به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصادق فتحالهی برگزاری اولین همایش ملی سازمانهای مردمنهاد در حوز مبارزه با موادمخدر را خوب ارزیابی کرد و افزود: رفع مشکلات و موانع تشکلهای مردمی، آماده کردن فضای عمومی جامعه برای گسترش و توسعه آنها و ایجاد گسترش روحیه همگرایی در سازمانهای دولتی و تشکلهای مردمی عرصه مبارزه با موادمخدر از جمله اهداف عمده همایش سال گذشته به شمار میرفت.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی ستاد افزود: در همایش سال گذشته موضوع مراکز غیرقانونی ترک اعتیاد و فقدان کمبود صدور مجوز فعالیت آنها بهعنوان یک نقیصه مطرح شد زیرا که محدودیت صدور مجوز این سازمانها بالاخص در حوزه درمان اعتیاد باعث میشود بیماران معتاد به سمت مراکز غیر قانونی و خانههای بهبودی فاقد مجوزی بروند که اثرات تخریبی بسیار بالایی را بر جای میگذارد.
فتحالهی با اشاره به نتایج اولین همایش ملی سمنهادر حوزه مبارزه با موادمخدر اظهار داشت: کسب مجوز فعالیت و تشکیل کمیته تخصصی سازمانهای مردمنهاد در جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر با حضور رییس جمهور از اولین نتایج آن همایش بود که جزو مصوبه ستاد نیز قرار گرفت. تشکیل این کمیته میتواند موجب تعامل بهتر تشکلها با سازمانهای ذیربط و رفع مشکلات آنان در حوزه فعالیتشان شود.
وی در ادامه، افزایش 65 درصدی اعتبارات دفتر توسعه مشارکتهای مردمی ستاد نسبت به سال گذشته علیرغم عدم افزایش بودجه ستاد و انتشار یک سند حقوقی با امضای بیش از 150 تشکل مردمی فعال حوزه مبارزه با موادمخدر در سراسر کشور و تایید آن با امضای مسوولین نظام و مدیران کل دستگاههای متولی در این حوزه و چاپ آن در قالب یک پوستر را ازدیگر نتایج همایش سال گذشته برشمرد.
وی با بیان اینکه دومین همایش سراسری سازمانهای مردمنهاد فعال در عرصه مبارزه با موادمخدر، روز دوشنبه هشتم آذر ماه سالجاری در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار میشود، گفت: پیگیری دستاوردهای همایش سال گذشته، هماندیشی و توانمندسازی تشکلهای مردمی فعال، فرهنگسازی و افزایش مشارکتهای مردمی، استانداردسازی رفتار سازمانهای مردمنهاد فعال، ابلاغ نگاه نظام و ستاد مبارزه با موادمخدر در حوزه مشارکتهای مردمی، راهکارهای توسعه اقدامات سازمانهای مردمنهاد و انتقال تجارب مثبت سازمانهای مردمنهاد به سراسر نقاط کشور متناسب با اقتضاعات اجتماعی هر استان و منطقه از جمله اهداف این همایش محسوب میشوند.
این مقام مسئول در ستاد تاکید کرد: عمدهترین محوری که وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر در احکام انتصابی به استانداران سراسر کشور ابلاغ کردند، مشارکت و همراهی مردم با استفاده از توان و ظرفیت سازمانهای مردمنهاد برای مبارزه با موادمخدر است و اگر ستاد پیگیر توسعه سازمانهای مردمنهاد در این عرصه میباشد این یک ضرورت عقلانی و متکی بر مبانی اعتقادی است.
فتحالهی با تاکید بر اینکه مبارزه با اعتیاد فقط سمزدایی نیست، گفت: مبارزه با این معضل اجتماعی نیازمند یک چرخه کامل مبارزه همچون پیشگیری اولیه، درمان، حمایت اجتماعی، کارآفرینی و حمایت از خانوادههای بهبودیافتگان است. فرد بهبودیافته نیازمند یک فضای حمایتی است تا بتواند زندگیاش را دوباره بازسازی کند.
وی ادامه داد: این همایش با مشارکت ستاد مبارزه با موادمخدر، وزارت کشور، وزارت رفاه، سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیروی انتظامی، بسیج و مرکز زنان نهاد ریاست جمهوری برگزار میشود و همچنین در این همایش سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه مبارزه با موادمخدر از سراسر کشور حضور دارند.
وی اظهار امیدواری کرد: این همایش زمینهساز توسعه و پیشرفت حرکتهای مردمی در مقابل تهدید موادمخدر و اعتیاد باشد، چرا که اعتیاد از منظر اجتماعی نهاد خانواده، محیطهای کار و آموزشی را در معرض تهدید قرار میدهد و ما باید برای نجات نسل امروز از تمامی ظرفیتهای اجتماعی برای مقابله با ابن تهدید استفاده کنیم.
نظر شما