به گزارش خبرنگار مهر در یزد، مهدی فرح پور ظهر یکشنبه در نخستین همایش علمی آنغوزه در دانشگاه پیامنور طبس اظهار داشت: در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، بخش فعالی در خصوص گیاهان دارویی موجود است که آمادگی کامل برای ارائه نتایج تحقیقات خود به دانشجویان و علاقمندان در این زمینه را دارد.
وی با اشاره به اهمیت گیاهان دارویی در کشور خاطرنشان کرد: توجه به مسائل اکولوژیکی در زمینه برداشت و توسعه گیاهان دارویی و صنعتی می تواند موجب کارآفرینی و تامین درآمد شود در اقتصاد کشور تاثیرگذار باشد.
نیمی از آنقوزه کشور در طبس تولید می شود
فرح پور استان یزد به ویژه شهرستان طبس را نیز به لحاظ برخورداری از مراتع بسیار باقابلیت دانست و افزود: بیش از نیمی از آنقوزه تولیدی کشور در شهرستان طبس و توسط بهره برداران این شهرستان تولید می شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان یزد نیز در این همایش با اشاره به اینکه سالانه بیش از 300 تن شیره آنغوزه از مراتع سطح استان یزد قابل برداشت است، افزود: نیمی از مساحت 50 هزار هکتاری سطح زیرکشت آنقوزه کشور در شهرستان طبس قرار دارد.
محمدرضا عالم یادآور شد: در حال حاضر بیش از 600 خانوار در شهرستان طبس از راه برداشت و فرآوری آنغوزه امرار معاش می کنند.
600 گونه گیاهان دارویی و صنعتی در استان یزد شناسایی شده است
وی همچنین ادامه داد: استان یزد به لحاظ تولید گیاهان دارویی و صنعتی بسیار مستعد است به نحوی که هم اکنون بیش از 600 گونه گیاهی دارویی و صنعتی در استان یزد شناسایی شده است.
عالم از جمله اقدامات اداره کل منابع طبیعی استان یزد در زمینه توسعه کشت گیاه آنغوزه را شناسایی رویشگاه آنغوزه در شهرستانها، تهیه و تصویب 24 طرح در خصوص گیاه آنغوزه، نظارت بر اجرا و عملیات بهرهوری آنغوزه، صدور گواهی حمل و مجوز صادرات و برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی برای بهره برداران عنوان کرد.
فرآوری گیاه آنقوزه در طبس ضروری است
رئیس دانشگاه پیام نور طبس نیز در این همایش با تاکید بر فرآوری گیاه آنقوزه در طبس بیان داشت: آنقوزه گیاهی تجاری و اقتصادی است که کشورهای مختلف متقاضی دریافت آن هستند و چه خوب است که فرآوری این محصول با ارزش در داخل کشور انجام گیرد.
مهدی شفیعی مقدم وی با تاکید بر اینکه آنقوزه یکی از ثروتهای خدادادی در دل کویر است، یادآور شد: ثروتهای خدادای باید همواره مورد توجه قرار گیرد زیرا این نعمتها متعلق به یک فرد یا نسل خاص نبوده و اگر با برنامه ریزیهای اشتباه مشکلی متوجه این گیاهان شود، گناهی نابخشودنی مرتکب شده ایم.
وی نیز شهرستان طبس را هم به لحاظ برخورداری از منابع گیاهان دارویی و هم سختکوشی مردم خونگرم این دیار در زمینه برداشت این گیاهان، بی نظیر دانست و افزود: این فرصت می تواند برای شهرستان درآمدزایی خوبی داشته و از نظر اقتصادی بسیار تاثیرگذار باشد.
آنقوزه برای مردم شهر طبس یک ثروت خدادادی است
امام جمعه طبس نیز در این همایش اظهار داشت: گیاهان دارویی و ارزشمندی همچون آنقوزه همواره در کویر و کوهها رشد می کند و ثروتی برای شهری همچون طبس به شمار می رود.
حجت الاسلام سید ابراهیم مهاجریان یادآور شد: با وجود چنین ثروتی در دل کویر فقر و تنگدستی دیگر نباید در میان مردم این منطقه معنایی داشته باشد.
وی از مسئولان خواستار توجه بیشتر به قشر زحمتکش که محصول آنغوزه را در فصل گرما و با زحمت فراوان شناسایی و علامتگذاری و برداشت میکنند، شد و افزود: محصولی که با این همه زحمت به دست می آید نباید با قیمتی غیرمتعارف خریداری شود.
این همایش توسط دانشگاه پیام نور طبس و با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد، فرمانداری طبس، کانون هم اندیشان سبزگستر، مدیریت جهاد کشاورزی طبس، دانشگاه آزاد اسلامی طبس و اداره حفاظت محیط زیست طبس برگزار شد.
نظر شما