قابل جمال زاده:

فعالیت‌های فلسفی ایران و آذربایجان گسترش می‌یابد

فعالیت‌های فلسفی ایران و آذربایجان گسترش می‌یابد

معاون انستیتو فلسفه آکادمی علوم آذربایجان با قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان در باکو  در خصوص گسترش فعالیت‌های فلسفی دو کشور دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، قابل جمال زاده، معاون انستیتو فلسفه آکادمی علوم آذربایجان با قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان در باکو در خصوص گسترش فعالیت‌های فلسفی دو کشور دیدار و گفتگو کردند.

در این دیدار موضوع فلسفه اسلامی و ضرورت توجه به آن در دنیای معاصر و تعامل مؤسسات فلسفی ایران و آذربایجان مورد تاکید قرار گرفت.

قابل جمال زاده، رشد فلسفه اسلامی در ایران را ستود و تبادل اساتید در این حوزه را خواستار شد.وی گفت در حوزه علوم قدیم و جدید، فلسفه اسلامی و ریاضی گنجهای فراوانی بصورت نسخ خطی در مراکز ایرانی وجود دارد که می‌تواند برای معرفی گنجینه علمی اسلامی در دنیا مورد استفاده قرار بگیرد.

در این دیدار، همکاریهای انستیتو فلسفه آکادمی علوم آذربایجان با موسساتی همچون انجمن فلسفه و حکمت در تهران و یا مراکز فلسفی مربوط به دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه قم را موجب آشنایی بشتر با این رشته علوم انسانی در کشورها و درک درست از اسلام در کشورهای غیر اسلامی دانستند.

پورمرجان درخصوص این دیدار گفت: این مؤسسه علمی در آذربایجان با برخی از مؤسسات ایرانی یادداشت تفاهم امضا کرده اند و آمادگی برای برگزاری همایشهای علمی (بعد از دوران کرونا) و یا وبینارهای علمی محدود را (در دوران کووید ۱۹) اعلام نمود و مقرر شد در جلسات مشترک آینده راههای گسترش ارتباطات علمی و فرهنگی بین این انستیتو و مؤسسات فرهنگی و فلسفی ایرانی را از نزدیک مورد بررسی قرار داده و پیشنهادات طرفین را عملیاتی سازند.

قابل جمال اف در سال ۱۹۷۶ در رشته شرقشناسی دانشگاه دولتی باکو فارغ التحصیل شده است. از سال ۱۹۷۶ تا سال ۱۹۸۰ به عنوان مترجم شوروی سابق در جمهوری اسلامی ایران کار کرده است. از سال ۱۹۸۵ الی ۱۹۸۸ در سفارت شوروی سابق در جمهوری افغانستان به عنوان مترجم زبان دری کار کرده است.

از سال ۱۹۸۰ تا به حال در اکادمی ملی علوم در سمتهای مختلف کار کرده است. در حال حاضر به عنوان معاون رئیس انستیتوی فلسفه آکادمی ملی علوم کار می‌کند.

آثار علمی او عبارتند از: اسلام در زندگی اجتماعی و سیاسی کشورهای خاور میانه و خاور نزدیک، سیاست میسیونری دینی در آذربایجان و زندگی و فعالیت نصیر الدین طوسی.

کد خبر 5099281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha