پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۵ شهریور ۱۳۹۹، ۱۵:۰۶

وضعیت مشهد در تاسوعا و عاشورا؛

امکانات تنها پاسخگوی ساکنان است/ به مشهد نیایید

امکانات تنها پاسخگوی ساکنان است/ به مشهد نیایید

مشهد ـ مشهد همچنان در شرایط قرمز کرونا قرار دارد و به گفته مسئولان، امکانات این شهر تنها پاسخگوی ساکنان شهر است و اگر زائران به ویروس کرونا مبتلا باشند، شرایط برای مشهدالرضا بحرانی می شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: مشهد مقدس هرساله میزبان زائران زیادی در ایام محرم و صفر است و عزاداران سالروز شهادت امام حسین (ع) را در جوار حرم مطهر رضوی به سوگ می‌نشینند اما امسال شرایط کاملاً متفاوت است.

با شیوع کرونا، نام خراسان رضوی و شهر مشهد در بین استان‌های با وضعیت قرمز قرار گرفته و همین امر باعث ایجاد نگرانی بین کادر بهداشت و درمان شده است، این نگرانی‌ها با نزدیک شدن به ایام تاسوعا و عاشورای حسینی جدی‌تر هم می‌شود، طوری که وزیر بهداشت نگرانی خود را از سفر مردم به شهر مقدس مشهد در این ایام و بدتر شدن وضعیت از لحاظ شیوع ویروس کرونا ابراز کرد.

مردم در تاسوعا و عاشورا به شهر مشهد سفر نکنند

حسن جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اعمال محدودیت در ایام محرم در مشهد، بیان کرد: اعمال محدودیتی برای ورود زائران به مشهد در روزهای تعطیلی پیش‌رو، تاسوعا و عاشورا در نظر گرفته نشده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: البته از مردم دیگر شهرها و استان‌ها می‌خواهیم که آخر هفته به سمت شهر مقدس مشهد سفر نکنند و سفر به مشهد را به زمان دیگری موکول کنند.

از مردم می‌خواهیم در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی به مشهد سفر نکرده و این سفر را به زمان دیگری موکول کنند محمد توکلی فریمانی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مراسم روضه‌خوانی و عزاداری به طور معمول در این ایام در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود، بیان کرد: البته تمامی برنامه‌های حرم رضوی در شرایط کرونا، با توجه به پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.

هیئات اجازه دسته روی به سمت حرم را ندارند

معاون اماکن متبرکه حرم بیان کرد: بر خلاف سال‌های گذشته، امسال در روزهای تاسوعا و عاشورا هیچ هیئتی اجازه دسته‌روی و حرکت به سمت حرم مطهر رضوی را نخواهد داشت.

وی بیان کرد: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری اجرای دستوالعمل‌های ابلاغی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا بر همگان در ایام عزاداری بر عزاداران واجب و لازم است لذا ما هم پیرو همین فرمایش هستیم.

توکلی گفت: اگر بنا باشد سفر به شهر مقدس مشهد با توجه به شرایط قرمز باعث به خطر افتادن سلامت خود و دیگر عزاداران شود، از مردم می‌خواهیم تا در شهرهای خود به عزای حسینی بپردازند.

وی همچنین از مجاوران خواست هنگام تشرف به حرم مطهر توصیه‌های خادمین را جدی بگیرند و به آن‌ها عمل کنند تا زیارتی توأم با معنویت همراه با سلامتی را برای خود و دیگران به ارمغان بیاورند.

کاهش آمار مبتلایان و بستری‌های کرونا به معنای خروج از اوج بیماری نیست

محمدرضا رحیمی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت شیوع ویروس کرونا و اینکه از مرداد ماه با موج دوم شیوع ویروس کرونا روبرو بوده‌ایم، بیان کرد: در روزهای اخیر وضعیت ورود بیماران کووید ۱۹ و بستری‌ها در استان خراسان رضوی کاهش پیدا کرده است، اما این بدین معنا نیست که ما از اوج بیماری خارج شده باشیم، بلکه همچنان این بیماری در سطح شهر و بین افراد درحال انتقال است.

مسئول کارگروه اطلاع‌رسانی بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ۶۰ درصد از مردم از ماسک زده و بر اساس پروتکل‌های بهداشتی عمل می‌کنند، اظهار کرد: اگر این عدد به ۷۵ درصد برسد، شرایط بسیار مطلوب‌تری را خواهیم داشت، چون این امر امکان انتقال ویروس را به حداقل می‌رساند و می‌توان به خروج مشهد و استان از وضعیت قرمز کنونی شیوع کرونا امیدوار بود.

امکانات درمانی مشهد تنها پاسخگوی مجاوران است

رحیمی با اشاره به ایام تعطیلی پیش‌رو و سفر مردم به شهر مقدس مشهد اظهار کرد: از مردم درخواست دارم تا در روزهای تاسوعا و عاشورا به شهر مقدس مشهد سفر نکنند، زیرا این موضوعی است که آسیب ایجاد می‌کند و امری خطرناک در خصوص شیوع ویروس کرونا است. چون احتمال انتقال و مبتلا شدن بسیار بالا است،

وی بیان کرد: همچنین بروز علائم در صورتی که افراد در شهر خود مبتلا شده باشند در شهر مشهد وجود دارد، لذا باید گفت امکانات بهداشتی و درمانی ما هم برای ساکنین مشهد و مجاورین حضرت رضا (ع) طراحی و برنامه‌ریزی شده است و حجم زیاد زائران ممکن است لطمات و صدماتی را ایجاد کند.

امکانات درمانی و بهداشتی مشهد برای ساکنین مشهد برنامه ریزی شده و حجم زیاد زائران در مشهد ممکن است لطماتی را در حوزه خدمت رسانی به بیماران کرونایی ایجاد کند مسئول کارگروه اطلاع‌رسانی بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه، بر استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پیروی از دستورالعمل‌ها و پروتکل‌های بهداشتی متناسب با حرفه و شغل و متناسب با ایام محرم و عزاداری سید و سالار شهیدان تأکید کرد.

وی با بیان اینکه تنها حدود ۶۰ درصد شهروندان مشهدی از ماسک صورت استفاده و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، گفت: درصورتی که میزان استفاده از ماسک صورت و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در میان شهروندان مشهدی به ۷۵ درصد افزیش یابد و این روند استمرار داشته باشد می‌توان به خروج مشهد و استان از وضعیت قرمز امیدوار بود.

حامد سلطانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه امسال هیئات سختی‌هایی را در برگزاری مراسم عزاداری دارند، گفت: با وجود سختی‌هایی که داریم تلاش داریم با رعایت تمامی پروتکل‌ها مراسم عزای حسینی برگزار شود تا سلامت جانی عاشقان حسینی را حفظ کنیم.

عزاداران حسینی از سفر به مشهد پرهیز کنند

رئیس هیأت‌الشهدا مشهد اظهار کرد: همه ساله در این روزها و شب‌ها مشهد مملو از زائرانی بود که از سراسر کشور خود را به اینجا می‌رساندند تا عزای حسینی را در کنار امام رئوف برگزار کنند ولی امسال شرایط برای چنین سفرهایی مهیا نیست و می‌توان در شهرهای خودمان با حضور پرشور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مراسم عزای حسینی را برگزار کنیم.

وی بیان کرد: توصیه می‌شود که عزاداران اباعبدالله از رفتن به سفرهای غیر ضروری خودداری کنند و در شهر و محل سکونت خودشان به اقامه عزای سید الشهدا (ع) بپردازند تا ان‌شاءالله در این ایام با برکت شاهد افزایش بیماری منحوس کرونا نباشیم.

شیوع ویروس کرونا سبک زندگی متفاوتی را برای همگان به دنبال داشته است و عزاداری سالار شهیدان نیز در محیط باز و با شرایط متفاوتی در کشور درحال برگزاری است از همین رو امسال با توجه به قرمز بودن وضعیت مشهد و استان، نیاز است تا عزاداران سالار شهیدان در این ایام از سفر به مشهد خودداری کنند و مراسم عزای حسینی را پرشکوه‌تر از همیشه در شهر و دیار خود برگزار کنند.

کد خبر 5007851

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha