۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۴:۱۸

علیرضا تابش با مهر مطرح کرد؛

مأموریت انتظامی به دبیران جشنواره‌ها/ کدام سناریو اجرایی می‌شود؟

مأموریت انتظامی به دبیران جشنواره‌ها/ کدام سناریو اجرایی می‌شود؟

علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد فارابی و دبیر جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان از مأموریت رئیس سازمان سینمایی به دبیران جشنواره‌های سینمایی برای آماده‌سازی سناریوهای برگزاری جشنواره‌ها خبر داد.

علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی و دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره دیدار اخیر دبیران جشنواره‌های مختلف سینمایی با حسین انتظامی گفت: این هفته رئیس سازمان سینمایی جلسه‌ای با دبیران جشنواره‌های مختلف سینمایی برگزار کرد که در آن جلسه آقایان محمدمهدی عسگرپور دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر، محمد حمیدی‌مقدم دبیر جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره ملی فیلم فجر و سیدصادق موسوی دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران و بنده حضور داشتیم.

وی افزود: در این جلسه از سوی آقای انتظامی چند محور اساسی درباره جشنواره‌های سینمایی مطرح شد. دبیران جشنواره‌ها هم گزارش پیشرفت اقدامات خود را از حیث آثار داخلی و خارجی، تعاملاتی که با تولیدکنندگان و تهیه کنندگان در داخل و خارج داشتند و نحوه برنامه‌ریزی و میزان پیشرفت کار دبیرخانه‌ها، ارائه دادند. رئیس سازمان سینمایی از اعضای این جلسه خواست که ۲ سناریو برای برگزاری جشنواره‌ها در نظر گرفته شود؛ یک سناریو ناظر بر برگزاری جشنواره‌ها به‌صورت معمول و دیگری نحوه متفاوت اجرا به واسطه تغییرات صورت گرفته تحت‌تأثیر کرونا که البته باید درباره زمان برگزاری هر کدام از جشنواره‌ها هم به جمع‌بندی رسید.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی مطرح کرد: از آنجا که هر کدام از جشنواره‌ها، شورای سیاستگذاری دارند، مقرر شد دبیران جشنواره‌ها با اعضای این شورا مذاکره، شرایط را ارزیابی و بررسی و پیشنهادات را به سازمان سینمایی اعلام کنند تا در جمع‌بندی نهایی مشخص شود که آیا جشنواره‌ها به شکل و روال معمول برگزار می‌شوند یا به شیوه‌های جدید و حتی ترکیبی.

ابتدا باید «تولید فیلم» از سر گرفته شود

دبیر سی و سومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان بیان کرد: به طور کلی نمی‌توان از تدابیری که وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا در این مدت داشته است، غفلت کرد ضمن اینکه قرار است با رعایت پرتکل‌های بهداشتی شاهد بازگشایی سالن‌های سینماها باشیم و امیدواریم آرام‌آرام در شهرهای کم‌خطر، تولیدات سینمایی آغاز شود. به هر حال باید توجه داشته باشیم که صنعت سینما یک زنجیره است. به نظرم ابتدا باید تلاش شود با رعایت موارد بهداشتی، تولید از سر گرفته شود، به گونه‌ای که در آماده شدن تولیدات تصویری و سینمایی دچار تأخیر زمانی نشویم، نکته بعدی بازگشایی سالن‌های سینما طبق دستورالعمل‌های بهداشتی است، حلقه آخر این زنجیره هم برگزاری جشنواره‌هاست. موضوعی که سازمان سینمایی در حال حاضر به طور موازی آن‌ها را پیگیری می‌کند، این است که آرام آرام هر کدام از این مراحل مسیر خود را طی کند و سلامت جامعه هنری و مخاطبان سینما هم مد نظر قرار گیرد.

به جز جشنواره ملی فیلم فجر، دیگر جشنواره‌های اصلی کشور ما بین‌المللی هستند، یعنی می‌باید اثر و مهمان خارجی در جشنواره حضور داشته باشد و همین موضوع در حال حاضر به‌خاطر شیوع کرونا تردیدهایی ایجاد می‌کند که باید برای آن تدبیری اندیشید تابش با بیان اینکه جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان و جشنواره «سینماحقیقت» جشنواره‌های تخصصی هستند و جامعه مخاطبان آن‌ها هم با سایر جشنواره‌ها فرق دارد، توضیح داد: به جز جشنواره ملی فیلم فجر، دیگر جشنواره‌های اصلی کشور ما بین‌المللی هستند، یعنی می‌باید اثر و مهمان خارجی در جشنواره حضور داشته باشد و همین موضوع در حال حاضر به‌خاطر شیوع کرونا تردیدهایی ایجاد می‌کند که باید برای آن تدبیری اندیشید.

وی افزود: ضمن اینکه منتخبی از فیلم‌های جشنواره ملی فجر، جشنواره «سینماحقیقت» و جشنواره کودک و نوجوان به غیر از شهر میزبان، در شهرهای دیگر کشور هم اکران می‌شود، یعنی درست است که تهران میزبان جشنواره ملی فیلم فجر و «سینماحقیقت» است و اصفهان میزبان جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان است اما چند سالی است که همزمان گزیده فیلم‌های اصلی این جشنواره‌ها در شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها نمایش داده می‌شود لذا این جشنواره‌ها در گستره کشور، فراگیری دارند.

مدیرعامل فارابی اظهار کرد: تصمیم درباره زمان و نحوه برگزاری جشنواره‌ها سلیقه‌ای و شخصی نیست، بلکه تابع سیاست‌های سازمان سینمایی و تصمیماتی است که در کل کشور درباره کرونا گرفته می‌شود. اگر با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تولید فیلم از سر گرفته شود و سینماها با استانداردهای بهداشتی بازگشایی شوند می‌شود امور را بررسی کرد ضمن اینکه درباره جشنواره‌ها هم باید ۲ سناریو و شیوه را پیگیری کرد که همکاران ما در حال طراحی این سناریوها هستند در این میان حتی شاید برخی جشنواره‌ها به لحاظ تاریخ برگزاری، جابجایی داشته باشند اما به طور کلی برنامه‌ریزی این امور به شورای سیاستگذاری جشنواره‌ها واگذار شده است.

تابش در مورد جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان اصفهان گفت: برخی از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، فعالان سینمایی و برخی مدیران شهری اصفهان هستند برای مثال شهردار، معاون شهردار و رئیس شورای شهر اصفهان عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان هستند و آن‌ها هم شرایط و مقتضیات محل را ارزیابی می‌کنند.

تصمیم نهایی با سازمان سینمایی است

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی با اشاره به اینکه سازمان سینمایی نهایتاً در تعامل با دستگاه‌های دیگر کشور درباره کیفیت برگزاری جشنواره‌ها تصمیم‌گیری می‌کند، توضیح داد: چند ماهی می‌شود که به‌خاطر شیوع کرونا مدارس کشور تعطیل هستند و آموزش مجازی است، بنابراین می‌دانیم که مخاطبان جشنواره فیلم کودک و نوجوان آسیب‌پذیرتر هستند. به هر حال کرونا، رویه‌های سابق و ثابت را بهم ریخته و مدیران فرهنگی، مدیران جشنواره‌ها و مدیران شهری متناسب با شرایط جدید باید درباره رویدادهای فرهنگی هنری تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی کنند.

وی افزود: با این وجود بخشی از نشاط فرهنگی و اجتماعی در کشور، روی دوش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جشنواره‌های فرهنگی و هنری است، یعنی هنرمندی که در طول سال اثری تولید می‌کند منتظر برگزاری جشنواره‌ای است تا اثرش را در آن جشنواره به هر شیوه‌ای عرضه کند. حال این زنجیره در جهان و ایران تحت تأثیر کرونا دچار محدودیت شده و باید امیدوار بود که کارها با رعایت نکات بهداشتی آرام آرام از سرگرفته شود و آن شور و نشاط بازگردد.

تغییر زمان برگزاری جشنواره فیلم کودک

تابش درباره احتمال تغییر زمان برگزاری سی و سومین دوره جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان هم گفت: زمستان سال گذشته که همکاران ما در جشنواره فیلم برلین حضور داشتند، در آنجا به خریداران خارجی آثار ایرانی و دست‌اندرکاران کمپانی‌هایی سینمایی حاضر در بازار و جشنواره فیلم برلین، اطلاع‌رسانی کردند که اکتبر ۲۰۲۰ جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان در اصفهان برگزار می‌شود. در واقع ما از قبل (سال ۹۸) این پیش‌بینی را کرده بودیم که تغییر تاریخ برگزاری خواهیم داشت و در نظر داشتیم تا زمان برگزاری جشنواره از ماه شهریور به روزهای پایانی مهر انتقال پیدا کند و در اوایل آبان ماه هم اختتامیه آن برگزار شود.

وی در عین حال تأکید کرد: با این حال هنوز تا زمان برگزاری فرصت باقی است و به‌خاطر شرایط ناشی از شیوع کرونا باید دید وضعیت ایران و جهان در آن زمان به چه صورت خواهد بود.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پایان گفت: دبیران جشنواره‌های سینمایی پیشنهادات خود را به زودی، برای جمع‌بندی نهایی به سازمان سینمایی ارائه می‌دهند.

کد خبر 4918231

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha