به گزارش خبرنگار مهر، متن کامل سخنرانی محمود احمدی نژاد در اجلاس بینالمللی مبارزه جهانی با تروریسم به شرح زیر است:
خداوند بزرگ را به خاطر تشکیل این اجتماع مهم سپاسگزارم و صمیمانه از حضور همه شمار در خانه خودتان ایران تشکر میکنم.
همه ما در فرضهای زیر هم نظر هستیم :
- موضوع تروریسم دغدغة مشترک امروز همه کشورهاست.
- وسعت تروریسم امروزی قابل قیاس با گذشته نبوده و آسیبهای ناشی از آن به سادگی قابل جبران نیست.
- امنیت همه ملتها و کشورها از ناحیه این پدیده در معرض تهدید است.
- مبارزه با تروریسم نیازمند درک و عزم مشترک جهانی است.
سئوالات مهمی هم پیش روی ماست.
- ریشة اصلی یا ریشههای اصلی پدیده تروریسم چیست؟
- تروریسم در خدمت چه کسانی و علیه چه کسانی است؟
- اشکال مختلف تروریسم و راههای مقابله با آن کدامند؟
- بدون تردید تروریسم ناشی از انحراف فکری و انحطاط اخلاقی و میل به سلطه بر دیگران و نمودی از جهل و خودخواهی و خروج از دایرة عدالت و ارزشهای انسانی است.
- حاکمان و گروهها و انسانهای پایبند به عدالت و ارزشهای حقیقی دینی و انسانی هرگز نیازمند چنین اقدامات ضد بشری نبودهاند.
خداوند انسان را از روی لطف خلق کرده ، او را بر سایر موجودات برتری داده و همه عالم را برای او خلق کرده است. از او خواسته است که در مسیر عدالت، کرامت و محبت و احترام به حقوق دیگران گام بردارد. او را تشویق کرده است که منافع و توان خود را در خدمت سعادت و آرامش دیگران قرار دهد.
- در کتاب آسمانی قرآن کریم خداوند فرموده است :
"اگر کسی بیگناهی را بکشد مثل این است که همه مردم را کشته است و اگر کسی موجب نجات و زندگی فردی شود مثل این است که همه مردم را حیات بخشیده است."
- شاید علت آن باشد که با کشتن یک بیگناه، انسانیت کشته میشود و با احیای یک انسان، انسانیت احیا میگردد.
- همه زحمات و مجاهدتهای پیامبران الهی و مصلحان عالم برای هدایت و عدالت و شکوفایی انسانیت و رساندن انسانها به قلههای کمال انسانی و در حقیقت احیای آنان بوده است.
- هر اقدامی که مخالف عدالت و کرامت انسانی باشد، از جمله کشتن بیگناهان، ظلم و ستم بر همه بشریت است و در پیشگاه خداوند و پیامبران و همه انسانها زشت و محکوم است.
- فقر و تبعیض و تحقیر انسانها و ملتها ریشه اصلی تروریسم است و پیروان شیاطین، زورگویان و منحرفان از حقیقت هستند که برای تحقق اهداف غیرانسانی خود به تروریسم رو میآورند.
و اما تروریسم در خدمت چه کسانی و علیه چه کسانی است؟
- امروز به وضوح مشاهده می شود که شکست خوردگان در برابر منطق انسانی و عدالت و پاکی به تروریسم متوسل میشوند تا با ایجاد ناامنی و در هم شکستن، اتحاد و اقتدار ملتها مانع از رشد و پیشرفت ملتها شده و بر منابع و سرنوشت آنان مسلط شوند.
- ملتها را از انسانهای فرهیخته، رهبران و مدیران شایسته محروم کنند تا خودشان مقدرات آنان را به دست گیرند و یا دستنشاندگان خود را بر آنان تحمیل و یا حداقل دولتها را وادار کنند تا به آنان امتیازات سیاسی و اقتصادی واگذار کنند.
- بنابراین تروریسم بر ضد منافع مردم و در خدمت قدرت طلبان بیفرهنگ است و هر جا پدیده ترور مشاهده می شود درورای آن دستهای ناپاک آنان دیده میشود.
در دهههای اخیر اشکال گوناگونی از تروریسم پایهگذاری شده است.
- از مهمترین آنها در شکل سازمان یافته تحمیل دولت جعلی و اشغالگر صهیونیستی است.
- صهیونیستها با ترویج نژادپرستی، تروریسم را تئوریزه کردند. آنان برای بقای استیلای نامشروع خود، خون و اموال و سرزمین دیگران را مباح اعلام کردند. حمله به روستاها و آبادیهای بیدفاع فلسطین، لبنان، سوریه و اردن، کشتن مردان و زنان و کودکان بیسلاح، نظیر دیریاسین، صبرا و شتیلا و در جنین و غزه و قانا و ترور رهبران فلسطینی در داخل و خارج سرزمین اشغالی و اشغال سرزمین و تهدید دائمی دیگران و برپایی چند جنگ بزرگ و ترور دانشمندان فیزیک ایران همه از مظاهر آشکار تروریسم دولتی است.
- سازمان و شبکه صهیونیسم بین الملل هرجا که ضرورت بداند از ترور استفاده میکند.
-از اشکال دیگر تروریسم از طریق ترویج اندیشههای افراطی، جذب افراد فقیر و بیاطلاع و سازماندهی و آموزش آنان و سازماندهی شبکههای تروریستی در سایر کشورها است.
- شبکههای مزبور به آسانی از انسانها قربانی میگیرند.
امروز تعدادی از کشورهای منطقه، گرفتار شبکههایی هستند که برخی از آنها هزاران عضو و یا طرفدار دارند.
- دولت آمریکا و متحدانش آشکارا با استفاده از منابع مالی برخی از همپیمانان منطقهای خود از شبکههای مزبورحمایت و استفاده میکنند.
- آنان تصور میکردند همیشه میتوانند بر شبکههای مزبور مسلط باشند اما امروز بخشی از همین شبکهها خارج از نفوذ دولت آمریکا و متحدینش دست به عملیات میزنند و به چالشی علیه خود آنان تبدیل شدهاند.
- شکل دیگر توسعه تروریسم، انجام اقدامات تروریستی در داخل سرزمین برای ایجاد بهانه لشکرکشی به سرزمین دیگران است.
- به لحاظ نحوه برخورد و بهرهبرداری، حادثه یازده سپتامبر بسیار شبیه ماجرای هلوکاست است.
- دولت آمریکا پس از دو سال از حادثهای که بهانه اشغال دو کشور و کشته و مجروح و آواره شدن میلیونها نفر و فقر و عقب افتادگی مردم منطقه شد، در اثر فشار افکار عمومی، گروهی را مأمور بررسی آن کرد اما بعد از ده سال همچنان اصل واقعیت از مردم آمریکا و دنیا پنهان نگه داشته شده است.
برخی معتقدند هدف از ماجرای 11 سپتامبر ایجاد فضای تنفس برای رژیم صهیونیستی و تقویت ناامنی در کشورهای منطقه و انحراف افکار عمومی مردم آمریکا از اوضاع نابسامان اقتصادی و البته پرکردن جیب سرمایه داران جنگ طلب و بیفرهنگ بوده است.
- اگر جعبه سیاه هلوکاست و 11 سپتامبر گشوده شود خیلی از حقایق روشن خواهد شد.
- بسیار متأسفیم که علیرغم مطالبات جهانی هنوز دولت آمریکا اجازه این کار را نداده است. شکل دیگری از تروریسم، تروریسم اقتصادی است.
- تسلط بر مراکز اقتصادی جهانی و سلطه دلار زمینه غارتهای بیسابقه را فراهم کرده است.
- بدهکارترین کشورها، کشورهای سرمایهداری جهانیاند و سلطه جهانی دلار و در محدودههایی یورو زمینه جبران کسری بودجهها و هزینههای نجومی اقدامات نظامی و توسعه طلبی از جیب دیگر ملتها و انتقال مشکلات به دیگران و چپاول ثروت آنان را فراهم کرده است.
- این یکی از بدترین اشکال تروریسم است.
- برخی گزارشها از خلق و انتشار بیش از 32 هزار میلیارد دلار بدون پشتوانه طلا و یا ارز معادل، توسط دولتهای آمریکا در اقتصاد جهانی حکایت دارد.
گسترش تروریسم در جهان حاکی از شکست اندیشههای مادی و نظامات سیاسی و اقتصادی حاکم بر جهان و ناشی از گسترش بیعدالتی و فاصلة طبقاتی است.
- ناکارآمدی تئوریهای سیاسی و اقتصادی و ساختارهای جهانی مبتنی بر انسانِ منهای خدا و معنویت و اخلاق، سردمداران نظام سلطه را به سوی استفاده از تروریسم به عنوان راه رسیدن به مطامع خود سوق داده است.
- امروز سیاستهای اقتصادی آنان که مبتنی بر تأمین سود حداکثری گروههای قدرت و ثروت و سیاستهای فرهنگی آنان که مبتنی بر لذت حداکثری خودشان است، نه تنها نمیتواند چالشهای پیش روی بشر را حل کند بلکه خود از عوامل ایجاد آنهاست.
- به راستی چه کسانی از نظامات اقتصادی و سیاسی حاکم بر جهان سود میبرند؟
- آیا امیدی برای ملتها در اتکاء به این نظامات و سازمانها باقی مانده است؟
- آیا رهبران ناکارآمد دولتهایی نظیر آمریکا و متحدان او میتوانند مورد اعتماد و اتکا ملتها باشند؟
- آیا زمان آن فرانرسیده که اندیشه و راهکارهای جدیدی ارائه و نظامهای تبعیض آلود فعلی کنار گذاشته شود؟
- آیا وقت آن نرسیده است که رهبران و ملتهای مستقل دست در دست هم و با کمک دیگر دلسوزان و با ابتکارات انسانی، حقوق ملتها را استیفا و دست چپاولگران را از سرنوشت ملتها کوتاه کنند؟
- آیا ما نمیتوانیم با اتکا به فرهنگ و اندیشههای الهی و انسانی خود که وحدت، پاکی، عدالت و عشق را فریاد میکنند و ریختن خون یک انسان بیگناه را معادل ریختن خون همه انسانها میدانند، با همکاری خود فضای جهانی را به نفع صلح و عدالت و خداپرستی تغییر دهیم.
- آیا نمیتوانیم دوستی، برادری، خیرخواهی و عدالت را جایگزین تروریسم و تبعیض و تهدید نمائیم.
- تاریخ و فرهنگ، اندیشه، دوستی و صمیمیت ملتهای بزرگ ما و عزم و اراده ما سرمایه بزرگی است که میتوانیم با اتکاء به آن وضعیت جهان را تغییر دهیم.
- بیائید در این مسیر پیش قدم شویم. بیتردید همه انسانهای فرهیخته و دلسوز و آزادگان و عدالت طلبان و خداپرستان در این مسیر همراه خواهند شد.
- بالاتر از همه خداوند یاور ماست و به وعده راستین او در برقراری توحید و عدالت اطمینان داریم.
پیشنهاد مینماید با تشکیل دبیرخانه دائمی، این اجلاس سالانه در یک کشور و با دستور کار معین تشکیل و با همفکری همه انسانها و دولتهای مستقل تلاش کند :
- تعریف واحد و مشترک از تروریسم و ریشهها و عوامل آن ارائه نماید.
- راهکارهای روشن و عملیاتی برای مبارزه متحد علیه تروریسم ارائه دهد.
- عزم جهانی را برای یک مبارزه واقعی و اثرگذار بسیج نماید.
- سازوکارهای تبعیض آلود ، معیوب و استعماری زمینه ساز تروریسم را با کمک همگان به نفع عدالت، اخلاق و ملتها اصلاح نماید.
- این روزها در ایران سالگرد عزیزانی گرامی داشته میشود که مظلومانه توسط گروههای تروریست به شهادت رسیدهاند.
- 72 نفر از مسئولین کشور در یک عملیات به شهادت رسیدند.
- رهبری انقلاب نیز در یک عملیات تروریستی مجروح شدند.
- طی سه دهه بیش از 16 هزار نفر از مردم بیگناه ایران به دست تروریستها به شهادت رسیدهاند.
- متأسفم که افراد و گروههای عامل این حوادث مورد حمایت آشکار برخی دولتهای اروپایی و برخی سیاستمداران آمریکایی هستند.
- ملت بزرگ ایران که خود از قربانیان اصلی تروریسم است، آمادگی دارد تا در این مبارزه مقدس در کنار سایر ملتها و دولتهای مستقل و انسانهای آزاده و عدالتخواه باشد.
همه شواهد نشان میدهد جهان تشنه چنین آرمانی و در انتظار روزی است که صالحان برجهان حکم فرما شوند و عطر توحید و عدالت و صلح جهان را پرکند.
نظر شما