۲ تیر ۱۳۸۸، ۱۰:۴۹

اسکان عشایر اجباری نیست/ وجود یک میلیون و 200 هزار عشایر کوچ رو درکشور

اسکان عشایر اجباری نیست/ وجود یک میلیون و 200 هزار عشایر کوچ رو درکشور

خرم آباد - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت: بحث اسکان عشایر به هیچ عنوان از سوی دولت و سازمان امور عشایری یک بحث اجباری تلقی نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر در شهرستان کوهدشت، جهانشاه صدیق شامگاه دوشنبه در بازدید از مناطق عشایری و پروژه های عمرانی در دست اجرای این شهرستان اظهار داشت: بحث اسکان عشایر از مواردی است که به هیچ عنوان اجباری تلقی نمی شود زیرا عشایر باید خود به صورت داوطلبانه اسکان پیدا کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به آمار موجود از ابتدای برنامه اول تا برنامه چهارم توسعه حدود 70 هزار خانوار عشایری در کشور اسکان پیدا کرده اند.

رئیس سازمان امور عشایری کشور با اشاره به وجود دو هزار و 200 خانوار کوچ رو در کشور، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر عشایر کوچ رو در کشور وجود دارد که این میزان در طول سالهای اخیر تقریبا ثابت بوده است.

40 درصد عشایر کشور بیمه شده اند/ 35 درصد صنایع دستی توسط عشایر تولید می شود

صدیق همچنین به اجرای طرح بیمه تامین اجتماعی عشایر کشور اشاره کرد و یادآور شد: هم اکنون بیش از 40 درصد عشایر کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

       

وی با تشریح برنامه های این سازمان برای تحت پوشش بیمه قرار دادن همه عشایر کشور، ادامه داد: تا آخر برنامه چهارم توسعه بخش دیگری از عشایر کشور تحت پوشش خدمات بیمه ای قرار خواهند گرفت.

رئیس سازمان امور عشایری کشور ابراز امیدواری کرد: کلیه عشایر کشور تا سالهای اول برنامه پنجم توسعه تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند.

صدیق با بیان اینکه 30 میلیون هکتار عرصه تولید مراتع کشور در اختیار عشایر قرار دارد، بیان داشت: در حال حاضر یک چهارم دام سبک کشور و 20 درصد تولید پروتئین مرتبط با دام کشور در اختیار عشایر قرار دارد.

وی یادآور شد: عشایر کشور سالانه 180 هزار تن گوشت و 100 هزار تن شیر تولید کرده و به بازار مصرف عرصه می کنند.

رئیس سازمان امور عشایری کشور همچنین با اشاره به فعالیت های مطلوب عشایر در زمینه تولید صنایع دستی در کشور، عنوان کرد: 35 درصد صنایع دستی در ایران در مناطق عشایری تولید می شود.

صدیق خاطرنشان کرد: در مجموع عشایر مناطق مختلف کشور سالانه بیش از دو هزار و 100 میلیارد تومان محصولات مختلف تولید و به بازار مصرف عرضه می کنند.

کد خبر 900862

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha