۱۱ بهمن ۱۴۰۴، ۹:۳۲

بازخوانی انتقادی نسبت آرا تقی ارانی با اندیشه چپ ایرانی در یک کتاب

بازخوانی انتقادی نسبت آرا تقی ارانی با اندیشه چپ ایرانی در یک کتاب

کتاب «تقی اِرانی و گذشته‌نگری در پرتو حال» که تلاش می‌کند تقی ارانی را نه صرفاً به‌عنوان شخصیتی تاریخی، بلکه به‌مثابه مسئله‌ای زنده در نسبت با اکنون بازخوانی کند، روانه بازار کتاب شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تقی اِرانی و گذشته‌نگری در پرتو حال» اثر مشترک یونس جلالی و حمیدرضا یوسفی است که نشر مان کتاب آن را منتشر کرده است.

این اثر، کتابی تحلیلی و اندیشه‌محور است که با رویکردی انتقادی و معاصر به یکی از چهره‌های محوری تاریخ روشنفکری و اندیشه سیاسی ایران می‌پردازد. این اثر تلاش می‌کند تقی ارانی را نه صرفاً به‌عنوان شخصیتی تاریخی، بلکه به‌مثابه مسئله‌ای زنده در نسبت با اکنون بازخوانی کند. کتاب با ترکیب جستارها و گفت‌وگوها، فضایی چندصدایی می‌سازد که در آن ارانی از منظر تاریخ، سیاست، اندیشه و زمانه امروز مورد واکاوی قرار می‌گیرد.

این کتاب مجموعه‌ای از متن‌های تحلیلی و گفت‌وگومحور است که بر محور پرسش از جایگاه تقی ارانی در تاریخ معاصر ایران شکل گرفته‌اند و به موضوعاتی چون: نسبت اندیشه ارانی با چپ ایرانی، پیوند علم، سیاست و روشنفکری در آثار ارانی، ارانی به‌مثابه چهره‌ای تاریخی و مسئله‌ای معاصر، امکان‌ها و محدودیت‌های گذشته‌نگری، بازخوانی تاریخ از منظر اکنون، نقش ارانی در شکل‌گیری گفتمان‌های مدرن فکری و... می‌پردازند. نویسندگان می‌کوشند از خلال این مباحث، تصویری پویا و غیرایستا از ارانی ارائه دهند.

کتاب در قالبی ترکیبی سامان یافته است که علاوه بر جستارهای تحلیلی درباره اندیشه و موقعیت تاریخی ارانی و گفتگوهایی با تمرکز بر بازخوانی انتقادی میراث او و طرح پرسش‌های نظری درباره تاریخ‌نگاری و گذشته‌نگری در کنار پیوند دادن مباحث تاریخی با مسائل فکری امروز، خواننده را به مشارکت فکری و بازاندیشی فعال دعوت می‌کند.

نویسندگان تلاش کرده‌اند با رویکرد انتقادی و غیرکلیشه‌ای به تاریخ روشنفکری و ترکیب موفق جستار و گفت‌وگو از اسطوره‌سازی یا تقلیل تاریخی پرهیز کنند تا بتوانند علاقه‌مندان به تاریخ اندیشه، علوم اجتماعی و سیاست را وارد جهان کتاب خود کنند. تقی ارانی در این کتاب نه یک نام بسته در تاریخ، بلکه نقطه‌ای برای اندیشیدن به نسبت میان اندیشه، سیاست و زمانه است.

کتاب «تقی ارانی و گذشته‌نگری در پرتو حال» را نشر مان کتاب در ۲۷۰ صفحه با قیمت ۲۹۷ هزار تومان منتشر کرده است.

کد خبر 6733312

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha