۲۶ آبان ۱۳۸۶، ۱۵:۰۱

دو کتیبه پهلوی در کهن دژ کشف شد

در سومین فصل کاری هیئت مشترک ایران و فرانسه در "کهن دژ" خراسان رضوی دو کتیبه پهلوی متعلق به دوره ساسانی کشف شد که در تشخیص جایگاه فرهنگی نیشابور ازاهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل مکرمی فر رئیس سازمان خراسان رضوی با بیان این مطلب افزود: یکی از کتیبه های مذکور که قطعه سفالینی است، روی آن چهار سطر به خط پهلوی ساسانی با سیاه قلم نوشته شده که هنوز محتوای آن کتیبه مشخص نیست اما در شناسایی لایه های تمدنی ساسانی کهن دژ بسیار مهم و تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: شی دیگر پلاک و یا آویزه ای از جنس سنگ صابون است که بر روی آن نقش گاو کوهان دار و بز کوهی اسطوره ای با مهارتی خاص حک شده و بر قاعده آن نیز کتیبه ای با خط پهلوی اشکانی و در دوره ساسانی نوشته شده است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی اظهار داشت: کاوش های باستان شناساسی سال جاری با هدف لایه نگاری و گونه شناسی فضاهای معماری صورت گرفت که این برش ها به مثابه آئینه ای از تغییر و تحولات در عصر ساسانی و در لایه های سطحی دوران اسلامی تا قرن هفتم است.

مکرمی فر، با اشاره به کاوش های انجام شده در گذشته گفت: در آن کاوش ها مشخص شد کهن دژ نیز مانند تخت سلیمان محصور در حصار موازی بوده است و هم اکنون با پیدایش بخشی از دو دیوار عریض و عظیم به موازات یکدیگر این فرضیه به اثبات رسید.

بنابراین گزارش بر اساس نتایج کاوش های هیئت باستان شناسی موزه مترو پولیتن که در سال 1937 تا 1948 میلادی در نیشابور انجام شد، کارشناسان آمریکایی کهن دژ را یک سایت دوره اسلامی عنوان کردند و بر این اساس نیشابور عصر ساسانی را باید در فضایی خارج از کهن دژ  جستجو کرد.

کد خبر 587941

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha