پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۳۰ مرداد ۱۳۸۷، ۹:۰۱

مطالعه زبانهای جهان اسلام در مؤسسه مطالعات اسلامی مک‌گیل

مطالعه زبانهای جهان اسلام در مؤسسه مطالعات اسلامی مک‌گیل

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: سالهاست که دانشگاههای مختلف مراکز یا مؤسسات مطالعات اسلامی تأسیس کرده‌اند. این مراکز با هدف ارائه فرصتی برای مطالعه ابعاد مختلف اسلام، موضوعات اسلامی، جوامع اسلامی در بافت معاصر، تاریخی و فرهنگی تأسیس شده و چون سایر عرصه‌های آکادمیک، این حوزه نیز نیازمند اتخاذ رویکردهای تحلیلی نسبت به موضوعات بین رشته‌ای خود است.

مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه مک گیل در کنار مؤسسه کتابخانه مطالعات اسلامی این دانشگاه در سال 1952 با کوشش پروفسور ویلفرد کانتول اسمیث تأسیس شد و از سال 1983 این دو در مقر اصلی دانشگاه در سالن موریس مستقر بوده‌اند.

این مؤسسه تا اول ژوئن سال 2001 یک واحد آموزش از دانشکده مطالعات و تحقیقات کارشناسی بود و اکنون بحشی از دانشکده هنرها به شمار می‌رود ، چرا که عمده تمرکز خود را به مطالعه تمدن اسلامی در طول تاریخ و گسترش جغرافیایی آن اختصاص داده است.

این مؤسسه در طول تاریخ فعالیت خود ارتباط ویژه‌ای را میان دانشجویانی فراهم کرده که از افریقا، آسیا و کشورهای خاورمیانه در این مؤسسه گردهم جمع شده‌اند. یکی از شاخصهای مهم این تلاشها تبادل اساتید مدعو بوده که توانسته ارتباطهای محکمی با دانشگاههای کشورهای اسلامی به وجود آورد؛ اقداماتی که با حمایت سازمان توسعه بین المللی کانادا، بنیاد فورد و بنیاد راک فلر انجام شده است.

این مجموعه در رشته‌های تحقیق در علم تفسیر قرآن، سنت، فقه، فلسفه، الهیات، صوفیسم، تفکرشیعی، تاریخ و توسعه مدرن در جهان اسلام و همچنین آموزش زبانهای کشورهای اسلامی می‌تواند نیاز فعالان عرصه مطالعات اسلامی را مرتفع سازد.

کد خبر 735140

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha