به گزارش خبرنگار مهر در یزد، محمدحسن حاج لو عصر سه شنبه در حاشیه گردهمایی مدیران کل فنی و حرفه ای کشور در یزد در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه های اصلی سازمان فنی و حرفه ای در سطح کشور، نگاه ویژه به نظام استاد شاگردی در آموزشهای مهارتی را مهم ارزیابی کرد.
وی افزود: به طور قطع رویکرد سازمان فنی حرفه ای، مربی محور و مرکز محور خواهد بود و سازمان توجه ویژه به ارتقای مربیان از نظر دانش نظری و مهارتی همچنین وضعیت معیشتی و امنیت شغلی آنان خواهد داشت.
حاج لو عنوان کرد: باید دو اقدام اساسی در سازمان فنی و حرفه ای کشور با حمایتهای دولت و مجلس شورای اسلامی صورت بگیرد که اقدام اول ایجاد چارت سازمانی برای مراکز فاقد چارت است.
271 مرکز آموزش فنی و حرفه ای کشور فاقد چارت سازمانی هستند
وی افزود: در حال حاضر در سطح کشور 271 مرکز آموزش فنی و حرفه ای فاقد چارت سازمانی هستند.
حاج لو تعمیم بودجه تجهیز برای مراکز جدیدالاحداث را دومین گام اساسی در سازمان فنی و حرفه ای کشور دانست و یادآور شد: از دوره دولت نهم و دهم حدود 260 مصوبه احداث مراکز فنی و حرفه ای داریم که در حال حاضر بیش از نیمی از پروژه ها احداث شده و حدود 90 درصد پروژه های احداث شده تجهیز شده است.
حاجیلو ادامه داد: بخش اعظمی از پروژه هایی که تا دو سال آینده تکمیل خواهد شد، نیاز به بودجه تجهیزاتی دارد.
تحول اساسی در راستای آموزش مهارتهای منجر به اشتغال ایجاد می شود
وی افزود: در صورت رقم خوردن بودجه یاد شده، شاهد تحول اساسی در مجموعه فنی و حرفه ای در راستای آموزش مهارتهای منجر به اشتغال خواهیم بود.
حاج لو تاکید کرد: باید در نگاه به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در معاونت توسعه منابع انسانی ریاست جمهوری، جایگاه آموزشی در نظر گرفته شود و در صورتی که این جایگاه آموزشی که در حال حاضر به آن به صورت جایگاه فنی و مهندسی نگاه می شود، اصلاح شود، برای کارکنان سازمان 10 درصد افزایش حقوق در احکام و برای مربیان ضریب 30 درصد افزایش حقوق لحاظ خواهد شد.
63 مرکز علمی و کاربردی در مراکز فنی حرفه ای کشور شکل گرفته است
وی یادآور شد: 63 مرکز علمی و کاربردی در مراکز آموزش فنی و حرفه ای کشور شکل گرفته است که هر مرکز مجوز احداث سه تا چهار رشته را دارد و این مورد یک انقلاب اولیه در سازمان فنی و حرفه ای است که تعداد مراکز علمی کاربردی از بهمن ماه به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت.
حاج لو ادامه داد: با توجه به ارتقای آموزش سازمان از سطح متوسطه به سطح عالی در راستای ارتقای دانش مربیان سازمان، تسهیلاتی از جمله پرداخت هزینه تحصیل به صورت وام و بازپرداخت آن بعد از اخذ مدرک اتخاذ شده است.
درآمد فنی و حرفه ای در زمینه آموزش تنها 7 میلیارد تومان است
وی بیان داشت: تعهد آموزشی سازمان در قبال اخذ درآمد در بودجه سال جاری 39 میلیارد تومان است که این مبلغ در سال گذشته 23 میلیارد تومان بود اما درآمد سازمانی در این قسمت تنها هفت میلیارد تومان بود.
معاون اداری و پشتیبانی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور همچنین از تغییر نام مرکز تربیت مربی به مرکز تربیت مدرس مهارتی خبر داد و گفت: با استفاده از اساتید مجرب نظری و مهارتی، زمینه ارتقای دانش مربیان و کارمندان فراهم خواهد شد.
نظر شما