پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۹ آذر ۱۳۸۸، ۱۵:۲۱

تولید نوعی الکترود برای تشخیص ترکیبات بیولوژیکی در کشور

تولید نوعی الکترود برای تشخیص ترکیبات بیولوژیکی در کشور

شیمیدانان ایرانی الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده ای را با نانولوله کربنی عامل دار شده را تولید کردند که این الکترود می تواند سیستامین موجود در نمونه های بیولوژیکی را به طریق الکتروشیمیایی اندازه گیری کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، فرشته چکین مجری طرح یکی از کاربردهای نانوذرات و نانولوله های کربنی را تسهیل واکنش های انتقال الکترون دانست و گفت: به همین دلیل این ذرات به عنوان یک واسطه گر در ساخت حسگرها و زیست حسگرها استفاده می شوند که سینتیک واکنش های الکتروشیمیایی کند را طی فرایندی به نام الکتروکاتالیز تسریع کرده و راهی برای اندازه گیری الکتروشیمیایی آنها فراهم می کند.

وی افزود: از آنجا که برخی از اسیدهای آمینه ترکیبات گوگرد دار هستند، اکسایش الکتروشیمیایی آنها در سطح الکترودهای معمولی بسیار کند است از این رو نمی توان آنها را در سطح الکترودهای معمولی به روش الکتروشیمیایی تبیین و اندازه گیری کرد. بنابراین برای تسریع فرایند الکترودی آنها از واسطه گرهای مختلف استفاده و الکترودهای اصلاح شده شیمیایی ساخته می شود. به این منظور ساخت الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده با نانولوله کربنی عامل دار شده برای اندازه گیری الکتروشیمیایی سیستامین (ترکیبات بیولوژیکی گوگرد دار) مد نظر قرار گرفت.

چکین به جزئیات این پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: در این پژوهش، تثبیت واسطه گرهای انتقال الکترون نظیر نانو لوله های کربنی و ترکیب نفتوکینونی روی بستر الکترودی با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شد و از این الکترود اصلاح شده دارای عامل نفتوکینونی به عنوان حسگر الکتروشیمیایی در اندازه گیری ولتامتری سیستامین استفاده شد.

مجری طرح خاطرنشان کرد: تحقیق انجام شده یک پژوهش بنیادی است که می تواند به عنوان حسگر الکتروشیمیایی برای اندازه گیری سیستامین در نمونه های بیولوژیکی در آزمایشگاه های بالینی و مراکز پژوهشی استفاده شود. 

کد خبر 1003411

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha