به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان از سالها قبل فرضیاتی را در خصوص ماده و انرژی تاریک جهان ارائه کرده بودند و به همین منظور در تلاش بودند که اعماق آسمان را فاصله 270 میلیون سال نوری مشاهده کنند. هر سال نوری برابر با حدود 9 هزار میلیارد کیلومتر است اما تاکنون هیچ دانشمندی موفق نشده بود این عمق از کیهان را مشاهده کند در حقیقت در این فاصله ترکیباتی وجود دارند که در تمام طول موجها نامرئی هستند.
اکنون گروهی از ستاره شناسان موسسه نجوم پاریس و دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا که نتایج تحقیقات خود را در مجله Astronomy and Astrophysics منتشر کرده اند، با کمک قویترین و بزرگترین دوربین دیجیتالی دنیا که روی تلسکوپ فرانسوی کانادایی هاوایی نصب است، تصاویری را برای شناسایی "اثرات گرانشی" ماده تاریک روی نور مرئی تهیه کردند.
این پدیده "اثر لنز گرانشی ضعیف" نامیده می شود که عبارت از نوری است که از کهکشانهای دور و پس از آنکه در فضا و از میان ماده تاریک گذشت به زمین می رسد. به این ترتیب دانشمندان فرانسوی و کانادایی موفق شدند وجود ماده تاریک و ترکیبات تشکیل دهنده کیهان را اثبات و تائید کنند.
براساس گزارش ساینس دیلی، این نتایج نشان می دهد که ماده مرئی که جهان محتوی تمام سیارات، ستارگان و بیش از 120 میلیارد کهکشان را می سازد تنها 4 درصد از ماده کیهانی است و 96 درصد دیگر این ماده تاریک است. 70 درصد از این تاریکی را انرژی تاریک تشکیل می دهد و 26 درصد دیگر آن "ماده تاریک" است.
به گفته این دانشمندان، ستارگانی که در بخشهای خارجی تر کهکشانها وجود دارند با سرعت حدود 150 تا 200 کیلومتر بر ثانیه حرکت می کنند و این کهکشانها تنها از ترکیباتی تشکیل شده اند که با نور مرئی قابل مشاهده اند.
نظر شما