پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۳:۱۶

رئیس سازمان بهزیستی عنوان کرد؛

مشوق‎هایی برای چندقلوها/ مشاوره ژنتیک برای خانواده دارای دو معلول

مشوق‎هایی برای چندقلوها/ مشاوره ژنتیک برای خانواده دارای دو معلول

رئیس سازمان بهزیستی گفت: ماهیانه ۴۰۰ هزار تومان برای خانواده های دارای سه قلو و بیشتر پرداخت می شود و همچنین مشاوره ژنتیک رایگان برای ۳۳ هزار خانواده دارای دو معلول و بیشتر انجام می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، قبادی دانا در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۳۰ اردیبهشت روز جهانی جمعیت است، گفت: طبق آمار اعلام شده در سال ۹۸ نرخ رشد جمعیت به زیر یک درصد کاهش پیدا کرده است و در جوامع امروز نیروی انسانی و جمعیت هر کشور از مولفه‌های قدرت آن کشور محسوب می‌شود و می‌تواند پتانسیلی برای ایجاد قدرت اقتصادی، اجتماعی در سطح هر جامعه‌ای باشد.

وی افزود: اینکه در آینده‌ای نزدیک میزان جمعیت کشور به آن میزانی که می‌بایست نرسد و همچنین میانگین سنی جمعیت در کاهش فرزندآوری افزایش یابد باعث می‌شود در آینده مشکلاتی را برای کشورمان ایجاد کند.

رئیس سازمان بهزیستی تأکید کرد: این موضوعات باعث می‌شود که یکی از پیرترین کشورهای جهان در آینده باشیم. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند اسپانیا، آلمان، انگلیس و بسیاری از کشورهای اروپایی، مشوق‌های مناسبی برای خانواده‌ها و برای فرزندآوری ایجاد می‌کنند. در برخی از این کشورها اگر تعداد فرزندان یک خانواده بیش از سه فرزند باشد، ماهانه مبالغی را به عنوان کمک هزینه معیشتی برای آنان دولت در نظر می‌گیرد.

به گفته وی اینکه در سال ۹۸ تعداد موالید ما ۱۷۰ هزار نفر نسبت به سال ۹۷ کاهش پیدا کرده که جای نگرانی دارد. همانطور که ما در کرونا نگران شدیم حدود هفت هزار نفر از هموطنان ما فوت شدند، این عدد ۱۷۰ هزار نفر حدود ۲۵ برابر این رقم است و جای سوال دارد آیا همین قدر که ما برای از دست دادن هموطنانمان برای کرونا ناراحت شدیم از کاهش موالید در سال ۹۸ نیز در ما نگرانی ایجاد کرده یا خیر. به نظر می‌رسد مهمترین علت در کاهش فرزندآوری تغییر نگاه جوان به زندگی و امورات زندگی است. البته تغییر شرایط اجتماعی و مشوق‌های اقتصادی و تسهیل شرایط زندگی برای جوانان و امر ازدواج و ایجاد شرایط مناسب برای تشکیل زندگی مناسب برای فرزندآوری و افزایش تعداد فرزندان قطعاً می‌تواند در افزایش موالید موثر باشد.

قبادی دانا تصریح کرد: سازمان بهزیستی با هدف ایجاد شرایط بهتر برای زندگی بهتر، مردم ایران در تلاش است تا بتواند در حوزه‌های مختلف اثربخشی خود را داشته باشد. در این زمینه از سال گذشته برای تمام خانوارهایی که فرزند سه قلو و بیشتر دارند که فرزندشان تا سن ۶ سالگی است، ماهانه مبلغ ۴۰۰ هزار تومان از محل اعتبارات بهزیستی در نظر گرفته شد. همچنین برای خانواده‌های نیازمندی که فرزند دوقلو دارند و درآمدی آنها یک، دو و سه است، برای آنها هم همین کمک هزینه را در نظر گرفتیم. این مبلغ بسیار جزئی است اما می‌تواند شروعی باشد و تقاضای ما این است که سیاستگذاران کشور بتوانند شرایطی را ایجاد کنند که بهزیستی بتواند مبالغ بیشتری برای آنها واریز کند. پیشنهاد می‌دهیم برای خانواده‌هایی که دارای سه فرزند و بیشتر هستند، مشوق‌هایی ایجاد شود مانند برخی از کشورهای پیشرفته دنیا. این تسهیلات برای آنها ایجاد شود.

وی گفت: در بهزیستی سعی کردیم تمام برنامه‌های خود را بر اساس بعد خانوار در نظر بگیریم. به عنوان مثال مبلغ مستمری برای خانواده‌هایی که فرد معلول دارند، بر اساس بعد خانوار به طور کامل در سال ۹۸ در نظر گرفته شد. ۱۷۸ هزار خانواری را داشتیم که فرد معلول سرپرست خانوار بود اما مستمری بر اساس بعد خانواده نبود و یک نفر مستمری دریافت می‌کرد که سال گذشته این اقدام با حمایت سازمان برنامه و بودجه شکل گرفت که بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان بار مالی داشت که خوشبختانه انجام شد. همچنین اقدامات دیگری در سایر فعالیت‌ها در نظر داریم مانند مشاوره ژنتیک که می‌تواند به خانواده‌هایی که از ترس معلولیت از فرزندآوری پرهیز می‌کنند، کمک کند.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: امسال مشاوره ژنتیک برای خانواده‌های دارای معلولیت (دو یا بیشتر) به طور کامل انجام می‌شود. ۳۳ هزار خانوار دارای دو معلول و بیشتر هستند که مشاوره ژنتیک رایگان و آزمایش‌های لازم برای آنها انجام می‌شود تا اگر خانواده‌ای فرزندی دارد که بر اثر فلج مغزی دچار معلولیت است، به دلیل حوادث حین زایمان است و هیچ زمینه ژنتیکی برای آن وجود ندارد و خطر به وجود آوردن فرزندان معلول همانند سایر افراد جامعه خواهد بود. بنابراین این خانواده‌ها را می‌توان آگاه سازی کرد که به فرزندآوری ادامه دهند. تمام دستگاه‌ها، ارگان‌ها و سیاستگذاران اجتماعی را می‌خواهیم که برای اینکه با خطر کاهش جمعیت در آینده نزدیک و پیر شدن جمعیت مواجه نباشیم، تلاش کنند تا با تغییر نگرش نسل جوان به موضوع فرزندآوری به تشویق آنها به تشکیل خانواده و ازدواج بتوانند مانع کاهش جمعیت باشند.

کد خبر 4929482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • داود IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
      0 0
      واقعا مسخره است. همین که فهمیدیم دو فرزندمان دچار کم شنوایی هستند، ما را برای مشاوره ژنتیک فرستادن بدون اینکه قصدمان را از فزنددار شدن بپرسن مارا برای آزمایش فرستادن ما هم بیخبر از همه جا..........