محمد علی زردبانی در گفتگو با مهر با رد گزارش اخیر مرکز پژوهشهای مجلس مبنی بر تخطی مجتمع پتروشیمی بندر امام از مصوبه شرکت ملی پتروشیمی، توضیح داد: در حال حاضر گاز مایع مورد نیاز کشور از پالایشگاهها، مجتمع های پتروشیمی و فازهای مختلف پارس جنوبی تامین می شود.
به گفته وی کل ظرفیت پالایشگاهها ، بخشی از تولید واحدهای پتروشیمی و چند محموله از تولیدات فازهای پارس جنوبی به همراه واردات از کشورهای همجوار مانند ترکمنستان منابع تامین کننده گاز مایع کشور را شامل می شود.
زردبانی ادامه داد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی تکلیفی را برای اختصاص میزان مشخصی از تولیدات گاز مایع توسط مجتمع های پتروشیمی به داخل کشور تعیین نکرده است اما طبق توافقات داخلی از سال 83 مقادیری را که مورد نظر این شرکت بود تامین و به مصرف داخل اختصاص داده ایم.
مدیر بازرگانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه از دو سال پیش هیچ مصوبه و توافقی برای فروش گاز مایع در داخل کشور اعلام نشده است، تصریح کرد: طبق توافقات داخلی تصمیم گرفته شد بخشی از گاز مایع مورد نیاز کشور از مجتمع های پتروشیمی بندر امام، خارک و پارس تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: مجتمع پتروشیمی خارک به دلیل اینکه از سوی بخش خصوصی اداره می شود ملزم به تحویل گاز مایع به داخل کشور نیست اما طبق توافقات صورت گرفته و بنا به دلایلی بخشی از این تعهد به عهده این مجتمع گذاشته شده است.
زردبانی در توضیح این دلایل گفت: دسترسی به کشتی مورد نیاز حمل گاز مایع در بندر خارک به مراتب آسانتر از بندر امام است و پتروشیمی خارک به نیابت از بندر امام تحویل گاز مایع به داخل کشور را برعهده دارد و متقابلا پتروشیمی بندر امام نیز وجوه حاصل از صادرات گازمایع را به پتروشیمی خارک پرداخت می کند.
مدیر بازرگانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی این ارتباط را متقابل و دو سویه ذکر کرد و اظهار داشت: گاز مایعی را که از سوی پتروشیمی خارک صادر شده، باید گاز تحویلی بندر امام تلقی کرد.
وی تاکید کرد: پتروشیمی بندر امام با حداکثر توان از طریق خط لوله گاز مایع را به ایستگاه شهید لشگری در اهواز منتقل و از طریق تانکرهای شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی جابجا شود.
زردبانی تعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی را بسیار مناسب ارزیابی و خاطرنشان کرد: این تعاملات به خصوص در فصل زمستان بیشتر می شود تا هموطنان برای تامین سوخت مورد نیاز خود با مشکل مواجه نشوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بهای هر تن گاز مایع در بازارهای جهانی حدود 800 دلار است افزود: از قیمت فروش این محصول از سوی شرکت ملی پالایش ویخش بی اطلاع هستم.
به گزارش مهر، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی چندی پیش در بررسی عملکرد پتروشیمی بندر امام اعلام کرده بود این مجتمع از مصوبه شرکت ملی صنایع پتروشیمی تخطی کرده و به دلیل تفاوت بالای قیمتهای جهانی و داخلی گاز مایع صادرات این محصول را بر تامین نیاز داخلی ترجیح داده است.
در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس عنوان شده بود میزان فروش گاز مایع پتروشیمی بندر امام به بخش داخلی تنها 37 درصد برنامه بوده در حالی که میزان صادرات گاز مایع از سوی این مجتمع پتروشیمی نزدیک 2 برابر برنامه بوده است.
نظر شما