عبدالعزیز بل خادم در پاسخ به سئوال خبرنگار اعزامی مهر به الجزایر درباره آخرین سطح روابط جمهوری اسلامی ایران و الجزایر گفت: روابط ایران والجزایر در سطح خوب و طبیعی خود قرار دارد و رایزنی های سیاسی مستمری بین مقام های دو کشور در جریان است .
وی افزود: ما هر بار با فرستاده ویژه ای از ایران دیدار می کنیم که در چنین دیدارهایی گفتگو و تبادل نظر درباره مسائل مهم منطقه ای و کانون های تنش صورت می گیرد.
بل خادم تصریح کرد: ایران کشوری مهم و تاثیرگذار در منطقه است و دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران و الجزایر درباره مسائل منطقه ای و بین المللی به هم نزدیک وهمسو است.
نخست وزیر الجزایر در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه با توجه به مشکلات فراوان جهان اسلام و همچنین مشکلات منطقه خاورمیانه آیا ایران و الجزایر می توانند یک تشکل مشترک برای تلاش در جهت حل این مشکلات تشکیل دهند گفت: وظیفه جهان اسلام این است که برای رفع مشکلات آن دسته از کشورهای اسلامی که همچنان از عقب ماندگی، اشغالگری، فقر و کمبود هماهنگی در زمینه سیاسی رنج می برند رایزنی مستمر داشته باشند.
وی افزود: وظیفه کشورهای اسلامی تلاش مشترک و همکاری و رایزنی مداوم برای فعال کردن زمینه های همکاری مشترک در جهان اسلام به منظور حل مشکلات و معضلات موجود است.
خبرنگار مهر از بل خادم پرسید الجزایر همواره از حقوق هسته ای جمهوری اسلامی دفاع کرد است ، آیا این کشور موضع مشخص و واضحی در مجامع بین المللی در جهت مقابله با فشارهای روز افزون بر ایران برای توقف برنامه هسته ای نشان داده است؟ تصریح کرد: معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای دست یابی به فن آوری هسته ای برای اهداف صلح آمیز را حق هر یک از اعضا می داند و ما دستیابی جمهوری اسلامی ایران را به فن آوری صلح آمیز را با توجه به اینکه این کشور عضو ان پی تی، است حق مشروع آن می دانیم.
بل خادم افزود: ما همواره از قوانین بین المللی در زمینه هسته ای که به هر کشور اجازه می دهد در چارچوب مقررات آژانس به فن آوری هسته ای برای اهداف مسالمت آمیز فعالیت کند، حمایت می کنیم.
عبدالعزیز بل خادم در پایان ابراز امیدواری کرد که روابط دو جانبه ایران و الجزایر روز به روز بویژه در زمینه اقتصادی گسترش یابد.


نظر شما