جزئیات گسترش و نحوه پذیرش دانشجوی مجازی در دانشگاههای کشور

جزئیات گسترش و نحوه پذیرش دانشجوی مجازی در دانشگاههای کشور

دوره های مجازی یا الکترونیکی در دانشگاههای کشور جای خود را در میان روشهای مختلف آموزش عالی باز کرده و شاهد گسترش این دوره ها هستیم. در گزارشی به بررسی جزئیات گسترش و نحوه پذیرش دانشجوی مجازی در کشور پرداخته ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، دوره های مجازی نوع نسبتا جدیدی از آموزش در دوره های آکادمیک است که در کشور ما نیز با فراهم شدن زیر ساختهای لازم در حال اجرا است. نحوه اعطای مجوز تاسیس دوره های مجازی، نحوه تدوین دروس دوره های مجازی و نحوه پذیرش دانشجویان در این دوره ها از مباحثی است که در محور آموزشهای مجازی یا الکترونیکی مطرح است.

رجبعلی برزویی مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی در گفتگو با خبرنگار مهر در این زمینه گفت: وزارت علوم به توسعه دوره های مجازی در دانشگاههایی که بسترهای لازم را برای ایجاد این دوره ها فراهم کنند، کمک می کند اما در حال حاضر موسسات غیردولتی و غیرانتفاعی و علمی کاربردی در سیاست وارد شدن به دوره های مجازی قرار ندارند و به این دانشگاهها مجوز ایجاد دوره های مجازی داده نمی شود.

وی اظهار داشت: جهت گیری فعلی ما ایجاد دوره های مجازی در دانشگاههای دولتی و به ویژه دانشگاه پیام نور است تا در آینده به دانشگاه مجازی کشور و بزرگترین دانشگاه مجازی جهان اسلام تبدیل شود.

برزویی گفت: دانشگاه پیام نور هم اکنون نیز مجری برخی دوره های مجازی در مقطع کارشناسی ارشد است و به این دانشگاه مجوز داده شده است تا در دوره های دایر و دارای مجوز خود در صورت ایجاد بسترهای لازم، دوره مجازی ایجاد کند و آموزش خود را به تدریج از نیمه حضوری به مجازی تبدیل کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دانشگاهها تنها در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد می توانند اقدام به پذیرش دانشجوی مجازی کنند گفت: دانشگاهها با هماهنگی صدا وسیما و وزارت ارتباطات می توانند زیرساختهای اینترنتی را برای راه اندازی دوره های مجازی ایجاد کنند و تنها مشکل، تولید محتوای دروس است که در این رابطه نیز وزارت علوم اقدام به ایجاد کنسرسیوم تولید محتوای دروس مجازی برای دانشگاههای کل کشور خواهد کرد.

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاهها می توانند از طریق این کنسرسیوم کار تولید محتوای دروس را برای ایجاد دوره های مجازی انجام دهند.

وی تأکید کرد: وزارت ارتباطات نیز موظف است فیبر نوری را در تمامی دانشگاههای کشور قرار دهد.

به گزارش مهر، بر اساس ابلاغیه سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاهها از این پس پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد دوره های مجازی فقط از طریق کنکور کارشناسی ارشد (تحصیلات تکمیلی) امکانپذیر است.

سازمان سنجش اعلام کرده است، دو روش برای پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دوره های مجازی وجود دارد. یکی از این روشها شرکت در آزمون سراسری و پذیرش دانشجو همانند دوره های نیمه حضوری است از سوی دیگر داوطلبان می توانند از طریق ثبت نام و شرکت در آزمون جداگانه ای که توسط سازمان سنجش آموزش کشور به صورت متمرکز و در نیمه دوم هر سال برگزار می شود، وارد سیستم آموزش عالی مجازی شوند.

به گزارش مهر، سازمان سنجش آموزش کشور تغییر نحوه پذیرش دانشجو در دوره های الکترونیکی را به روسای دانشگاههای تهران، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شیراز، صنعتی اصفهان، سهند تبریز، قم، سیستان و بلوچستان، بین المللی چابهار، صنعتی شریف، آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی نور طوبی، مرکز جهانی علوم اسلامی، دانشکده علوم حدیث، موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی فارابی و موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ابلاغ کرده است.

کد خبر 811570

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha