، دشمن می‌خواهد از طریق زنان دستاوردها را از ملت بگیرد لذا ما باید برای حل مشکلات زنان آن‌ها را به میدان آورده و آنان را به فرجام برسانیم.

بهجت پور بابیان اینکه حوزه علمیه می‌تواند مجموعه دستگاه‌ها را در اصلاح فرهنگ عمومی و اصلاح جامعه یاری کند، تصریح کرد: حوزه علمیه خواهران در راستای مدیریت مطلوب در برابر ناهنجاری‌های موجود در جامعه نسبت به زنان تلاش می‌کند تا جلوی آسیب‌ها را گرفته و در کاهش آن نقش‌آفرین باشد.

وی بابیان اینکه از سهم بانوان در کاهش معضلات اجتماعی نباید غفلت کرد چراکه نقش زنان در قوام و دوام و استحکام خانواده بسیار مهم است، افزود: حوزه علمیه خواهران آمادگی دارد تا در طراحی و اجرای روش در فرهنگ‌سازی جامعه در کنار دستگاه‌های فرهنگی نقش‌آفرین باشد و باید این را در نظر داشت که حوزه علمیه دستگاه فرهنگی نیست، بلکه در خدمت نظام قرار دارد و جریان نظام را تقویت می‌کند.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران‌ کشور بابیان اینکه این نهاد اجازه ورود به مسائل خطی و جناحی را ندارد و رفتارش باید بر پایه‌ بینش‌افزایی باشد، اضافه کرد: هیچ‌کسی حق ندارد نظام را تخریب و به‌آن آسیب بزند، در حوزه نیز هیچ‌کس راضی به تضعیف ارکان نظام نیست و معتقدیم که فضای انتقاد باید منصفانه و در چارچوب‌ها و هارمونی‌های نظام صورت گیرد. ‌

کد خبر 4785035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha