۲۰ مهر ۱۴۰۰، ۱۰:۲۶

مهر گزارش می دهد؛

امید ذرت کاران سربیشه ای یخ زد/شبیخون سرما در غفلت مسئولان

امید ذرت کاران سربیشه ای یخ زد/شبیخون سرما در غفلت مسئولان

بیرجند- ذرت کاران سربیشه ای در حالی چشم به راه دستگاه برداشت محصول بودند که سرمازدگی امید آنان را به یغما برد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: خشکسالی، سرما و طوفان قصه‌های پرغصه ای در خراسان جنوبی بوده که تراژدی‌های دردناکش تمامی ندارد. غصه کشاورزان ذرت کار سربیشه هم از همین قصه آغاز می‌شود. با توجه به فقر مراتع و نبود علوفه برای دام، بیش از ۶۰ کشاورز سربیشه‌ای راه کشت ذرت علوفه‌ای را پیش گرفتند. مراحل کاشت و داشت را با موفقیت پشت سر گذاشته اما در مرحله برداشت کام شأن تلخ شد.

در حالی که ذرت کاران چشم به راه دستگاه برداشت محصول بودند، سرمای پاییزی خسارت‌های زیادی به بار آورد و امید کشاورزان ذرت کار یخ زد.

اگرچه سرما تاکنون خسارت‌های زیادی را به کشاورزان خراسان جنوبی وارد کرده اما این بار انگشت به سوی مسئولان دراز است چراکه کشاورزان عدم جمع‌آوری به موقع ذرت توسط دستگاه‌های برداشت که جهاد کشاورزی تأمین‌کننده آن بوده را از دلایل سرمازدگی محصولشان می‌دانند.

خسارت میلیونی به کشاورزان

یکی از کشاورزان در گفت و گو با مهر با بیان اینکه کل محصول ذرت در اثر سرما از بین رفته است، گفت: سه هکتار از اراضی کشاورزی‌ام زیر کشت ذرت بوده که بیش از ۱۳۰ میلیون تومان خسارت دیده‌ام.

غلامحسن شریفی ادامه داد: محصول ذرت باید پنجم و نهایتاً دهم مهرماه جمع‌آوری می‌شد اما به دلیل نبود دستگاه جمع‌آوری کننده، محصول روی زمین مانده است.

وی خواستار حمایت مسئولان در پرداخت خسارت‌ها شد و افزود: تمام امیدمان از بین رفت چراکه نمی‌توانیم این محصولمان را به فروش برسانیم.

شریفی ادامه داد: ذرت‌ها در اثر سرما خشک شده و حتی دامدار هم حاضر به خرید این محصول نیست.

امید ذرت کاران سربیشه ای یخ زد/شبیخون سرما در غفلت مسئولان

سیلی سرما بر صورت ۶۰ کشاورز

یکی دیگر از کشاورزان در گفت و گو با مهر با بیان اینکه ۵۰ تا ۶۰ کشاورز در سربیشه ذرت کشت کرده‌اند، افزود: سرما به هر کشاورز بیش از ۵۰ میلیون تومان خسارت وارد کرده است.

محمد احراری با بیان اینکه در حال حاضر این ذرت‌های سرما زده قابل هیچ استفاده‌ای نیست، اظهار کرد: گوسفند هم ذرت‌های خشک شده را نمی‌خورد تا بتوانیم به دامدار بفروشیم.

این کشاورز سربیشه‌ای ادامه داد: همچنین بیمه و یا نهادی پاسخگوی این خسارت‌ها نبوده و غرامتی پرداخت نمی‌شود.

وی با بیان اینکه کشاورزان زیادی از محل کشت این محصول ارتزاق دارند، گفت: از مسئولان خواستاریم در راستای جبران خسارت‌ها با کشاورزان همکاری کنند.

احراری نبود دستگاه جمع‌آوری را علت بروز این خسارت‌ها دانست و افزود: دو دستگاه جمع‌آوری محصول در کنار چاه کشاورزی منطقه افتاده و خراب است.

غفلت مسئولان و خسارت کشاورزان

یکی دیگر از کشاورزان هم در گفت و گو با مهر بیان کرد: با توجه به خشکسالی‌ها و نبود علوفه، کشت ذرت علوفه‌ای برای دام را شروع کردم.

محمد رضایی با بیان اینکه با توجه به خسارت سرما به محصول، دیگر برای دام‌هایمان هم نمی‌توانیم آن را استفاده کنیم، گفت: سرما بیش از ۴۰۰ تن از محصول ذرت کشاورزان را خشک کرده است.

این کشاورز ذرت کار با بیان اینکه محصول باید در روزهای نخست مهرماه برداشت می‌شد، گفت: در شرایط فعلی محصولمان از بین رفته و باید دور بریزیم بنابراین نیازمند حمایت مسئولان هستیم.

وی ادامه داد: دستگاه جمع‌آوری محصول از ۲۰ روز گذشته خراب است که اگر به موقع رفع اشکال می‌شد، خسارت‌های میلیونی ایجاد نمی‌شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته در هر هکتار ۴۰ تن برداشت محصول داشته‌ام، اظهار کرد: امسال بخش زیادی از محصول به دلیل سرما از بین رفته و امیدمان را هم نابود کرده است.

امید ذرت کاران سربیشه ای یخ زد/شبیخون سرما در غفلت مسئولان

پاسخ مسئولان

رئیس جهاد کشاورزی سربیشه در گفت و گو با مهر بیان کرد: در راستای تأمین علوفه مورد نیاز دامداران، در بهار سال جاری ۱۰۰ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت ذرت علوفه‌ای رفت.‌

مریم جوادی بایگی بیان کرد: دستگاه جمع‌آوری ذرت به موقع وارد شهرستان شده اما به دلیل خرابی دستگاه، کار برداشت نیمه‌کاره مانده است.

وی ادامه داد: متأسفانه قطعات و وسایل مورد نیاز تعمیر دستگاه در داخل شهرستان و استان وجود نداشته و از مشهد و تهران پیگیر تأمین آن هستیم.

وی اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده یکی از چاپرهای نهبندان بعد از برداشت محصول در آن شهرستان به سربیشه می‌آید.

جوادی بایگی با اشاره به خسارت‌های وارد شده به کشاورزان بیان کرد: این کشاورزان در پرداخت تسهیلات خسارت در اولویت قرار می‌گیرند.

امید است مسئولان حمایت از این کشاورزان را جدی بگیرند و تنها به وعده‌های توخالی بسنده نکنند چراکه جبران خسارت‌هایی که غفلت کشاورزان هیچ نقشی در آن ندارد، بسیار دشوار بوده و نمی‌توان بار این غصه را به تنهایی به دوش کشید.

کد خبر 5325523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha