محمد اشتری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به علت نبود نمایندگی سازمان اسناد ملی ایران هم اکنون اسناد مهم استان در نمایندگی این مرکز در تبریز نگهداری می شود، افزود: آذربایجان غربی به علت موقعیت خاص سیاسی و جغرافیایی استانی خبرساز و سند ساز است و باید جز اولین استانهای دارای نمایندگی مرکز اسناد ملی در کشور باشد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به ویژگی خاص مرزی آذربایجان غربی اسناد دورن مرزی و حتی برون مرزی وجود دارد که این امر ضرورت ایجاد نمایندگی سازمان اسناد ملی ایران در استان را دو چندان می کند.
اشتری با بیان اینکه برخی اسناد مهم موجود استان توسط سازمان میراث فرهنگی و برخی دیگر نیز توسط دستگاه های اجرایی نگهداری می شود، بیان کرد: این پراکندگی در روند نگهداری اسناد مهم به ضرر استان است.
وی با اشاره به اینکه برخی اسناد استان نیز جنبه عمومی دارند، گفت: می توان در قالب نمایشگاهی این اسناد را در معرض دید عموم قرار داد که در حال حاضر متولی خاصی در این خصوص وجود ندارد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بیان داشت: در حال حاضر در تلاش هستیم از طریق استانداری و همکاری رسانه ها نمایندگی مرکز اسناد ملی ایران در استان مستقر کنیم.
اشتری یادآور شد: در این راستا تمامی ادارات دولتی موظف خواهند شد در طی یک تا دو سال اسناد موجود در سازمان را بررسی و اسنادی که جنبه مهم برای نگهداری دارند به مرکز جهت بایگانی ارسال کنند.
آذربایجان غربی به دلیل دارا بودن بیش از هزار و 280 اثر مهم تاریخی و دو اثر ثبت شده جهانی از 9 اثر جهانی کشور یکی از استانها تاریخی مهم کشور به شمار می رود.
نظر شما