علی اشکانی در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر حذف احتمالی کشتی فرنگی از بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس به خبرنگار مهر گفت: متاسفانه طی روزهای اخیر بحثی مطرح شده مبنی بر حذف کشتی فرنگی از المپیک که به نظر حتی مطرح کردن این موضوع هم به ضرر این رشته است چه رسد به قطعیت آن. ضمن اینکه حذف احتمالی کشتی فرنگی از المپیک به ضرر کشتی آزاد هم خواهد بود چراکه بطور کلی این دو رشته از یک بدنه هستند.
وی تصریح کرد: بحث حذف احتمالی کشتی از المپیک سالها پیش هم مطرح شد که تمامی کشورهای عضو اتحادیه جهانی کشتی به آن واکنش بسیار تندی نشان دادند. در ادامه با تشکیل کمپینهای جهانی «حفظ کشتی در المپیک» و همچنین رایزنی و تبلیغات فراوان در این خصوص توانستند متولیان کمیته بین المللی المپیک را مجاب کنند که حذف کشتی از المپیک به هیچ عنوان منطقی و مفید نیست.
نایب قهرمان اسبق کشتی فرنگی جهان ادامه داد: یکی از تبعات منفی مطرح شدن چنین شایعه ای، از بین بردن امید و انگیزه نوجوانان و جوانان فرنگی کار است که متاسفانه با تداوم چنین شرایطی به طور کلی از میدان فراری خواهند شد. طبیعتا نسل آینده کشتی به امید رسیدن به سکوی جهانی و المپیک وارد این رشته می شود و اگر در این راه با شایعاتی از قبیل حذف از المپیک مواجه شود، دلیلی نمی بیند تا برای ادامه این راه تلاش کند.
اشکانی در پایان خاطر نشان کرد: یکی از عواملی که باعث ایجاد چنین شایعاتی می شود، عدم اتحاد کافی و لازم کشورهای عضو اتحادیه جهانی کشتی است که متاسفانه مدتهاست شاهد این معضل هستیم. متولیان کشتی کشورهای مختلف باید به نحوی با هم تعامل و اتحاد داشته باشند که هیچ سازمان و نهادی نتواند رشته ورزشی آنها را تهدید به کنار گذاشتن از المپیک کند. ضمن اینکه اجرای چنین تصمیماتی نیز مستلزم زمان طولانی و فرایند بسیار پیچیده ای است که نمی توان به راحتی آنرا مصوب کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش خبری مبنی بر حذف رشته کشتی فرنگی از المپیک جوانان و جایگزین شدن کشتی ساحلی منتشر شد که برخی آنرا زنگ خطر جدی برای این رشته در سالهای آتی خواندند. کمی بعد از انتشار این خبر، «نامیک علییف»، سرپرست فدراسیون کشتی آذربایجان و عضو کمیته اجرایی اتحادیه جهانی کشتی نیز تیر خلاص را شلیک کرد و بر حجم نگرانی اهالی کشتی فرنگی افزود. این مقام آذربایجانی از احتمال حذف کشتی فرنگی از بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس خبر داد و گفت: هیچ بعید نیست این رشته در آینده ای نزدیک جای خود را به رشته های دیگری از جمله کشتی ساحلی در المپیک دهد.
بدین ترتیب موجی از نگرانی در بین اهالی کشتی فرنگی بوجود آمد که محمد بنا یکی از چهره های اصلی آن بود. فرنگیکاران و پیشکسوتان این رشته در واکنش به این مساله با صراحت گفتند اتخاذ چنین تصمیمی از سوی اتحادیه جهانی کشتی و کمیته بین المللی المپیک محال است و پرداختن به این شایعه، چیزی جز ضربه زدن به این رشته در پی ندارد.
نظر شما