پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۲۳ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۴۲

گزارش تصویری - تشریحی/

طولانی ترین آبشار مصنوعی کشور در رودخانه کارون ایجاد شد

طولانی ترین آبشار مصنوعی کشور در رودخانه کارون ایجاد شد

اهواز - خبرگزاری مهر: بعد از نورپردازی پل سفید اهواز به عنوان نماد تاریخی این شهر، اکنون نوبت به پل هفتم این شهر رسید که با ایده ای زیبا نورپردازی و با ایجاد آبشاری مصنوعی بر روی رودخانه کارون، به این پل جلوه شاد و دلچسبی بخشیده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرداری اهواز چند ماه قبل در اولین حرکت زیباسازی پلهای شهر اهواز که همواره تاریکی و چهره ناپسند آنها با انتقاداتی مواجه بود، اقدام به نورپردازی پل سفید اهواز به عنوان یکی از قدیمی ترین پلهای کشور کرد.

این نورپردازی هر چند با تاریکیهای گاه و بی گاه مواجه شد و انتقاداتی برای شهرداری در پی داشت که ازجمله آن می توان به سرقت تجهیزات گران قیمت این پل اشاره کرد ولی بی شک باعث شد پل سفید به یکی از نمادهای زیبای شهر اهواز تبدیل شود.

در کنار پل سفید، سیلوی اهواز در منطقه امانیه که مشرف به رودخانه کارون است و از قدمت بالایی نیز برخوردار است با رنگ بنفش به صورت ریزش قطرات باران نورپردازی شد که این پروژه نیز توانست نظر شهروندان اهواز که سالهای سال است از اجرای پروژه های زیباسازی شهر اهواز نا امید شده اند را جلب کند و زیبایی خاصی به این نقطه از شهر داد.
 

بعد از این اما این بار پل هفتم اهواز که مناطق کیانپارس و عامری را به هم متصل می کند هدف زیباسازی شهرداری اهواز قرار گرفت که البته این پروژه بیش از سایر پروژه ها مورد توجه شهروندان قرار گرفت زیرا نورپردازی این پل در کشور منحصربه فرد و زیبایی خاصی به رودخانه کارون به عنوان نماد حیات و سرزندگی استان خوزستان بخشیده است.

این پروژه زیباترین و طولانی ترین آبشار مصنوعی رنگین کمان با نام آبشار رنگین کمان کارون با ارتفاع 35 متر و طول 350 متر از دو سوی پل و از سطح رودخانه کارون به شمار می رود که عملیات اجرایی آن پنج ماه به طول انجامید و در آن از فواره های آبی استفاده شده که به وسیله شش الکتروپمپ کار پمپاژ آب را از رودخانه انجام می دهند.

این پمپها آب را از درون رودخانه به دو طرف پل(از سمت پل سفید به طول 150 متر و از سمت پل سوم به طول 200 متر) پمپاژ کرده و سپس به وسیله دو هزار و 750 نازل کاملا استیل از دو سمت پل مجددا به درون رودخانه می پاشند. لوله های به کار رفته به منظور جلوگیری از رسوبات و املاح موجود در آب کاملا استیل و قابل شستشو با اسید هستند. پمپها نیز که از نوع 150 و 400 هستند آب را تا ارتفاع 35 متر پمپاژ می کنند.
 

استقبال مردم در شبهای راه اندازی این پروژه نشان می دهد اهواز و مردمش تشنه اینچنین پرژه های زیبایی هستند که آنها هم همانند سایر شهرهای بزرگ کشور بتوانند مناطقی را برای تفریح و وقت گذرانی به همراه خانواده انتخاب کنند.

متاسفانه این یک واقعیت تلخ است که در سالهای اخیر آنگونه که باید و شاید به زیباسازی شهر اهواز توجه نشده و این شهر در مقایسه با سایر کلانشهرهای کشور در این بخش از یک نوع محرومیت مشهود رنج می برد که البته با گامهای امیدوار کننده اخیر می توان به رفع این کاستیهای در آینده امیدوار بود.

مدیرعامل سازمان زیباسازی در خصوص این پروژه گفت: لوله های استفاده شده در پروژه آبشار رنگین کمان کارون در قسمت مکش از جنس فولاد با قطر 12 اینچ بوده است. یک هدر مکش نیز به قطر 20 اینچ در این پروژه تعبیه شده، لوله های رانش موجود نیز از جنس پلی اتیلن بوده و در دو قطر 14 و 10 اینچ در نظر گرفته شده است. توان هر یک از پمپها نیز 90 کیلو وات هستند.
 
 
ارسلان جعفری شهنی با ذکر این نکته که سیستم برق این پروژه از طریق   SOFT DRIVE تامین شده است، اظهار داشت: سیستم سافت درایو به کار رفته در این پروژه موجب احداث پست برق 700 کیلو واتی شده که از جمله ویژگی های آن می توان به صرفه جویی در مصرف برق و نیز صرفه جویی در استفاده از کابل بیش از حد و جلوگیری از ایجاد حرارت بالا در پمپها و همچنین جلوگیری از ضربه قوچ که خود از جمله شایع ترین عامل تخریب پمپها به شمار می رود، اشاره کرد.
 
وی تاکید کرد: تاسیسات برق این سیستم که شامل تابلوهای برق هستند، همگی در اتاق پست در ابعاد حدود 110 متر مربع و کابل کشیها در درون سازه پل و دور از منظر عمومی قرار داده شده است.

وی ایجاد مناظر بدیع، زیبا و دلنشین در راستای آرامش بخشی به محیط شهری و افزایش آرامش روحی و روانی به شهروندان را از جمله اهداف پرداختن به پروژه آبشار رنگین کمان کارون دانست و تصریح کرد: همانگونه که شهروندان اهوازی می دانند محیط پیرامونی اثر مستقیمی بر روان انسان دارد که در نتیجه آن به مرور زمان اثر غیر مستقیمی بر روان انسانها می گذارد. هرچه محیط اطراف انسانها از رنگ های تیره و فرمهای خشن و سخت تشکیل و اشباع شده باشد رفتار انسانها نیز ناخوداگاه به سمت تندی و گاها به سمت خشونت سوق داده می شود.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اهواز افزود: البته عکس این مسئله نیز صادق است و هر چه فضای پیرامونی انسان لطیف تر، زیباتر، نرم تر و با رنگهای ملایم و دلنشین طراحی شده باشد  به همان نسبت انسانها از روان سالم تر و آرامش خاطر بیشتری برخوردار خواهند بود و ما نیز با تکیه بر این رویکرد سرفصل کلی زیباسازی شهری را به کارگیری متدها و روشهایی در راستای ایجاد فضاهای عمومی دلنشین برای شهروندان قرار دادیم تا بتوانیم گرایش شهروندان را به حضور در فضاهای عمومی افزایش دهیم زیرا در سایه حضور مردم در فضاها و تفرجگاه های عمومی است که تعلقات فرد نسبت به محیط پیرامون و شهر خود افزایش یافته و تعاملات شهروندی به اوج خود می رسد.
 

جعفری با اشاره به عناصر سازنده فضاهای عمومی شهری از چهار عنصر آب، نور، گیاه و زمین یاد کرده و گفت: چهار عنصر آب، نور، گیاه و زمین از عناصر مهم سازنده فضاهای عمومی شهر و مناظر بدیع شهری هستند که شهرداری همواره می کوشد با استفاده از این عناصر چهارگانه به ویژه با احداث پارکها، به فضاسازی محیط شهری بپردازند، ما نیز با بهره گیری از نعمت خدادادی آب کارون که با عبور از درون شهر از پتانسیلهای قوی برای ایجاد مناظری بی مانند به شمار می رود، استفاده کرده و سعی کردیم با راه اندازی این پروژه ضمن بهسازی محیط شادی و آرامش خاطر را به شهروندان اهوازی هدیه کنیم.

مدیرعامل سازمان زیباسازی از نورپردازی پل سفید یاد کرد و گفت: تفاوت نسبی موجود در پلهای احداث شده بر روی کارون این فرصت را به ما می دهد تا با تنوع در نور پردازی مناظر متفاوت و متنوعی را بر روی کارون ایجاد کنیم در این راستا قصد داریم به زودی پروژه نورپردازی پل هشتم را نیز با سبک و سیاقی جدید آغاز کنیم.

وی با اعلام این خبر که سازمان زیباسازی قصد دارد تا با استفاده از دو عنصر آب و نور ساحل رودخانه کارون را دستخوش تغییرات کیفی بیشتری کند، گفت: علاوه بر نورپردازی و به کارگیری آب نماهای سطح شهر (که از آن جمله می توان به پروژه در دست بررسی نورپردازی و آبنمای بزرگ و موزیکال پارک 42 هکتاری اشاره کرد) طراحی میادین و سردرهای ورودیهای مختلف شهر، نصب تعدادی مجسمه های سنگی در پارکها و نیز سفارش ساخت مجسمه های شهدا در دستور کار سازمان زیباسازی است که امیدواریم بتوانیم هر چه سریعتر به اهداف خود دست پیدا کنیم.
کد خبر 1407252

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha