به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام احمد مبلغی، صبح پنجشنبه طی سخنانی در دیدار با سید عبدالله الشریف حسن الحسنی، دبیرکل مجلس اعلای اهل بیت(ع) سومالی و رئیس جمعیت الاحسان الخیریه در سومالی و حجتالاسلام الشیخ شوقی الحداد، از علمای برجسته لبنانی با اشاره به اینکه وهابیت با زیرساختهای فعال شدن اسلام و شکلگیری امت اسلامی مخالف است، گفت: وهابیت حتی با گفتگو میان مذاهب مخالف هستند و ارمغانی که آنها از طریق نفوذ در برخی مناطق جهان از خود برجای گذشته و نتیجهای که به بار نشاندهاند، چیزی جز خشونت و کشتار نیست.
مبلغی اظهار داشت: ما باید حساب وهابیت را از اهل سنت جدا کنیم، وهابیون با هرگونه چارچوب و پایههای اسلامی به شدت مخالف هستند.
وی تصریح کرد: متأسفانه وهابیت به هیچ چیز جز اختلاف و دو دستگی میان مسلمانان فکر نمیکنند، آنها حتی با زیرساختهایی مانند شهادتین مخالف بوده و این اصل را نادیده میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: وهابیت همچنین با گفتگو که در نهاد فطری هر انسانی به صورت ذاتی نهفته است، مخالفت میکنند، وقتی وهابیون با این مبانی مخالف هستند، چیزی جز جنگ، نزاع و اضطراب باقی نمیماند بر همین اساس هدیه وهابیون بیشتر خشونت، قتل، تکفیر و خونریزی است.
وی همچنین گفت: باید تعاملات علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی گستردهتر شود.
تقریب مذاهب اسلامی یک ضرورت است
رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچنین با اشاره به مسئله تقریب میان مذاهب اسلامی گفت: تقریب به معنای دست کشیدن یک مذهب از اعتقادات خود نیست، بلکه تقریب به معنای تنظیم مناسبات شیعه و سنی در جهت تأمین منافع اسلام است..
مبلغی افزود: تنظیم مناسبات در جهت منافع اسلام از رسالتهای اصلی شیعه و سنی است، اگر مسلمانان به درستی در جهت تقریب تلاش کنند، مصالح اسلام تأمین خواهد شد.
گفتگوی سازنده زمینه ساز همدلی است
وی اظهار داشت: گفتگوی سازنده و منطقی، عقلایی و اسلامی به صورت کامل فضای اختلافات را به فضای علمی و همدلی محقق میسازد، زمینه را در اختیار وحدت و تأمین مصالح کلی اسلام قرار دهد و مبنای هر گفتگویی علاوه بر مذهبی بودن باید بر اصل تفاهم استوار باشد.
وی ادامه داد: شیعه به عنوان یک مجموعه فکری، فرهنگی، کلامی و فقهی است که بدون آن مصالح اسلام تأمین نخواهد شد و امروز این مذهب( شیعه) به عنوان یک قطب مطرح است.
مبلغی اضافه کرد: شیعه امروز باید بیش از گذشته، فضا را برای طرح مباحث اخلاقی، علمی و سلوکی اهل بیت(ع) در فضای بینالمللی فراهم آورد.
معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اضافه کرد: باید ارتباط میان علمای کشورهای اسلامی با جمهوری اسلامی گستردهتر باشد.
وی همچنین گفت: حوزه علمیه قم و همه مراکز حوزوی به این میاندیشند که در یک فضای مناسباتی با اهل تسنن بر پایه تفکر تقریب تعامل خود را تقویت کنند.
القاعده در کانون جنگهای داخلی قرار دارد
دبیرکل مجلس اعلای سومالی در این دیدار گفت: القاعده و وهابیون افراطی در کانون جنگهای داخلی سومالی قرار دارند و متأسفانه تحت هیچ شرایطی حاضر به گفتوگو و تقریب نیستند.
سید عبدالله الشریف حسن الحسنی خاطرنشان کرد: حدود 25 قبیله در سومالی در امور سیاسی این کشور فعال هستند.
وی اظهار داشت: برای خارج کردن شیعیان سومالی از فقر و محرومیت و حمایتهای مادی و معنوی از آنها، موسسه خیره ای را در این کشور تأسیس کردهایم و ما نیز از جمهوری اسلامی ایران انتظار داریم که در جهت حمایت مادی و معنوی به ما کمک کنید.
وهابیون اهل گفتگو نیستند
این اهل کشور سومالی اظهار داشت: ما در سومالی دنبال تقریب مذاهب هستیم اما وهابیون و القاعده گفتوگو را تحت هیچ شرایطی بر نمیتابند.
روحانی لبنانی که هم اکنون به عنوان همکار نماینده ولی فقیه در سوریه مشغول فعالیت است، نیز در این دیدار خواهان ارتباط بیشتر محافل علمی و پژوهشی ایران و محافل شیعی و تقریبی جهان اسلامی شد.
الشیخ شوقی الحداد همچنین خواهان کمکهای علمی و معنوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از جمله کتاب به مؤسسات سوریه و خارج از کشور شد.
وی در خاتمه گزارشی از وضعیت علویان و شیعیان در کشور سوریه و دیگر کشورهای منطقه را ارایه کرد و گفت: مسلمانان باید برای دفاع از کیان اسلام به وحدت برسند.
نظر شما