معصومه شاه محمدي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: هيچ دارويي نبايد در دوران بارداري توسط زنان پزشك مصرف شود مگر داروهاي مكملي كه از سوي پزشك تجويز شده و مصرف آن در اين دوران ضرورت دارد.
وي با بيان اينكه مصرف نوع دارودر دوران بارداري آنقدر اهميت دارد كه حتي ماماها هم مجوز دادن هر دارويي را به زنان باردار ندارند، اظهار داشت: به دليل اهميت اين موضوع چندي پيش جلسه اي در خصوص سلامت مادران در وزارتخانه بهداشت و درمان برگزار شد كه در آن، عوارض حاملگي مطرح و راهكارها و پيشنهادات براي رساندن اين عوارض به ميزان حداقل خود در دوران بارداري ارائه شد.
مسئول دفتر مامايي وزارت بهداشت و درمان گفت:عوارض ناشي از مصرف زياد دارو در دوران حاملگي آنقدر اهميت دارد كه حتي براي مشكلاتي نظير داشتن تهوع در اين دوران هم داروهايي مانند B6 كه ضرري ندارد نبايد استفاده كرده و بايد به گونه اي مشاوره كرد كه حتي نياز به دارو نباشد.
وي ادامه داد: تحقيقات پزشكي در دنيا نشان داده كه دارو فقط در شرايط ضروري ، با تشخيص پزشك و در صورت نداشتن عارضه آن هم به ميزان حداقل مصرف مشكل ايجاد نخواهد كرد در غير اين صورت بايد منتظر عوارضي نظيرعوارض ژنتيكي بر روي جنين و همچنين ايجاد بسياري از مشكلات در دوران حاملگي باشيم .
شاه محمدي با بيان اينكه داروهاي مصرفي در دوران حاملگي به سه گروه كه عوارض آنها در طي بارداري مشخص شده ، تقسيم شده است ، تصريح كرد : مصرف برخي داروها مي تواند براي جنين بسيار خطرناك باشد زيرا شايد دارويي كه بدون مشورت با پزشك توسط زنان باردار مصرف شده جزء آن دسته از داروهايي باشد كه عوارض خطرناك و دراز مدت براي جنين به دنبال خواهد داشت ، بنابراين حتي استفاده از يك قرص آسپرين و يا استامينوفن هم به ويژه در سه ماهه نخست حاملگي مي تواند عوارض خطرناكي را ايجاد كند.
نظر شما