به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مصطفی قانعی روز پنجشنبه در نخستین گردهمایی علمی انجمن سردبیران نشریات علوم پزشکی کشور در محل پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: ما در معاونت تحقیقات وظیفه داریم که صنعت را به عنوان پشتیبان به مجله مربوطه آن متصل کنیم.
قانعی اضافه کرد: ما سند قطعی داریم و باید جایگاه اول منطقه را در حوزه های اقتصادی، علمی و فناوری کسب کنیم که خوشبختانه رشد قابل توجهی در این زمینه پیدا کرده ایم.
وی مقاله را نمادی از تلاش علمی یک محقق برشمرد و اضافه کرد: مقاله یک استاد، حاصل یک جریان علمی است و مجله نیز نمادی است از این که چه جریان علمی در آن زمینه خاص وجود دارد و امروزه خوشبختانه این جریان علمی به خوبی قابل شناسایی است و معیارهای خوبی برای ارزشیابی آن وجود دارد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم پشتیبانی مجلات علمی از سوی شبکه علمی خاطرنشان کرد: این شبکه علمی در کشور وجود دارد سردبیران مجلات باید آن قدر قدرت داشته باشند که یک شبکه علمی قوی با حضور متخصصان ایرانی و خارجی تشکیل دهند و با ارتباط موثر آن را قوی کنند. در واقع میزان پشتیبانی علمی مجلات نشان می دهد که سردبیران مجلات چقدر موفق بوده اند و داوران و مقالات در چه سطحی از ارتباط قرار دارند.
وی اضافه کرد: سردبیر باید به طور جدی برای مجله وقت بگذارد و شبکه علمی قوی برای مجله اش طراحی کند چرا که شبکه می تواند جریانهای علمی قابل هدایت به نفع علم و فناوری برای مجله به همراه داشته باشد اما اگر مجله به سردبیر و منشی و یک گروه در دانشگاه و کشور محدود شود، رشدی نخواهد داشت.
قانعی با اشاره به وجود شبکه های تحقیقاتی علوم پزشکی در کشور تاکید کرد: این شبکه ها قوی نیستند و ارتباطی با مجلات ندارند. این وظیفه ما در معاونت تحقیقات و فناوری است که شبکه را به مجله متصل کنیم و در عین حال شبکه های علمی را به شبکه های بین المللی متصل کنیم. این رسالتی است که برای رشد مجلات باید انجام گیرد.
وی یادآور شد: در کشورهای پیشرفته مجله علمی و صنعت آن کشور به هم متصل هستند. به طور مشهود می بینید که صنعت آن کشورها را داده های علمی پیش می برد و هر وقت شخصیت علمی خاصی بروز می کند آن شخص را به عنوان مدیر یک پروژه پرورش می دهند و با همکاری های چند مرکزی و چاپ مقالات آن محقق جریان علمی صحیحی را به پیش می برند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: صنعت ما گسسته است، در حالی که بخشی از صنعت دارویی می تواند پشت مجلات قرار گیرد. مجلاتی که از یک حد علمی خاصی عبور کرده اند اگر به آنها کمک شود به سطح بین المللی می رسند.
وی از رفع مسائل اعتباری مجلات علمی علوم پزشکی خبر داد و گفت: امسال و سال آینده اعتبارات به گونه ای خواهد بود که سردبیران مشکل اعتباری نداشته باشد و مجلاتی که به سطح علمی کافی رسیده اند، به آنها کمک می شود.
قانعی با اشاره به لزوم حرکت به سمت محقق شدن اصل 44 و حرکت به سمت خصوصی سازی و توجه ویژه به فناوری اطلاعات گفت: باید شبکه ای راه اندازی کنیم که پشتیبان سردبیر باشد و قابلیت این را داشته باشد که در سند چشم انداز جایگاه ایران را در منطقه بهبود بخشد.
وی اضافه کرد: ما باید یک ناشر قوی داشته باشیم که بتواند پشتیبان سردبیر باشد و تمام کارهای فنی را انجام دهد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به موضوع ارزشیابی و تاثیر امتیازات برای اعضای هیئت علمی گفت: ارزشیابی در هیئت ممیزه نهادینه شده است و اگر سردبیران بتوانند رتبه مجلات خود را بهبود بخشند، امتیازاتی به اعضای هیئت علمی که مقالات آنها در مجلات دارای رتبه های بالاتر باشد، تخصیص می یابد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه علمی پژوهشی علوم پزشکی خاطرنشان کرد: این موضوع در حال پیگیری است که در شرح وظایف هیئت علمی موضوع مقالات، فناوری اطلاعات و استفاده از سامانه علمی نهادینه شود.
قانعی تاکید کرد: لازم است سردبیران مجلات سهم خود را در نقشه ای که طراحی مشخص کنند تا ما در وزارتخانه بتوانیم بر اساس این نقشه به مجلات کمک کنیم.
نظر شما