به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کارت گرافیک بهترین دوست یک گیمر و بخشی مهم از یک تجربه بازی باکیفیت است. اگر نمیدانید که دقیقاً کارتهای گرافیک چه کاری انجام میدهند، نگران نباشید، آنها پیچیده نیستند. همانطور که احتمالاً حدس زدهاید، کارت گرافیک جزئی از کامپیوتر شماست که مسئولیت کارهای گرافیکی سیستم شما را برعهده دارد.
کامپیوتر را به عنوان شرکتی با دپارتمان هنری خاص خود در نظر بگیرید. هنگامی که افراد شرکت میخواهند یک اثر هنری داشته باشند، آنها درخواستی را به بخش هنر ارسال میکنند. گروه هنری تصمیم میگیرد که چگونه تصویر را خلق کند و سپس آن را روی کاغذ بیاورد. نتیجه نهایی همان ایده فرد است که به یک تصویر واقعی و قابل مشاهده تبدیل میشود.
کارت گرافیک با همان اصول کار میکند. تصاویری که روی مانیتور میبینید از نقاط کوچکی به نام پیکسل ساخته شدهاند. در بیشتر تنظیمات رزولوشن رایج، یک صفحه نمایش بیش از یک میلیون پیکسل را نشان میدهد و کامپیوتر برای ایجاد یک تصویر باید تصمیم بگیرد که با هرکدام چه کند. برای این کار، به یک مترجم نیاز دارد که دادههای باینری را از پردازنده بگیرد و آن را به تصویری قابل مشاهده تبدیل کند. بدون داشتن کارت گرافیک برای انجام محاسبات لازم، حجم کار برای کامپیوتر بسیار زیاد خواهد بود.
کارت گرافیک چیست؟
کارت گرافیک قطعهای سخت افزاری میباشد و تصویری را که در مانیتور خود مشاهده میکنید تولید میکند. به عبارتی دیگر، کارت گرافیک وظیفه ارائه تصویر به مانیتور شما را دارد و این کار را با تبدیل دادهها به سیگنالی که مانیتور شما میتواند درک کند انجام میدهد. قیمت کارتهای گرافیک بر اساس سطح عملکرد و برند میتواند بسیار متفاوت از یکدیگر باشد. مثلاً عملکرد کارت برای گیمرها و ویرایشگران فیلم بسیار مهم است و احتمالاً هزینه زیادی حاضرند بابت آن بپردازند. جالب است بدانید که کارتهای گرافیک حتی میتوانند برای آموزش هوش مصنوعی هم به کار گرفته شوند!
هسته اصلی هر کارت گرافیک پردازنده گرافیک، GPU یا همان Unit Processing Graphics میباشد که بخش اصلی محاسبات را بر عهده دارد. به طور کلی GPU نباید با کارت گرافیک اشتباه گرفته شود، هرچند اغلب به عنوان نامی اختصاری برای کارت گرافیک هم استفاده میشود. در واقع GPU به عنوان مترجم کار میکند؛ دادهها را از پردازنده گرفته و به تصویر تبدیل میکند. تصاویر پیچیدهتر، مانند آنچه در بازیهای پیشرفته مشاهده میکنید، برای جابجایی جریان دادهها به پردازندههای گرافیکی پیچیدهتر و سریعتر نیاز دارند. انواع مختلفی از کارتگرافیک وجود دارد که هرکدام دارای مشخصات و تخصصهای مختلفی هستند و یافتن مورد مناسب برای شما میتواند پروسهای زمانبر باشد!
انواع کارت گرافیک
یکپارچه
به گرافیک داخلی یک سیستم که به آن هیچ کارتی اضافی استفاده نشده و در مادربرد تعبیه شده است یکپارچه گفته میشود. این موارد را در بیشتر لپ تاپ ها و انواع PC مشاهده میکنید. آنها یک مدل مقرون به صرفه از پردازندههای گرافیکی میباشند اما چون "ثابت" هستند نمیتوان آنها را به راحتی ارتقا داد.
مسلماً این مهمترین ایراد هنگام انتخاب لپتاپ است. برخی مواقع میتوان هم از گرافیک یکپارچه و هم از کارت گرافیک اختصاصی برای نمایشگرهای جداگانه استفاده کرد. برای تهیه این کارتگرافیکها میتوانید به وبسایت فروشگاهی یاس ارتباط مراجعه کنید.
از مزایای اصلی گرافیک یکپارچه میتوان به هزینه کم، جمع و جور بودن، سادگی و کم مصرف بودن آنها اشاره کرد، اما پردازنده گرافیکیِ آنها منابع سیستم را با پردازنده به اشتراک میگذارد.
الحاقی
به کارت گرافیکی که به عنوان یک قطعه روی مادربرد نصب میشود کارت گرافیک الحاقی گفته میشود. یک کارت گرافیک الحاقی دارای رم، سیستم کولینگ مخصوص خود و تنظیم کنندههای پاور اختصاصی است و تمام اجزای آن مخصوص پردازش تصاویر گرافیکی طراحی شدهاند.
این نوع کارت برای کسانی که میخواهند سیستم خود را با بهروزرسانی کارت گرافیک ارتقا دهند، ایده آل است. کارتهای گرافیکی GeForce RTX از انویدیا و Radeon از AMD الحاقی محسوب میشوند. ارتقا به کارت گرافیک اختصاصی، سبب میشود پردازنده و رم سیستم درگیر نشوند، بنابراین نه تنها پردازش گرافیک سریعتر خواهد شد، بلکه عملکرد کلی PC به طور قابل توجهی بهبود مییابد.
بهترین برندهای تولیدکننده کارت گرافیک
از سال ۲۰۱۶، تأمین کنندگان اصلی پردازندههای گرافیکی AMD و انویدیا هستند. در پاییز ۲۰۱۳، برند AMD دارای ۳۵.۵ درصد سهم بازار بود در حالی که انویدیا ۶۴.۵ درصد از سهم بازار را تصاحب کرده بود. AMD و انویدیا علاوه بر بازاریابی کارتهای گرافیکی خود، پردازندههای گرافیکی خود را به برندهایی که از آنها به عنوان "شریک" یاد میکنند، میفروشند. برخی از شرکا مانند MSI کارتهای گرافیکی مبتنی بر AMD و انویدیا میسازند. برخی دیگر مانند EVGA فقط کارتهای مبتنی بر انویدیا میسازند. در حالی که XFX فقط کارت گرافیک مبتنی بر AMD میسازد؛ Partner PC مستقر در هنگ کنگ؛ کارتهای گرافیکی مبتنی بر AMD را با نام تجاری سافایر و کارتهای گرافیکی مبتنی بر انویدیا را با نام تجاری زوتاک ارائه میدهد. کارتهای گرافیک با GPU یکسان از برندهای مختلف قیمت متفاوتی دارند. در اینجا قصد داریم لیستی از برترین تولیدکنندگان و برندهای کارت گرافیک را به شما ارائه دهیم که در یاس ارتباط میتوانید آنها را به راحتی و ظرف چند ساعت درب منزل با پیک رایگان در محدوده تهران دریافت کنید.
ایسوس
Asus یک برند برتر سخت افزاری است که در سراسر جهان شناخته شده و کارتهای گرافیکی را برای هر دو پردازنده گرافیکی انویدیا و AMD تولید میکند. ایسوس همچنین دارای یک برند تجاری به نام ROG است که مخفف Gamers of Republic است. برند ROG تمامی محصولات گیمینگ را با کیفیتی بالا عرضه میکند.
ام اس آی
MSI یک شرکت سخت افزاری شناخته شده است که کارتهای گرافیک پیشرفته تولید میکند. MSI هم کارت گرافیک انویدیا و هم AMD تولید میکند. کارتهای گرافیکی برتر میان رده و پیشرفته MSI با محلول خنک کننده TWIN FROZR VI ارائه میشوند که در عملکرد بسیار بی صدا هستند و خنککنندگی خوبی برای کارت گرافیک فراهم میکنند. قیمت کارت MSI نزدیک به ایسوس است.
گیگابایت
Gigabyte برند خوب دیگری است که محصولات سخت افزاری مختلفی از جمله مادربرد، کارت گرافیک و … را تولید میکند. گیگابایت هم کارت گرافیک انویدیا و AMD تولید میکند. به طور کلی، کارتهای گرافیک گیگابایت مقرون به صرفه هستند و کمی ارزانتر از کارت گرافیکهای ایسوس و MSI هستند. گیگابایت اخیراً کارتهای گرافیکی برند AORUS خود را برای رقابت با خط کارتهای گرافیک STRIX ROG ایسوس راگ راه اندازی کرده است.
زوتاک
Zotac شرکتی است که به کارتهای گرافیکی مقرون به صرفه معروف است. زوتاک فقط کارتهای گرافیک انویدیا را تولید میکند و کارت گرافیک آنها در مقایسه با کارت گرافیکهای برندهای بزرگ دیگر مانند ایسوس و گیگابایت مقرون به صرفه است و کارتهای گرافیک ارزان قیمت، میان رده یا رده بالا را ارائه میدهد. البته ممکن است برند کوچکتری باشد اما کارت گرافیک خوبی تولید میکند.
ایکس اف ایکس
XFX یک برند محبوب است که بسیاری از شما با کارت گرافیک آن را میشناسید. قبلاً XFX کارتهای گرافیکی انویدیا را میساخت، اما دیگر یک شریک رسمی انویدیا نیست و اکنون فقط کارتهای گرافیک AMD میسازد. کارتهای گرافیک XFX بسیار خوب هستند و عملکرد و ویژگیهای فوق العادهای را ارائه میدهند. برای مشاهده بهترین قیمت کارت گرافیک با فروشگاه اینترنتی یاس ارتباط از طریق شماره تماس ۵۸۴۲۷-۰۲۱ در تماس باشید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما