به گزارش خبرگزاری مهر، موسسه G Data "گزارش بدافزار" (Malware Report) را درباره مهمترین تهدیدات کنونی برای کاربران اینترنت منتشر کرد برپایه این گزارش، درحال حاضر جنایتکاران انفورماتیکی به منظور توزیع و گسترش برنامه های مخرب (بدافزارها) بیش از همیشه توجه خود را بر روی دستگاههای موبایل معطوف کرده اند.
اطلاعاتی که توسط G Data Security Labs جمع آوری شده است نشان می دهند که درصد برنامه های مخرب برای تلفنهای همراه هوشمند و تبلتها در نیمه نخست سال 2011 در حدود 140 درصد افزایش یافته است.
این کارشناسان مشاهده کردند که اسبهای تراوا (تروجانها) تقریباً بیشترین برنامه های مخرب را تشکیل می دهند. بسیاری از این تروجانها برای ارسال هرزنامه و یا سایر فعالیتهای جنایتکارانه زیرگروه اصطلاح eCrime (جنایت الکترونیک) طراحی شده اند.
افزایش استفاده از بدافزارهای موبایل موجب شده است که بازار زیرزمینی توسعه این برنامه های مخرب با رشد قابل توجهی به حیات خود ادامه می دهد.
G Data در نیمه نخست سال جاری به طور متوسط در هر 12 ثانیه یک گونه جدید از این برنامه های مخرب را ثبت کرد.
در این خصوص "رالف بنزمولر"، مدیر G Data SecurityLabs توضیح داد: "جنایتکاران انفورماتیکی با برنامه های مخرب موبایل مدل جدیدی از تجارت را کشف کرده اند. درحال حاضر، این جنایتکاران به ویژه از درهای پشتی (backdoor)، برنامه های جاسوسی و سرویسهای پرهزینه پیامک برای آسیب رساندن به قربانیان خود استفاده می کنند. انتظار می رود که در نیمه دوم سال 2011 در بخش بدافزارهای موبایل با رشد بیشتری روبه رو شویم."
برنامه های مخرب همچنان رشد می کنند
G Data SecurityLabs در نیمه نخست سال 2011 با شناسایی 1 میلیون و 245 هزار و 403 برنامه جدید مخرب برای رایانه ها رکورد جدیدی را به ثبت رساند که در مقایسه با نیمه دوم سال 2010 با یک رشد 15.7 درصدی مواجه بود. کارشناسان امنیتی پیش بینی کرده اند که تا پایان سال کمتر از 2.5 میلیون گونه جدید بدافزار تولید شود.
بدافزارهای موبایل درحال گسترش اند
سایت کامپیوتر وورد با بررسی گزارش G Data نوشت: از زمانی که تلفنهای همراه هوشمند و تبلتهای برپایه سیستم عامل آندروئید بیش از همیشه معروف شده اند جنایتکاران سایبری بیشترین توجه خود را به این سیستم عامل معطوف کرده اند. به طوریکه با مقایسه دوره قبل، درصد بدافزارهای موبایل 3.7 برابر بیشتر شده است.
شبکه های اجتماعی دومین هدف حملات سایبری
محبوبیت شبکه های اجتماعی به طور مداوم درحال افزایش است در این شبکه ها حفظ تماس و تبادل اخبار و عکسها همراه با مبادله لینکهای محتویات وب از رایج ترین فعالیتهای شبکه های اجتماعی به شمار می روند از این رو، جنایتکاران انفورماتیکی از این عادات برای ترغیب کاربران به کلیک کردن بر روی لینکهایی که آنها را به سایتهای آلوده سوق می دهند سوء استفاده می کنند و به این ترتیب می توانند برنامه های مخرب را بر روی رایانه کاربران نصب کنند.
G Data در ادامه "گزارش بدافزار" خود با ارائه آمار و ارقام به بررسی این معضل پرداخته است. در این خصوص "ادی ویلهمز"، تحلیلگر G Data اظهار داشت: "جنایتکاران سایبری برای توزیع و گسترش برنامه های مخرب بیش از همیشه درحال استفاده از شبکه های اجتماعی هستند."
یک پنجم کاربران بر روی همه لینکها کلیک می کنند
سایت خبری کامپیوتر وویکلی برپایه گزارش G Data نوشت: تقریبا یک پنجم کاربران شرکت کننده در مصاحبه G Data به شدت در معرض خطرات حمله برنامه های مخرب از طریق شبکه های اجتماعی قرار دارند.
در حقیقت، این کاربران اظهار داشتند که بر روی تمام لینکهایی که دوستان آنها و یا منابع ناشناس ارسال کرده اند کلیک می کنند.
این درحالی است که 46 درصد از مصاحبه شوندگان از کلیک کردن بر روی هر لینکی خودداری می کنند. گروه سوم این کاربران پاسخ دادند که تنها بر روی لینکهای تبلیغاتی که اعضای شبکه آنها ارسال کرده اند کلیک می کنند.
مردان و جوانان بیشتر در خطرند
در کل، کاربران جوانتری که از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند بیشتر در معرض این حملات قرار دارند. به طوریکه احتمال اینکه کاربران سالمندتر بر روی لینکها کلیک کنند بسیار کم است و هرچه سن کاهش می یابد تعداد کاربرانی که در معرض حملات بدافزارها قرار می گیرند بیشتر می شود.
همچنین در روش استفاده زنان و مردان از شبکه های اجتماعی تفاوت وجود دارد. این گزارش نشان می دهد در شرایطی که مردان در کلیک کردن بر روی لینکهای ناشناخته بسیار ریسک می کنند زنان نسبت به این خطرات دقت و توجه بیشتری دارند و ترجیح می دهند که تنها بر روی لینکهای شناخته شده کلیک کنند.
نظر شما