خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: «فرانسیسکو مارتینز لوپز» کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی از اسپانیا با اشاره به گزارش گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد «اگنس کالامارد» به خبرنگار مهر گفت: استدلال و دلایل «ترامپ» و ارتش آمریکا در حمله به سردار سلیمانی و کاروان همراهش در اطراف فرودگاه بغداد و به شهادت رساندن سلیمانی و همراهانش از جمله «ابومهدی المهندس» نقض آشکار حقوق بین الملل است.
وی ادامه داد: توجیه ایالات متحده برای ترور سردار قاسم سلیمانی نه تنها باعث کشته شدن این مقام ایرانی، بلکه باعث کشته شدن چند تن دیگر از جمله ابومهدی المهندس شخص شماره دو نیروهای «حشد الشعبی» عراق شد. ما در مورد سردار ایرانی صحبت میکنیم که شهادت وی در خاک عراق اتفاق افتاد. از نظر حقوقی آمریکا نمیتواند موضوع «دفاع از خود» را مطرح کند، زیرا این نقض آشکار بند ۲ منشور سازمان ملل است. دلیل ارائه شده توسط ترامپ این بوده است که سردار سلیمانی در حال آماده سازی حملات قریب الوقوع علیه دیپلماتها و ارتش آمریکا بوده است، در حالی که ترامپ هیچ مدرکی در این رابطه ارائه نکرده است. بعد از این واقعه، ما شاهد افزایش تنش در منطقه بودیم.
فرانسیسکو مارتینز لوپز کارشناس رادیو اسپانیایی معاونت برون مرزی صداوسیما بیان کرد: چند روز بعد از این ادعای آمریکا در مورد دلیل این حمله تروریستی، ترامپ اظهار کرد حمله قریب الوقوع سلیمانی به نیروها و دیپلماتهای امریکایی چندان اهمیت نداشته و دلیل کشتن او اقدامات گذشته سلیمانی بوده است. دلیل دیگر غیر قانونی بودن اقدام آمریکا این است که آمریکا برای انجام این حمله به هیچ عنوان رضایت عراق را با خود به همراه ندارد، کشوری که این اقدام تروریستی در خاک آن اتفاق افتاده است. شاید عراق به ظاهر مستقل و آزاد باشد ولی زیر سایه آمریکا قرار دارد و این کشور به طور روشن تمامیت ارضی عراق را نقض کرده است. آمریکا به هیچ عنوان حق دفاع از خویش را نداشته و این نقض کامل بند ۲ منشور حقوق بشر سازمان ملل است.
مارتینز لوپز گفت: مشخص است که گزارشگر ویژه سازمان ملل در حوزه ترورهای غیرقانونی یا خودسرانه (که از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد این وظیفه به وی محول شده است) این گزارش را تهیه کرده است، او «اگنس کالامارد» است. این شخص در گزارش خود عنوان کرده است که نمونهای کاملاً روشن از اجرای یک ترور خودسرانه و غیرقانونی رخ داده است و بنابراین، نمونهای از تروریسم دولتی است و میتوان آن را به دادگاههای بین المللی برد، اما با توجه به اینکه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج شده است، ترامپ به هیچ وجهه مقررات بین المللی را نمیپذیرد. بنابراین رأی دیوان کیفری را نیز نخواهد پذیرفت.
فرانسیسکو مارتینز لوپز در پایان گفت: بله این پرونده را میتوان به دادگاههای بین المللی کشاند، زیرا مبنای قانونی برای مطرح کردن آن وجود دارد، اما فایدهای ندارد، چرا که ترامپ برای سازمان ملل احترامی قائل نیست و حکم هیچ یک از دادگاههای بین المللی حقوق بشر را نخواهد پذیرفت.
نظر شما