شاپور محمد زاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تمهیدات این سازمان برای جبران وقفهای که در آموزش سوادآموزان این سازمان به دنبال شیوع کرونا در کشور رخ داده است، گفت: ما هم به تاسی از اتفاقاتی که این روزها در کشور رخ داده است و تمهیدات وزارت آموزش و پرورش برای جبران ساعت های درسی، هم با صدا و سیما مکاتبهای کردیم تا به صورت سراسری بتوانیم زمانی را برای پخش برنامه های نهضت سوادآموزی ارائه دهیم و هم با استان ها هماهنگ کرده ایم تا از طریق شبکه های استانی کارها پیش برود.
وی ادامه داد: ما در دوره سوادآموزی بیش از آنکه بتوانیم سراسری پیش برویم باید استانی پیش برویم چرا که برخی استان های ما ۷۰ درصد محتوای آموزشی را ارائه داده اند، برخی استان ها ۲۰ درصد و تا تیرماه نیز زمان آموزشی ما باز است. در واقع آموزش در نهضت سوادآموزی منعطف است برای همین در کشور یک رویه مشخص نداریم برای اینکه بدانیم محتوای مورد نظر دقیقاً چه میزان در همه جا آموزشش داده شده است. به مدیران کل استانی و معاونان سوادآموزی استانی اعلام کردیم که با توجه به شرایط استان با صدا و سیمای استان هماهنگ باشند.
محمدزاده بیان کرد: در برخی استان ها این کار کلید خورده است و در فروردین ماه نهایتاً این کار در همه استان ها کلید می خورد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه از طریق سایت نیز دروسی که باید تدریس شود بارگذاری شده است، درباره اینکه آیا به صورت سراسری هم می توان از طریق صدا و سیما آموزش های تکمیلی داشت، گفت: بله. گرچه برای ما استانی عمل کردن بیشتر جواب می دهد اما یک سری موارد هست که به صورت سراسری می شود آموزش داد. ما برای دوره انتقال هم سعی می کنیم هر چه سریع تر بتوانیم فضای مجازی و الکترونیکی را برای تحکیم و انتقال فعال کنیم.
وی ادامه داد: از نظر بعد روانی اثری که چنین آموزش هایی می گذارد بسیار زیاد است چرا که عموم سوادآموزان ما مادران هستند و در جایگاهی دیگر آنها مادر هستند و ما می توانیم با انتقال مفاهیم آموزشی و حتی در این شرایط انتقال مفاهیم در خصوص پیشگیری از بیماری کرونا در راستای کمک آن مادر به فرزندش عمل کنیم. در واقع یک نگاه انجمن اولیا و مربیانی به این ماجرا داریم. ضمن اینکه وقتی دانش آموزی ببیند مادرش از طریق تلویزیون درس می خواند خودش هم ترغیب می شود که این اتفاق برایش رخ بدهد.
محمدزاده در پاسخ به این پرسش که آیا آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی با توجه به وقفهای که در آموزش ایجاد شده و احتمال پایین آمدن درصد قبولی آموزش پذیرانشان، در حقوقشان تاثیری ایجاد نمی شود، گفت: ما میانگین بین ۹۰۰ تا یک میلیون تومان برای هر سوادآموز پرداخت می کنیم و همانطور که گفتم انعطاف برنامه های ما زیاد است و بعد از این شرایط می توانند برای آموزش پذیران نهضت کلاس جبرانی بگذارند و فرد برای امتحان آماده باشد.
وی همچنین با اشاره به اینکه آزمون استخدامی آموزشیاران و آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی که قرار بود در تاریخ ۲۲ فروردین ۹۸ برگزار شود، با توجه به شرایط کشور به تعویق افتاد گفت: تاریخ جدید آزمون متعاقباً اعلام می شود.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی همچنین بیان کرد: برای رفاه حال شرکتکنندگان و متقاضیان مهلت ثبتنام که از تاریخ ۱۰ تا ۲۰ اسفند اعلام شده بود، تا پایان سال یعنی ۲۸ اسفند ۹۸ تمدید شد.
به گفته وی منابع آزمون شامل دروس عمومی، یعنی فناوری اطلاعات (مهارتهای هفتگانه ICDL)، معارف اسلامی، ریاضیات و آمار مقدماتی، زبان و ادبیات فارسی، اطلاعات عمومی، هوش و توانمندیهای ذهنی و زبان انگلیسی است. دروس تخصصی نیز شامل روانشناسی رشد، روشها و فنون تدریس، سنجش و اندازهگیری، اصول و فلسفه تعلیم و تربیت و روانشناسی تربیتی است که برای سهولت در کار جهت خرید کتابها، پیدیاف دروس تخصصی ذکرشده در سایت نهضت سوادآموزی بارگذاری شده و در اختیار آموزشدهندگان قرار دارد.
نظر شما