۷ اردیبهشت ۱۳۸۸، ۱۰:۵۸

گزارش هفتگی ادیان جهان/

اتحاد ادیان؛ عاملی برای مبارزه با چالشهای اقتصادی

اتحاد ادیان؛ عاملی برای مبارزه با چالشهای اقتصادی

خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: تأکید رهبران دینی ادیان مختلف جهان بر ضرورت مبارزه با مالاریا و اتحاد برای مقابله با چالشهای بحران جهانی اقتصاد از جمله اخباری هستند که طی هفته گذشته در رابطه با ادیان مختلف جهان اتفاق افتاده است.

رهبران دینی از اوباما خواستند به تعهد مبارزه با مالاریا عمل کند

یک گروه از رهبران ادیان مختلف در ایالات متحده از رئیس جمهور امریکا خواستند تا به تعهدات خود در رابطه با مبارزه با مالاریا عمل کند و اقداماتی را که تاکنون انجام شده به سرانجام برساند.

درحالی که بحران جهانی اقتصادی مورد توجه تمام دنیا قرار گرفته است یک گروه از رهبران ادیان مختلف از رئیس جمهور امریکا خواستند دستاوردهای مهمی که تاکنون در مبارزه با مالاریا در افریقا به دست آورده ادامه داده و کار را تمام کند.

رهبران دینی طی نامه‌ای با تاریخ جمعه 4 اردیبهشت ماه که روز شنبه 5 اردیبهشت ماه منتشر شده است نوشته‌اند: مبارزه با مالاریا سرمایه‌گذاری ملی با نتایج روشن و عملکرد قابل اثبات است. ما از دولت و کنگره و سازمانهای اجرایی می‌خواهیم تعهد خود را حفظ کرده و حتی آن را برای پایان دادن به مالاریا ارتقاد دهد و همچنین از کشورهای عضو گروه هشت نیز بخواهد مبارزه با مالاریا را به یک سیاست بین‌المللی تبدیل کنند.

در این نامه آمده است: ما امیدواریم که رئیس جمهور و شورای دینی که خود تشکیل داده با جدیت با مالاریا مبارزه کرده و در سیاستها و اولویتهای خود این مسئله را مدنظر داشته باشند. این نامه به جاشوا دوبوی که ریاست دفتر همکاری‌های دینی کاخ سفید را برعهده دارد ارائه شده است. وی نیز این نامه را با مسرت دریافت کرد و گفت که گفتگو وهمکاری بین ادیان یکی از چهار اولویت این دفتر است.

وی در مراسم افتتاح ستاد "جهان علیه مالاریا" با تجلیل از این اقدام رهبران دینی آن را بی‌سابقه توصیف کرد و اظهار داشت که این اقدام مردم را از تمام سنتهای دینی، فرهنگی و جغرافیایی با یک هدف متحد می‌کند.

اسقفهای کاتولیک و رهبران مسلمان اروپا دیدار می‌کنند

اسقفهای کاتولیک فرانسه از طرف شورای کنفرانس اسقفهای کاتولیک اروپا از رهبران مسلمان دعوت کرده‌اند طی روزهای 27 و 28 آوریل(7 و 8 اردیبهشت ماه) در همایشی با هدف برقراری روابط بهتر و گفتگوی بین‌دینی حضور یابند.

شرکت کنندگان در این همایش که قرار است در شهر بوردو، فرانسه برگزار شود به بررسی سهم مهاجران مسلمان و نسلهای آنها در چندین کشور می پردازند.

دوارت داکونا دبیرکل شورای کنفرانس اسقفهای کاتولیک اروپا گفت: حضور مسلمانان در اروپا متنوع است درحالی که حضور مسلمانان در برخی کشورها از سنت باستانی آن کشور است در برخی  دیگر جمعیت مسلمانان به واسطه عواملی چون مهاجرت افزایش یافته است. در سالهای اخیر در میان کنفرانسهای اسقفها نیز توجه به این موضوع افزایش یافته و آن را یکی از مؤلفه های  فعالیتهای خود می دانند.

داکونا اظهار داشت: به نظر می رسد گردهمایی برای نخستین بار در کنار افرادی که مسئول این روابط هستند یکی از اقتضائات شرایط امروز است تا گفتگو با جوامع اسلامی اروپا مورد بررسی قرار گیرد. این نشست درباره موضوعات الهیاتی نیست اما فرصتی برای مقایسه موضوعات و مشخص کردن نهادهای تحقیقاتی اجتماعی، کمک رسانی و آموزشی کاتولیک در اروپا و حوزه های احتمالی همکاری مشترک است.

شورای کنفرانس اسقفهای کاتولیک اروپا مستقر در سوئیس است که اعضای آن را رؤسای 33 کنفرانس اسقفهای کاتولیک در سراسر اروپا تشکیل می دهند. اسقف اعظم ژان پیر ریکارد اسقف اعظم بوردو و نایب رئیس شورای کنفرانس اسقفهای کاتولیک اروپا میزبانی این نشست را که پشت درهای بسته صورت می گیرد برعهده خواهد داشت.

واتیکان و اتحادیه عرب توافقنامه صلح و همکاری امضا کردند

واتیکان و اتحادیه عرب توافقنامه‌ای با هدف تقویت پروژه‌ها‌ی مشترک به منظور صلح و گفتگو به ویژه در سطوح سیاسی و فرهنگی امضا کردند.

این یادداشت تفاهم رسمی روز 23 آوریل ( پنجشنبه 3 اردیبهشت ماه) توسط اسقف اعظم دامنیک مامبرتی وزیر امور خارجه مقر پاپ و عمرموسی دبیرکل اتحادیه عرب امضا شد.

براساس بیانیه واتیکان ، این توافقنامه پیوندهای همکاری موجود میان مقر پاپ و اتحادیه عرب را به ویژه در سطوح فرهنگی و سیاسی به نفع صلح، امنیت و ثبات منطقه ای و بین‌المللی تحکیم می کند. این توافقنامه همچنین ابزارهای مشورت میان دو گروه را با توجه به گفتگوی بین ادیان پیشنهاد کرده است.

روابط دیپلماتیک واتیکان و اتحادیه عرب که اعضای آن در خاورمیانه و شمال آفریقا هستند از سال 2000 آغاز شد.

مسیحیان غزه عدم دیدار پاپ از این شهر را مورد انتقاد قرار دادند

مسیحیان شهر جنگ‌زده غزه که به واسطه تهاجم و خصومتهای رژیم صهیونیستی به شدت صدمه دیده از بندیکت شانزدهم که در طول سفر خود به فلسطین و اردن از این منطقه دیدن نمی‌کند انتقاد کرده و خطاب به رهبر کاتولیکها گفتند "فراموش نکن خاستگاه قدرت کنونی تو فلسطین است".

پاپ بندیکت شانزدهم روز جمعه 8 می به عنوان نخستین روز از دیدار چند روزه خود از سرزمینهای مقدس وارد اردن می شود. وی روز 11 می با رئیس رژیم صهیونیستی در شهر قدس اشغالی دیدار کرده و روز بعد از مسجد الاقصی، سومین مکان مقدس اسلام دیدن کرده و با مفتی اعظم فلسطین گفتگو می کند.

دیدار از دیوار غربی و دو خاخام اعظم یهودی نیز از برنامه های پاپ است و همانطور که پیشتر خاخامهای رژیم صهیونیستی اعلام کرده بودند رهبرکاتولیکهای جهان هنگام دیدار از این مکان نباید صلیب به گردن داشته باشد. سفر به شهر بیت لحم به عنوان محل تولد مسیح(ع) روز چهارشنبه 13 می صورت می گیرد. بندیکت شانزدهم پیش از بازگشت به رم، ایتالیا روز جمعه 15 می با پاتریاک ارتدکسهای یونانی شهر قدس و پاتریاک کلیسای ارمنی دیدار و گفتگو خواهد کرد.

مسیحیان غزه از وضعیت به وجود آمده ابراز نارضیاتی کرده و اظهار داشتند که پاپ باید میزان این تخریبها را که توسط صهیونیستهای غاصب به وجود آمده مشاهده کند.

حسام الطویل نماینده مجلس فلسطین که به عنوان کشیش نیز فعالیت می کند گفت: چگونه می توانید نسبت به قربانیان هالوکاست افسوس بخوری درحالی که این واقعه را به طور زنده یا با چشمان خود مشاهده نکرده اید و نسبت به هالوکاست ملیتی که آنها را می بینید و صدای شیون آنها را هرروز می شنوید هیچ واکنشی نشان ندهید.

جنگ سه هفته ای صهیونیستهای علیه غزه 1330 فلسطینی را به کشتن داد که قسمت اعظم این تعداد را زنان و کودکان تشکیل داده بودند. در این میان عده بسیاری بی خانمان شدند و میزان چشمگیری از صنایع کشاورزی ، کارخانه ای و بیمارستانهای غزه دچار آسیب شد.

امانوئل مسلم کشیش کاتولیک غزه گفت: نمی توان انکار کرد که سفر پاپ به این منطقه رویداد مهمی است اما ما نمی توانیم به اماکن مقدسی که وی از آنها دیدار می کند برویم. اشغال صهیونیستها اجازه خروج چندانی برای مناسبتهای دینی ما صادر نمی کند.

مسیحیان فلسطین به عنوان قدیمی ترین جامعه مسیحی از آزادی عمل بسیار اندکی برخوردارند. بسیاری از آنها تا کنون در اماکن مقدس شهر قدس و حتی بیت لحم نیایش نکرده اند.

حسام الطویل کشورهای غربی را علت ایجاد رژیم صهیونیستی روی بدنها، زمینها و اماکن مقدس فلسطین دانست و خطاب به پاپ گفت: باید به آنها بگویی که شرایط بازگشت ما را به سرزمینهای اشغال شده فراهم کنند. فراموش نکن که خاستگاه جایگاه کنونی تو فلسطین است و دین تو نیز از فلسطین برخواسته است چرا که مسیح که مسیحیت را به دنیا آورد اهل فلسطین بود.

سفر پاپ تا عذرخواهی از مسلمانان به تعویق بیفتد

جنبش اخوان المسلمین در اردن روز یکشنبه 30 فروردین ماه از واتیکان خواست سفر ماه می پاپ به خاورمیانه تا پیش از عذرخواهی وی از مسلمانان به تعویق بیفتد چون این اظهارات آسیب‌رسان تلقی می‌شود.

جمال ابوبکر سخنگوی رسمی اخوان المسلمین طی بیانیه ای گفت: امیدواریم که واتیکان تصمیمی در رابطه با تعویق این سفر اتخاد کند تا برخی از مسائل مبهم روشن شوند. دیدار پاپ به این منطقه باید منعکس کننده همکاری مسلمانان و مسیحیان طی تاریخ باشد اما تنها به رویکردهای تحرک کننده متصل شده است.

ابوبکر از پاپ خواست برای اظهارات خود علیه اسلام و حضرت محمد(ص) عذرخواهی کند؛ چرا که نادیده گرفتن احساسات مسلمانان توسط پاپ تنها در راه بهبود زخمهایی که عامل آن بوده ایجاد مانع می کند.

ابوبکر همچنین به دیدار پاپ از موزه یادبود هالوکاست رژیم صهیونیستی که قرار است در طول این سفر صورت گیرد اعتراض کرد و گفت: این دیدار اندکی پس از کشتار بی رحمانه صدها کودک، زن و سالخوره در نوار غزه توسط رزیم اشغالگر قدس صورت می گیرد. اکنون این پرسش مطرح می شود که آیا پاپ از غزه نیز دیدار می کند تا دریابد که چگونه انسانیت در این منطقه زیرپا گذاشته شده یا این که این منطقه درخور دیدار پاپی نیست؟

در جنگ 22 روزه غره در ماه دسامبر و ژانویه حدود 1300 فلسطینی جان خود را از دست دادند.

سومین بخشنامه پاپی صادر می‌شود

رسانه‌های ایتالیایی به نقل از شورای پاپی عدالت و صلح اعلام کردند که پاپ بندیکت شانزدهم سومین بخشنامه پاپی خود را روز 29 ماه ژوئن ( 8 تیرماه) منتشر خواهد کرد.

کاردینال رناتو مارتینو رئیس شورای پاپی عدالت و صلح  طی همایشی با محورجهانی‌شدن در دانشگاه گریگوری پاپی در رم گفت: اعتقاد دارم که روز 29 ژوئیه، عید سنت پل و سنت پیتر تاریخ تعیین کننده‌ای خواهد بود.

براساس منابع واتیکان عنوان لاتین سومین بخشنامه پاپی " Caritas in veritati" است و تمرکز آن بر تغییرات اجتماعی است که از زمان صدور بخشنامه پاپ پل ششم و ظهور جهانی شدن ایجاد شده است. دو بخشنامه نخست بندیکت شانزدهم در سالهای 2006 و 2007 منتشر شدند.

واتیکان پیشتر تاریخ انتشار این بخشنامه را پاییز گذشته اعلام کرده بود، پس از آن قرار شد تاریخ انتشار آن با چهلمین سالگرد بخشنامه پاپ پل ششم که در ماه مارس سال 1967 منتشر شده بود همزمان شود اما تاریخ این بخشنامه جدید مکرراً به تعویق افتاد. اوایل سال جاری میلادی مقامات واتیکان تاریخ این بخشنامه را ماه آوریل اعلام کردند اما در ماه فوریه کشیشان رم که با پاپ دیدار داشتند این امر را تبیین کردند که بحران جهانی اقتصاد موجبات تجدید نظر پاپ در متن این بخشنامه را فراهم کرده است.

بخشنامه پاپی موثق‌ترین و معتبرترین سندی است که پاپ می‌تواند صادر کند، نخستین بخشنامه پاپ بر عشق و دومین آنها بر امید تمرکز داشت. سومین بخشنامه پاپی بندیکت دویست و نود و ششمین بخشنامه پاپی از سال 1740 محسوب می‌شود، سالی که برای نخستین بار بخشنامه پاپی به منظور هدایت کاتولیکها صادر شد. این بخشنامه‌ها به لحاظ سنتی به منظور هدایت کلیسای کاتولیک درباره موضوعات دکترین، اخلاق و قوانین صادر می‌شوند.

قدیسان کاتولیک افزایش می‌یابند

پاپ بندیکت شانزدهم یکشنبه ششم اردیبهشت‌ماه مراسم برگزار کرد که طی آن پنج قدیس جدید به کلیسای کاتولیک روم اضافه شدند.

بندیکت شانزدهم این مراسم را درحالی برگزار کرد که میدان سنت پیتر در واتیکان با تصاویر بزرگی از هر کدام از این پنج نفر تزئین شده است.

نونو آلوارس پریرا تنها فرد غیرایتالیایی در این فهرست پنج نفره است. آلوارس پریرا رهبر نیروهای پرتغالی را در جنگ آلخوباروتا در سال 1385 برعهده داشت، جنگی که با هدف استقلال پرتغال انجام شده بود. وی پس از ترک ارتش به عنوان یک راهب زندگی دینی را در پیش گرفت. برناردو تلومی موسس فرقه سنت مری در مونت اولیوزاست که در دهه 1340 همراه 82 نفر از راهبان خود پس از ابتلا به طاعون جان خود را از دست داد. این گروه از راهبان به علت کمک به مبتلایان طاعون خود نیز دچار این بیماری اپیدمی شدند.

قدیس کردن در کلیسای کاتولیک روم و کلیساهای کاتولیک شرقی متحد با رم عملی است که از سوی مقر پاپ پس از بررسی‌ها و طی کردن فرآیند طولانی درباره زندگی فردی که قرار است قدیس شود صورت می‌پذیرید. در این بررسی‌های بلند مدت باید ثابت شود که فرد زندگی قدیس‌وار داشته، مرگ وی می‌تواند الگوی پیروان کلیسا باشد و در طول زندگی خود کراماتی نیز انجام داده است. اما به طور کلی برگزاری این مراسم به طور رسمی و غیررسمی فرد را به قدیس تبدیل نمی‌کند، این مراسم تنها اعلام این امر است که فرد قدیس است و حتی پیش از مراسم نیز قدیس بوده است.

رهبران ادیان کره‌جنوبی خواستار همکاری برای غلبه بر رکود اقتصادی شدند

رهبران دینی کره جنوبی بیانیه‌ای منتشر کرده و از پیروان تمام ادیان در این کشور خواستند با همکاری یکدیگر بر رکود اقتصادی به عنوان یک بحران ملی در این کشور غلبه کنند.

شورای رهبران ادیان کره جنوبی که از ادیان بودیسم، کاتولیک، کنفوسیوس، روتستان و انجمن ادیان سنتی کره تشکیل شده است روز دوشنبه 31 فروردین ماه نشست خبری در سئول برگزاری کرده و طی آن بیانیه بر همکاری برای غلبه بر بحران اقتصادی تأکید کردند.

بیانیه شورای رهبران ادیان در زمانی صادر شده است که ورشکستگی بسیاری از شرکتهای کوچک و بزرگ مورد تأکید قرار گرفته و سطح بالای بدهی‌های خانوار افزایش یافته و مردم توان بازپرداخت وامهای خود را ندارند به طوری که تمام این موارد بحران را تشدید کرده است.

این شورا اظهار داشت که دولت باید طرحی انضمامی برای بهبود اوضاع اقتصادی ارائه دهد، سیاستمداران باید بحثهای بی‌معنا و بی‌هدف خود را در رابطه با بحران متوقف کنند و صاحبان مشاغل باید به واسطه بهبود مدیریت اقدام به ایجاد شغل کنند.

بیانیه رهبران دینی کره جنوبی از سوی مدیر اجرایی فرقه جوگی به عنوان بزرگترین فرقه بودایی کره جنوبی، اسقف کمکی کوانگجو، رئیس کمیته اسقفهای کره ای برای ترویج مسیحی و گفتگوی بین ادیان امضا شده است.

اسقف کیم هی جونگ اسق کمکی کوانگجو یکی از رؤسای این شورا گفت: به نظرمی‌رسد این اقدام با تأخیر انجام شده است اما رهبران دینی تصمیم گرفتند این بیانیه را برای آرامش دادن به مردم و ترغیب افرادی که در نتیجه این رکود اقتصادی در رنج هستند صادر کنند.

بحران مالی جهان یادآور محدودیتهای زندگی مادی است

دالایی لامای چهاردهم رهبر معنوی بودائیان تبت گفت: بحران اقتصادی آرامش ذهن، شادی در کنار خانواده و دوستان و محدودیتهای پول را به انسان می‌آموزد.

رهبرمعنوی بودائیان تبت طی نشست خبری جمعه 4 اردیبهشت در دانشگاه سانتاباربارا گفت: این بحران خوب است چون به مردمی که تنها خواستار رشد پول هستند یادآوری می کند که پول محدودیتهایی دارد.

رهبر دولت معزول شده تبت دو سخنرانی در سانتاباربار ارائه داد که طی دوساعت اول آن مملو از جمعیت شد. وی طی این سخنرانی های خود حرص و آز، دروغ و ریاکاری را از عوامل بحران اقتصادی جهان توصیف کرد.

این چهارمین دیدار دالایی لاما از سانتاباربارا بود. دانشگاه این شهر پس از دیدار دالایی لاما در سال 1984 به یکی از مراکز برجسته مطالعات بودیسم و تبتی تبدیل شد. پیش از این چین از ایالات متحده خواسته بود مانع سفر دالایی لاما به این کشور شود.

دالایی لامای چهاردهم تبت، رهبر معنوی بودائیان این منطقه هیمالیایی است که در سال 1959 به دنبال یک قیام ناموفق به چین متواری شد. پکن دالایی لاما را مخالف گرای بی منطق می داند که می خواهد تبت را به عنوان بخشی از جمهوری خلق چین از کشور جدا کند به همین منظور چین همواره از شیوه های دیپلماتیک خود استفاده می کند تا مانع انعکاس هرگونه پیامی درباره تبت شود. این درحالی است که دالای لاما رهبر معنوی بودائیان تبت همواره می گید به دنبال حقوق مردم تبت چون آزادی دینی و خود مختاری فرهنگی است.

چین از آمریکا خواست مانع سفر دالایی لاما شود

چین از ایالات متحده خواست مانع دیدار رهبر معنوی بودائیان تبت که پکن وی را جدایی‌طلب توصیف می‌کند از آمریکا شود.

دالایی لامای چهاردهم تبت، رهبر معنوی بودائیان این منطقه هیمالیایی که در سال 1959 به دنبال یک قیام ناموفق به چین متواری شد قرار است طی هفته آینده به ایالات متحده سفر کند.

جیانگ یو سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: وقتی مسئله سفرهای دالایی لاما مطرح می شود، موضع  ما روشن و ثابت است. ما با تمام سفرهای دالایی لاما به کشورهای مختلف به منظور پیگیری فعالیتهای جدایی طلبانه خود تحت هر دستاویزی مخالفت می کنیم.

وی طی نشست خبری وزارت امور خارجه گفت: ما از طرف آمریکایی خواسته ایم که وعده های خود را تحقق بخشد و نگذارد  دالایی لاما فعالیتهای جدایی طلبانه خود را در این کشور پیگیری کند.

کد خبر 868086

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha