به گزارش خبرنگار مهر، مبارک رمضان ماه تلاوت کلام الهی است، ماه مبارک رمضان ماه تلاوت قرآن و ماه دعاست.
درماه مبارک رمضان مسلمانان نقاط مختلف آیینها و مراسم خاص خود را برپا می کنند در میان نیز آداب و رسوم و مراسم از غنای ویژه ای در شهرهای کشور برخوردار است و مردم با شور و شوق خاص آن را اجرا می کنند.
پخت انواع مختلف شیرینی و آش از آداب و رسوم کهن مردم حاشیه رودخانه زاینده رود دربخش سامان است.
ویژگی شیرینیهایی که در این منطقه پخت می شود این است که از محصولات باغی این بخش تهیه شده است.
تولیدات مردم روستاهای اطراف حاشیه زاینده رود شامل بادام، گردو، شیره انگور، روغن حیوانی، کشک محلی، دوغ محلی و ... است که درپخت انواع شیرینی و آش محلی در روزهای پایانی ماه رمضان درحاشیه زاینده رود استفاده می شود.
پخت شیرینی و توزیع آن در بین اهالی با هدف شکرگذاری و سپاس از خداوند برای اعطای نعمتهای فراوان و محصولات پربرکت صورت می گیرد.
رنگینک، نان یوخا، انواع حلوا، آش شله زرد، آش مصطفی، آش رشته، آش کشک، کاچی، شیر برنج با شیره انگور و ... شیرینی و آشهایی است که در این منطقه در ماه رمضان پخت آن بیشتر صورت می گیرد.
آش محلی"کاچی با دوغ" یکی از انواع مختلف آشهایی است که در این منطقه پخت می شود واین آش با سبزیهای محلی نظیر شنگ، سرمنتره به همراه پیاز داغ وآرد گندم تهیه شده و به همراه با نان خشک در زمان افطار صرف می شود.
همچنین پخت شیر برنج در شب19 ماه رمضان و روز عید فطر از آداب این منطقه است.
درشب 27 ماه رمضان مولودخوانی و پوشیدن لباس نو، خواندن اشعار در مدح حضرت علی(ع)و لعنت بر قاتل ایشان از آداب و رسوم این منطقه است که دیگر به فراموشی سپرده شده است.
ازجمله آداب و رسوم اهالی سامان در ماه مبارک رمضان تهیه انواع حلوا در لحظه افطار و پخش آن در میان همسایگان و وابستگان است.
زنان سامانی با استفاده از گردو که محصول وسوغات اصلی شهر سامان است اقدام به تهیه رنگینک می کنند.
دهیار روستای سوادجان درگفتگو با خبرنگار مهراظهار داشت: اهالی روستای سوادجان لحظه افطار به پخش نذری که شامل آش شله زرد، آش رشته، انواع حلوا و... است از روزه داران پذیرایی می کنند.
قاسم کریمی عنوان کرد: مردم روستا در روزهای پایانی ماه رمضان با پخت شیرینی و آشهای محلی به استقبال عید فطر می روند.
وی افزود: ازجمله کارهایی که در این ماه در روستا انجام می شود اجرای کلاسهای قرآن برای نونهالان وکلاس احکام برای بانوان توسط روحانی روستاست.
کریمی تصریح نمود: در روزعید سعید فطرمردم روستا برای دادن فطریه واقامه نماز به حیاط بزرگ وزیبای درمانگاه روستا که درحاشیه زاینده رود قراردارند گرد هم می آیند وبعد ازاقامه نمازمردم در جشنی که توسط دهیاری درهمان مکان برگزار می شود شرکت می کنند.
وی افزود: در این جشن از افراد فعال روستا، روحانی روستا وافراد برگزیده در مسابقات قرآنی که توسط دهیاری در طول ماه رمضان اجرا شده تقدیر به عمل می آید.
کریمی تصریح کرد: اهالی روستا بعد ازاقامه نماز برای دیدن بزرگان فامیل و روستا و تبریک عید به خانه همدیگر می روند.
.............................................
گزارش: روح انگیز کریمی سوادجانی
نظر شما