به گزارش خبرگزاری مهر، حسینی که به منظور شرکت در مراسم رسمی اعلام استانبول به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا در سال 2010 میلادی به ترکیه سفر کرده است، در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از معرفی استانبول به این عنوان، این مساله را فرصتی برای معرفی هر چه بیشتر آداب، سنن و فرهنگ ترکیه به کشورهای اروپایی و جهان خواند.
وی به روابط فرهنگی ایران و ترکیه، سابقه چند هزار ساله، مشترکات فرهنگی دو کشور در زمینه های فرهنگ، آداب، سنن و زبان اشاره کرد و گفت: دو کشور در طول قرن ها در زمینه های مختلف به طور متقابل از یکدیگر تاثیر پذیرفته اند.
حسینی شخصیت های مشترک فرهنگی بین دو کشور همانند مولانا را نیز از عوامل پیوند عمیق تر بین مردم دو کشور در طول تاریخ خواند : در سه دهه اخیر و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ، جمهوری اسلامی ایران به خصوص با تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران ، درصدد تقویت روابط خود با ترکیه بوده است و در سال های اخیر نیز شاهد مبادله هیات های عالی در سطوح مختلف سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی بوده ایم.
حسینی با اشاره به اینکه در سال 2010 استانبول به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا برگزیده شده و در این سال از سوی یونسکو به عنوان سال نزدیکی فرهنگ ها نامیده شده است ، بر استفاده از ظرفیت های فراوان فرهنگی دو کشور برای نزدیکی بیشتر، تاکید کرد.
وزیر ارشاد با بیان پخش متقابل سریال های تلویزیونی ایرانی در ترکیه و سریال های ترکیه ای در ایران، گفت: با توسعه روابط می توان بستر مناسب برای عرضه آثار فرهنگی مشترک در زمینه های سینما و تلویزیون را نیز فراهم کرد.
وی با اشاره به پیشرفت های صنعت سینمای ایران در عرصه جهانی، آمادگی کشورمان برای تهیه فیلم های سینمایی مشترک با ترکیه در زمینه های مشترک بین دو کشور و یا موضوعات جهانی را مورد تاکید قرار داد و پیشنهاد کرد:فیلم های ایران و ترکیه در کشور های مقابل اکران شود.
حسینی با اشاره به آغاز جشنواره فجر از هفته آینده در ایران، گفت: در جشنواره فجر امسال که از مهمترین جشنواره های فیلم ایران به شمار می رود، برخی فیلم های ترک نیز شرکت دارند و یک عضو هیات داوران این جشنواره را نیز یک هنرمند ترک عهده دار است.
وی از همکاری ترکیه در همکاری با ایران در زمینه اعلام "نوروز" به عنوان میراث فرهنگی یونسکو تشکر کرد و با اشاره به این که درباره نوروز در سال جاری در موسسه "اکو" نیز برنامه هایی موجود است، به تدوام همکاری و شرکت ترکیه در این برنامه ابراز امیدواری کرد.
حسینی بر تشکیل کمیته دائمی همکاری های فرهنگی بیشتر بین دو کشور تاکید کرد و گفت: با تعیین اعضای این کمیته از سوی ترکیه ، گام های عملی برای گسترش روابط بین دو کشور برداشته خواهد شد.
"ارطغرل گونای" وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه نیز ضمن خوشامدگویی به حسینی و هیات ایرانی ، گفت: ایران و ترکیه اعتقادات، دین، تاریخ ، فرهنگ و زبان مشترک و نزدیکی زیادی دارند و ما تصمیم به گسترش این نزدیکی در سال های اخیر گرفته ایم.
وی با تاکید بر اینکه دو کشور در زمینه ادبیات و فلسفه ارزش های مشترکی دارند ، گفت: ما در ترکیه حافظ و سعدی را میشناسیم و گلستان و بوستان نیز برای ما ارزش های ادبی فراوانی دارند.
وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه گفت: در عصر حاضر با استفاده از امکانات فنی ، امکان گسترش هر چه بیشتر روابط و نزدیکی بین کشورها میسر شده و ترکیه در عرصه هنرهای زیبا و سینما و هنرهای تجسمی حاضر به همکاری با ایران است.
گونای با اشاره به این که وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه از طرح های مختلف سینمایی حمایت می کند و خود راسا در تهیه فیلم ها شرکت ندارد ، گفت: در صورتی که طرحی مشترک از سوی سینماگران ترک و ایرانی ارایه شود ، وزارت فرهنگ ترکیه از آن حمایت خواهد کرد و امیدواریم که سینماگران دو کشور محصولات خوبی در سطح جهانی ارایه دهند.
وی با اشاره به ترجمه 38 کتاب فارسی به ترکی از سوی وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه در سال های اخیر ، خواهان حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد ایران از ترجمه کتاب های ترکی استانبولی به فارسی شد.
نظر شما