۲۴ خرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۴۰

یک علت بروز پدیده "نوک زبانی" در افراد کشف شد

یک علت بروز پدیده "نوک زبانی" در افراد کشف شد

پژوهشگران آمریکایی دریافتند پدیده یادآوری کلماتی که نوک زبان هستند ولی فرد قادر نیست آنها را به طور صحیح به یاد آورد در اثر نوعی رقابت میان کلمات در مغز ایجاد می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، "نوک زبانی" پدیده ای است که در آن فرد واژه مورد نظر را می شناسد ولی قادر نیست آن را به طور صحیح به خاطر آورده و بیان کند. در این حالت افراد از این جمله معروف استفاده می کنند: "کلمه نوک زبانم است اما یادم نمی آید." به همین منظور به این پدیده "نوک زبانی" می گویند. تاکنون فرضیه های مختلفی در خصوص علل بروز این پدیده ارائه شده است.

به تازگی نیز گروهی از محققان کالج والسلی در ماساچوست واکنشهای 11 فرد دوزبانه (انگلیسی و اسپانیایی)، 22 فرد تک زبانه و 22 فرد ناشنوا را که از زبان نشانه ها استفاده می کردند و بنابراین پدیده نوک زبانی در مورد آنها صادق نیست را با هم مقایسه کردند.

در این آزمایش به این افراد تصاویر 12 شی نشان داده شد و از آنها خواسته شد که اسامی این اشیاء را در مدت کمتر از 30 ثانیه با صدای بلند بیان کنند (افراد ناشنوا با زبان اشاره این واژگان را بیان می کردند).

براساس گزارش ABC News، این نتایج نشان داد که در تمام افراد قادر به سخن گفتن پدیده واژه نوک زبانی به صورت مشترک وجود دارد و در بین افراد دوزبانه این میزان تقریبا دو برابر است.

در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "یک توضیح قابل قبول در حس نوک زبانی این است که کلمات با آواهای مشابه برای اینکه توسط مغز انتخاب شوند باهم رقابت می کنند و اینکه افراد دوزبانه به طور متوسط دو برابر افراد تک زبانه واژه می شناسند بنابراین میزان بروز این پدیده در آنها تقریبا به همین میزان افزایش می یابد."

کد خبر 896452

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha