خبرگزاری مهر، گروه استانها: استان بوشهر، با وجود منابع غنی و ظرفیتهای اقتصادی متنوع، همچنان با چالش بیکاری و فقر در برخی از اقشار جامعه روبرو است.
مددجویان تحت پوشش سازمانهای حمایتی، گروهی آسیبپذیر هستند که نیازمند توجه ویژه و برنامهریزی هدفمند برای توانمندسازی و ورود به چرخه اقتصادی هستند.
اقداماتی در راستای تبدیل مددجویان استان بوشهر به کارآفرینان موفق با تمرکز بر توانمندسازی و حمایتهای لازم صورت گرفته که اولین گام در این فرآیند، شناسایی دقیق و علمی نیازها و پتانسیلهای مددجویان است.
خودکفایی ۲۳۰۰ خانواده بوشهری
مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به منظور توانمندسازی مددجویان استان بوشهر اقدامات خوبی صورت گرفته و طرحها و برنامههای متعددی در این زمینه داریم.
عباس روشن اضافه کرد: در همین راستا امروز جشن توانمندسازی ۲ هزار و ۳۰۰ نفر از مددجویان استان بوشهر را برگزار کردیم که این افراد در زمینههای مختلف مشغول به کار شدهاند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین خدمات کمیته امداد به خانوارهای مددجوی تحت پوشش توانمندسازی و اشتغال است که در استان بوشهر با کمک خیرین و یاوران و تلاش و برنامهریزی مناسب شاهد دستیابی به موفقیتهای خوبی هستیم.
توانمندسازی مددجویان
توانمندسازی مددجویان مستلزم انجام مطالعات میدانی و مصاحبههای عمیق با مددجویان برای شناخت توانمندیها، علایق، محدودیتها و نیازهای خاص آنان است. توجه به جنسیت، سن، سطح سواد، مهارتها و تجربیات کاری در این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است.
با استفاده از این اطلاعات میتوان برنامههای توانمندسازی متناسب با شرایط هر فرد را طراحی و اجرا کرد. استفاده از ابزارهای سنجش و ارزیابی مهارتهای شغلی و روانشناسی نیز در این مرحله کمک کننده خواهد بود.
ارائه آموزشهای فنی و حرفهای متناسب با نیاز بازار کار و تواناییهای مددجویان، گام بعدی در این فرآیند است. این آموزشها باید به صورت عملی و کارگاهی باشند و به مددجویان مهارتهای لازم برای راه اندازی کسبوکار خود را آموزش دهند.
مهمترین نکته در این مرحله، تطبیق آموزشها با نیازهای واقعی بازار کار استان بوشهر است. به این منظور، باید از مشارکت بخش خصوصی و متخصصین فنی و حرفهای در طراحی و اجرای این آموزشها استفاده شود.
آموزشهای ارائه شده باید در زمینههای مختلفی مانند پرورش آبزیان، صنایع تبدیلی، نیروگاههای خورشیدی، صنایع دستی بومی، گردشگری، خدمات فنی و … باشد تا با پتانسیلهای منطقه همخوانی داشته باشد.
ارائه وامهای کمبهره، تضمین وامها توسط نهادهای حمایتی و همچنین ارائه کمکهای بلاعوض برای تهیه تجهیزات و مواد اولیه، میتواند به مددجویان در شروع فعالیتهای خود کمک شایانی کند.
لزوم حمایت و نظارت بر اشتغال
یک کارشناس حوزه اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مهمتر از ارائه تسهیلات مالی، نظارت بر نحوه استفاده از این تسهیلات و ارائه مشاورههای مالی و مدیریتی به مددجویان است. آموزش مهارتهای مالی و حسابداری نیز در این مرحله ضروری است. طرحهای حمایتی باید انعطاف پذیر باشند و بر اساس شرایط خاص هر مددجو طراحی شوند.
آرش احمدی فرد بیان کرد: ایجاد شبکههای حمایتی و ایجاد ارتباط بین مددجویان با کارشناسان و متخصصین در زمینههای مختلف، میتواند به رفع مشکلات و چالشهای پیش روی آنها کمک کند. به طور ویژه، توجه به نیازهای خاص مددجویان زن در ایجاد تعادل بین کار و خانواده نیز باید مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: یکی از چالشهای اصلی کارآفرینان، به خصوص در مراحل اولیه فعالیت، مسئله بازاریابی و فروش است. برای کمک به مددجویان در این زمینه، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد.
وی گفت: برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی و محصولات تولیدی، ایجاد فروشگاههای آنلاین و استفاده از شبکههای اجتماعی برای معرفی و فروش محصولات، از جمله این روشها هستند.
با توجه به ویژگیهای خاص استان بوشهر، مانند ظرفیتهای شیلات، صنایع دستی، گردشگری و کشاورزی، برنامههای توانمندسازی باید متناسب با این ظرفیتها طراحی شوند. به عنوان مثال، آموزش پرورش میگو برای مددجویان ساکن مناطق ساحلی، یا آموزش صنایع دستی بومی برای مددجویان ساکن مناطق روستایی، میتواند بسیار مؤثر باشد. همچنین، استفاده از ظرفیتهای گردشگری استان برای ایجاد کسبوکارهای مرتبط با این حوزه، نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
۴ شهرستان بدون مددجو میشود
رسول رستمی صبح سهشنبه در جشن خودکفایی ۲ هزار و ۳۰۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد در استان بوشهر اظهار کرد: کمیته امداد در زمینه کمک به نیازمندان تلاش گستردهای داشته و شاهد خدمات دهی خوبی در استان بوشهر هستیم.
وی به ظرفیتهی بالای استان بوشهر برای ایجاد اشتغال پایدار اشاره کرد و ادامه داد: علاوه بر پرداخت تسهیلات باید در زمینه توانمندسازی خانوادههای مددجویان نیز اقدامات کرد و مهارتافزایی این افراد با جدیت صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: تلاش داریم که مددجویان استان بوشهر را توانمند کنیم که بتوانند تبدیل به یک کارآفرین شوند و بتوانند در این عرصه موفقیتهایی را کسب کنند.
وی از برنامهریزی و تلاش برای تبدیل چهار شهرستان جنوبی استان بوشهر به مناطقی بدون مددجو خبر داد و افزود: اشتغال پایدار با تکیه بر ظرفیتهای اقتصادی و حمایت مالی تقویت میشود.
رستمی دریا را یکی از ظرفیتهای مهم اقتصادی در استان بوشهر دانست و تصریح کرد: یکی از محورهای اصلی توسعه اشتغال در استان استفاده از ظرفیتهای اقتصاد دریا محور است که فرصتهای بالایی در استان داریم.
وی با بیان اینکه بوشهر میتواند الگوی موفقی در اشتغالزایی و توانمندسازی شود اضافه کرد: مددجویان نهتنها از چرخه حمایتی خارج خواهند شد، بلکه خود به کارآفرینان موفقی تبدیل میشوند.
تخصیص اعتبارات ویژه برای اشتغال
معاون حمایت و سلامت و خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این نهاد عزمی جدی در ارائه بهترین خدمات به جامعه هدف دارد و در این راستا طرحهای مختلفی در دست اجرا داریم.
حسین خدرویسی با اشاره به آموزش و توانمندسازی مددجویان تصریح کرد: یکی از مهمترین اولویتها ارائه آموزشهای متناسب با بازار کار است که در این زمینه پیگیریهای مستمری را داریم.
وی با اشاره به برگزاری شن خودکفایی در همه استانها تا پایان سال جاری بیان کرد: در مجموع ۱۵۰ هزار خانواده مددجوی کمیته امداد به خودکفایی میرسند که امروز در استان بوشهر ۲ هزار و ۳۰۰ خانواده جشن خودکفایی گرفتند.
معاون حمایت و سلامت و خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور با اشاره به تخصیص ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات دولتی برای اشتغال از طریق صندوق امداد ولایت خبر داد و افزود: بخش عمده این اعتبارات تاکنون پرداخت شده است.
تبدیل مددجویان استان بوشهر به کارآفرینان موفق، نیازمند یک رویکرد جامع و توجه به همه جوانب موضوع است. با برنامهریزی دقیق، آموزشهای مناسب، حمایتهای مالی و مشاورهای و پایش مستمر، میتوان به این هدف دست یافت و به بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی مددجویان و کاهش فقر و بیکاری در استان کمک کرد.
نظر شما