۶ بهمن ۱۴۰۴، ۱۲:۵۲

گلستان پیشتاز اقتصاد دریا محور

گلستان پیشتاز اقتصاد دریا محور

گرگان-مدیرکل شیلات گلستان گفت: امسال با تولید بیش از چهار هزارو۳۰۰ تن میگو، هزار و ۲۰۰ تن قزل‌آلا و آغاز پرورش خاویار در قفس‌های دریای خزر، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای هزاران نفرایجاد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل جباری ظهر دوشنبه در قرارگاه خبری فجر از دستاوردهای چشمگیر استان در حوزه اقتصاد دریا محور و آبزی‌پروری خبر داد و گفت: در سه تا چهار سال گذشته تلاش کرده‌ایم با استفاده از ظرفیت‌های خدادادی استان، تولید آبزیان را توسعه دهیم و اشتغال پایدار ایجاد کنیم.

وی با اشاره به تنوع آبزی‌پروری در گلستان افزود: ما در استان علاوه بر تولید ماهیان سردآبی مانند قزل‌آلا با کیفیت بسیار بالا، سالانه ۲۶ تا ۲۷ هزار تن ماهیان گرمابی وچهار تا پنج میلیون ماهی زینتی تولید و صادر می‌کنیم. برای اولین بار مجوز پرورش کروکودیل و قورباغه صادراتی نیز صادر شده است.

جباری درباره پرورش میگو در استان گفت: با وجود مشکلاتی مانند پس‌روی آب دریای خزر و محدودیت تکثیر میگو، امسال توانستیم چهار هزار و۳۰۰ تن میگو تولید کنیم که بیش از ۲۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای سه هزار نفر فراهم کرده است. یک کانال جدید ۱۸ کیلومتری برای تأمین آب پروژه طراحی و با مشارکت بخش خصوصی اجرایی شده است.

وی تاکید کرد: استان گلستان تنها استان غیرجنوبی کشور است که در حوزه میگو فعالیت می‌کند و رتبه سوم کشوری را کسب کرده است. همچنین در زمینه پرورش قزل‌آلا در قفس، صادرات به روسیه و پرورش خاویار در قفس‌های دریای خزر نیز برای اولین بار در کشور اقدام شده است.

مدیرکل شیلات گلستان درباره توسعه پروژه‌های ملی و استانی گفت: اعتبارات سال گذشته ۱۶ میلیارد تومان بود که امسال به ۷۴ میلیارد تومان افزایش یافته است. اعتبارات استانی نیز از ۱۸ میلیارد به ۱۱۹ میلیارد تومان رسید. این رشد بیش از ۵۰۰ درصدی باعث شد پروژه‌های آبزی‌پروری با سرعت بیشتری پیش بروند.

جباری توسعه پرورش خانگی ماهی و میگو در روستاها با حمایت خیرین و بخش خصوصی،افزایش تولید خاویار و گوشت ماهیان خاویاری در بندر ترکمن، توسعه پروژه‌های قزل‌آلا در قفس و صادرات به بازارهای خارجی، تقویت فرهنگ مصرف آبزیان در استان و کاهش وابستگی به محصولات گوشتی را از برنامه‌های آینده شیلات گلستان اعلام کرد.

وی گفت: با وجود مشکلات پس‌روی آب، خشکسالی و محدودیت منابع، ما متوقف نشده‌ایم و با استفاده از ظرفیت دریای خزر و توسعه اقتصاد دریا محور، توانسته‌ایم فرصت‌های طلایی را برای استان گلستان ایجاد کنیم.

کد خبر 6732029

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha