رجبعلی رحمتی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز افزود: با اجرای این پروژه، افزون بر افزایش کیفیت محصول، شرایط لازم برای انجام آزمایش تعیین نسبت گاز به نفت تولیدی چاه ها نیز فراهم شده است.
وی اظهار داشت: قبل از اجرای این پروژه، از مخزن آزمایشی کوچکی که در واحد بهره برداری رگ سفید2 وجود دارد، به عنوان مخزن گاززدا استفاده می شد که به دلیل ابعاد محدود آن در فصل زمستان جداسازی کامل گاز از نفت ناممکن بود و به همین دلیل، پمپهای انتقال نفت نمکی به طرف واحد نمکزدایی مکرر از مدار تولید خارج می شد.
رحمتی ادامه داد: این مشکل همچنین روی کیفیت نفت تاثیر داشت و آزمایش های تعیین نسبت گاز به نفت تولیدی چاهها را ناممکن می کرد.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران همچنین از پیشرفت 97 درصدی نصب یک مخزن گاززدا در واحد بهره برداری شماره 3 گچساران خبر داد و گفت: در این کارخانه هم اکنون از مخزن نوسان گیر برای ذخیره نفت استفاده و مقداری از گاز جدا شده از نفت به ناچار به مشعلها هدایت می شود.
وی افزود: با اجرای این پروژه که در مراحل نهایی است، افزون بر جمع آوری گازهای جدا شده از نفت و جلوگیری از سوزانده شدن آنها، می توان در آینده از آن به عنوان جایگزین مخزن گاززدایی نفت نمکی در زمان تعمیرات اساسی استفاده کرد که این مسئله از کاهش نفت تولیدی به میزان زیادی جلوگیری می کند.
رحمتی اعتبارات تامین و نصب این مخازن را 15 میلیارد ریال اعلام کرد.


نظر شما