۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۸:۵۲

شیوع بالای پرفشاری خون در جامعه به دلیل کم تحرکی و افزایش وزن

شیوع بالای پرفشاری خون در جامعه به دلیل کم تحرکی و افزایش وزن

رئیس انجمن داروسازی بالینی ایران با تاکید بر اینکه ابتلا به پرفشاری خون علامت خاصی ندارد، گفت: کم تحرکی و افزایش وزن از عمده دلایل شیوع بالای پرفشاری خون در جامعه است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر خیرالله غلامی از برگزاری کارگاه "بیماری پرفشاری خون، تازهای درمان" در دومین همایش داروسازی بالینی ایران خبر داد و افزود: بیماری پرفشاری خون در دنیا به خصوص در دو دهه اخیر شیوع بالایی داشته است.

وی، کم تحرکی و افزایش وزن را عمده دلایل شیوع بالای پرفشاری خون در سطح جامعه دانست و گفت: این بیماری هیچ علامت خاصی ندارد اما بالا بودن فشار خون باعث تخریب ارگانهای مختلف بدن می شود. بنابراین سه ارگان مهم بدن که شامل کلیه ها ، چشمها و مغز است، می توانند به علت تاثیر پرفشاری خون دچار صدمه شوند.

این متخصص داروسازی بالینی ادامه داد: شیوع پرفشاری خون می تواند در افزایش سکته های مغزی موثر باشد از سوی دیگر اکثر بیماران دارای نارسایی کلیه که حداقل هفته سه بار دیالیز می شوند دچار پرفشاری خون بوده اند که با عدم درمان و یا درمان نامنظم افزایش داشته است.

وی از عارضه پرفشاری خون به عنوان یکی از عوامل بروز شیوع نابینایی نام برد و گفت: بالا بودن فشار خون باعث صدمه دیدن شبکه چشم شده که در صورت عدم کنترل ممکن است که به نابینایی ختم شود بنابراین فردی که مبتلا به پرفشاری خون است باید مرتب و به طور منظم داروهایش رامصرف کند تا عوارض بیماری کاهش یابد.

رئیس انجمن داروسازی بالینی ایران به بیماران مبتلا به پر فشاری خون تاکید کرد که داروهای تجویز شده توسط پزشک را به طور منظم مصرف کنند و علامت نداشتن این بیماری باعث نشود که به درمان خود رسیدگی نکنند.

غلامی با تاکید بر اینکه در درمان پرفشاری خون باید از نمک کمتری استفاده شود ، خاطر نشان کرد: نمک یکی از عوامل مختل کردن فشار خون است و باید تا جایی که امکان پذیر است نمک کمتری مصرف شود چرا که با مصرف کم نمک هیچ مشکلی ایجاد نمی شود.

وی تصریح کرد: فعالیت بدنی و ورزش مرتب و منظم یکی از عوامل موثر در روند درمان بیماران پرفشاری خون است و این بیماران باید از رژیم غذایی دارای میوه کم کالری، سبزیجات، کاهو، گوجه و خیار استفاده کنند.

غلامی همچنین بر تاکید بر پرهیز از مصرق دخانیات در بیماران مبتلا به پرفشاری خون، خاطر نشان کرد: در داروسازی بالینی تاکید بر این است که بهترین روش درمان بیماری کدام است و با چه داروها و در چه دوز مصرفی می توان نتایج بهتری را کسب کرد.

دومین همایش داروسازی بالینی ایران با عنوان تازه های دارو درمانی و با حضور بیش از دوهزار نفر از داروسازان و پزشکان سراسر کشور توسط انجمن متخصصین داروسازی بالینی ایران 28 لغایت 30 اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایشهای رازی برگزار می شود.

کد خبر 1304479

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha