به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین دشتی بعد از ظهر دوشنبه در نشستی خبری اظهار داشت: بخشی از مکشوفات به دلیل مشکلات بهداشتی و پس از آزمایش در آزمایشگاه های استاندارد، منهدم می شوند و برخی دیگر نیز به مزایده گذاشته می شوند.
وی با اشاره به گسترش پدیده قاچاق در کشور و به تبع آن استان یزد افزود: فرهنگ سازی، اطلاع رسانی، ایجاد اشتغال، افزایش کیفیت تولید داخلی و ... جمله راهکارهای موثر در کاهش قاچاق کالا و ارز است.
دشتی با بیان اینکه عدم توجه به پدیده قاچاق در نخستین گام سلامت افراد جامعه را تهدید می کند، عنوان کرد: عمده کالاهای قاچاق در حوزه بهداشت و غذا صورت می گیرد و این امر سبب شده تا تهدید سلامت جامعه به عنوان یکی از دغدغه های مسئولان مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به سایر تبعات قاچاق کالا یادآور شد: کاهش اشتغال، کاهش تولید ناخالص ملی، ایجاد اختلال در نظام برنامه ریزی اقتصادی، افزایش فاصله طبقاتی و رواج بیعدالتی، ورود کالاهای بیکیفیت به بازار عرضه و ... از دیگر تبعات قاچاق به شمار می رود.
معاون سیاسی استاندار یزد همچنین عنوان کرد: متولیان امر باید در جامعه نسبت به قاچاق به عنوان یک فعل حرام، تنفر ایجاد کنند که ساخت مستندهای تلویزیونی، فعال کردن تشکلهای مردمی، استفاده از ظرفیت رسانهها و ... میتواند در این زمینه کارگشا باشد.
دشتی تصریح کرد: به طور مسلم، تنگناها و قوانین فعلی تاکنون نتوانسته در زمینه قاچاق به اندازه کافی بازدارنده باشد و به نظر می رسد در این راستا نیز لازم است راهکارهای قانونی بهتری با استفاده از نظرات کارشناسانه اندیشیده شود.
دشتی عنوان کرد: تاکنون هیچ آمار رسمی از از قاچاق اعضای بدن در استان یزد نداشته ایم اما قاچاق انسان همان جابجایی اتباع بیگانه غیرمجاز از شهری به شهر دیگر است که گزارشهای آن به طور مرتب از سوی نیروی انتظامی اعلام می شود.
نظر شما