به گزارش خبرگزاری مهر، مریم اردبیلی، مشاور شهردار و مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران اظهار کرد: اداره کل امور زنان و خانواده شهرداری تهران، از سال ۱۳۸۹ تا کنون حدود ۳۴ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار و حدود ۳۲ هزار نفر از فرزندان آنها را تحت پوشش قرار داده و در سامانه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران به ثبت رسانده است. در حال حاضر نیز بالغ بر ۱۶ هزار نفر از افراد گروه هدف، تحت پوشش قرار دارند.
وی در خصوص تعداد مراکز توانمندسازی هم بیان کرد: در حال حاضر ۹۳ مرکز توانمندسازی کوثر در سطح مناطق ۲۲ گانه شهر تهران فعال هستند که در زمینه توانمندسازی اقتصادی زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار و زنان کم برخوردار فعالیت دارند. همچنین ۲۲ اتاق خانوادهیار در ۲۲ منطقه، مرکز خدمات جامع خانوادهمحور گلپاد در منطقه ۲ و مرکز خدمات جامع خانوادهمحور الوند در منطقه ۶ نیز در حوزه توانمندسازی فردی و خانوادگی فعال هستند.
منطقه ۲۰ و منطقه ۴ بیشترین مراکز کوثر را دارند
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده در خصوص مراکز کوثر نیز گفت: منطقه ۲۰ با دارا بودن هجده مرکز و منطقه ۴ با هشت مرکز فعال، بیشترین مراکز را دارا هستند.
اردبیلی با اشاره به اینکه در ابتدای سال ۱۴۰۰، بالغ بر ۵۴ کوثر فعال در سطح مناطق وجود داشت، خاطرنشان کرد: این تعداد در سال ۱۴۰۲ به ۹۳ عدد رسید. درصدد هستیم که در سال ۱۴۰۳ تعداد مراکز فعال توانمندسازی کوثر را به ۱۱۵ عدد ارتقا دهیم.
اجرای فاز چهارم طرح «خانوادهیار» با همکاری دانشگاه توانبخشی
اردبیلی همچنین در خصوص طرح «خانوادهیار» که در حال اجرا در مناطق ۲۲ گانه شهر تهران است، بیان کرد: این طرح طی سه فاز توانسته نسبت به ارائه راهکار در خصوص بخشی از مسائل خانوادههای تهرانی و تسهیل دسترسی شهروندان تهرانی به خدمات مشاوره از طریق استقرار مشاوران و در فضای اختصاص یافته از سوی مناطق گامهای مؤثری بردارد. در سال جاری نیز فاز چهارم آن با همکاری دانشگاه توانبخشی در حال اجراست.
وی افزود: اتاقهای خانوادهیار و مراکز خدمات خانوادهمحور، اهدافی چون تحکیم و تقویت بنیان خانواده در جامعه و ایجاد جامعهای خانوادهمحور، تسهیل دسترسی به نظام خدمات مشاورهای قبل، حین و پس از تشکیل خانواده در جهت استحکام آن و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و عوامل مؤثر در تزلزل نهاد خانواده را دنبال میکنند.
توسعه مراکز خدمات خانوادهمحور به صورت کیفی دنبال میشود
اردبیلی با تاکید بر اینکه توسعه مراکز خدمات خانوادهمحور و اتاقهای خانوادهیار، به صورت کیفی دنبال میشود، اظهار کرد: در هر فاز از اجرا، نیازهای زنان و خانواده در هر منطقه احصا شده و در فاز بعدی در قالب گروهدرمانی و دورههای آموزشی خانوادهمحور مدنظر قرار میگیرد. همچنین کیفیت ارائه خدمات در هر دوره نیز مورد ارزیابی قرار میگیرد.
توسعه مشاغل خانگی به عنوان مهمترین ابزار توانمندسازی زنان در دستور کار قرار دارد
وی در پایان در خصوص توسعه مشاغل خانگی تاکید کرد: توسعه مشاغل خانگی با برگزاری دورههای آموزشی به عنوان مهمترین ابزار توانمندسازی زنان در دستور کار قرار گرفته است. پویش «کار تو خونمونه» به منظور آموزش زنان صاحب کسب و کارهای خرد و خانگی با همکاری دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران برگزار میشود که تا کنون دو دوره از این پویش اجرا شده و در سال جاری نیز ادامه خواهد شد.
نظر شما