به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، حجت الاسلام سید احمد میرعمادی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در سخنانی با اشاره به در پیش بودن عید نوروز، اظهار داشت: نکته ای که قابل تامل است این است که بخشی عمده ای از آداب و رسومی که در ایران اسلامی وجود دارد دارای ریشه دینی است.
وی دید و بازدیدهای نوروزی، پوشیدن لباس نو، تبریک گفتن عید، امیدوار بودن و داشتن روحیه نشاط را از جمله آداب نوروزی دانست که در روایات اسلامی نیز مورد تاکید قرار گرفته است.
حجت الاسلام میرعمادی ادامه داد: این در حالیست که در برخی موارد نیز ائمه اظهار(ع) نیز بر این آداب و رسوم ریشه دار معنویت و دعاهایی را نیز افزوده اند.
وی با یادآوری اینکه برخی از احکام اسلامی در میان مردم بوده و شارع آنها را امضا کرده است، افزود: یکی از این آداب و رسوم نوروز است که ما جا دارد تقویت کنیم آئین ها و رسوماتی را که ریشه در اعماق جان و دل و فطرت انسان دارد.
نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با تاکید بر جلوگیری از ترویج آداب و رسومی که افراد سودجو و سلطه گر برای خودشان درست کرده اند، یادآور شد: برخی دیگر از آداب و رسومی که به نوروز نسبت داده می شود توسط برخی پادشاهان ایجاد شده است که ما باید آنها را از آئین های نوروزی تفکیک کنیم و دور بریزیم.
حجت الاسلام میرعمادی با تاکید بر اینکه هر آنچه از نیاکان ما باقی مانده است ارزش نیست، تصریح کرد: برخی از چیزها غلط است و متاسفانه توسط دشمنان ما نیز دائما تقویت می شود و روی آنها تبلیغ صورت می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه دشمنان بر روی آداب و رسوم خرافی سرمایه گذاری و تبلیغات می کنند، یادآور شد: همه باید تلاش کنند بخشی هایی از آئین نوروز که دارای مراسم های ارزشمند و خوبی است تقویت شود.
حجت الاسلام میرعمادی همچنین با اشاره به آغاز سفرهای نوروزی به لرستان، عنوان کرد: باید تلاش کنیم که پاکی، صفا، صمیمیت، مهمان نوازی و ایمان قلبی مردم استان لرستان را برای مسافران نوروزی به نمایش بگذاریم.
وی تصریح کرد: همچنین از طرف دیگر باید زمینه های انتقال فرهنگ ریشه دار مذهبی و دینی قوم لر را فراهم کنیم تا مسافران نوروزی با خاطره ای خوب لرستان را ترک کنند.
نظر شما