دکتر قدرت الله علیزاده معاون دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در تعریف مؤلفه های الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: اگر مؤلفه های یک الگوی اسلامی را مدنظر قرار دهیم به طور طبیعی این مؤلفه ایرانی هم هست، بنابراین باید در این رابطه مطرح کردن شاخص الگوی اسلامی توسعه و پیشرفت را مطرح کنیم تا بحث مؤثرتر واقع شود.
وی افزود: محور بحث در اسلام قرآن و احادیث پیامبر و ائمه معصومین است. واژه علم در قرآن هفت بار ذکر شده و مشتقات آن بیش از 300 بار آمده است. نخستین بیانی که خداوند با انسان از طریق وحی بیان می کند با کلمه اقراء است که با این کلمه دروازه های معرفت به سوی انسان گشوده می شود، دروازه های دانش باز می شود و انسان دعوت می شود به این که با خواندن شروع به علم آموزی کند.
دکتر علیزاده گفت: براساس احادیث اسلامی، علمی به مسلمانان توصیه شده که نافع باشد. علم نافع را بسیاری از بزرگان دین به ما توصیه کرده اند. در علم و پیشرفتی که نفع جامعه در آن تضمین شود، اسلام آن را الگوی خوبی می داند و باید از این محور دریابیم بیشتر مواردی که اسلام آن را ترویج و تبلیغ می کند نفع رساندن به انسان ها است و در بسیار موارد ملاک عمل در اسلام رساندن نفع به انسانها و مسلمانان است.
معاون دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: با توجه به اینکه طی سالهای اخیر مقام معظم رهبری توصیه هایی برای پیشرفت و توسعه داشتهاند و پیش از آن مسئله تولید علم را مطرح فرمودند، می توان نماد یک الگوی خوب توسعه اسلامی و ایرانی را در بیانات مقام معظم رهبری پیدا کنیم. چرا که ایشان بهترین محورها را در سخنان خود بیان فرموده اند و الگوهای خوبی ارائه کرده اند که بهترین مؤلفه ها را برای الگوی اسلامی ایرانی دارند.
وی با اشاره به اینکه از بعد عملی باید یکسان سازی تعاریف را در دستور کار قرار دهیم، تأکید کرد: اگر از الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تعریف یکسان و یکپارچه ای داشته باشیم، می توانیم به بسیاری از راهکارها در قالب این تعریف برسیم، همچنین براین اساس از موازیکاری ها کاسته می شود. از این رو هرکس برای رسیدن به هدف تعریف شده می تواند مجموعه خود را در مسیر این هدف سوق دهد.
نظر شما