به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت از khamenei.ir، بیش از یک دهه از حضور نظامی ایالات متحده آمریکا در افغانستان میگذرد و هنوز هم بهترین بهانه برای تداوم آن، مبارزه با تروریسم است. تروریسمی خودساخته که بهای آن را ملت مسلمان و مظلوم افغانستان میپردازند. ترور پروفسور برهانالدین ربانی، رئیسجمهور سابق افغانستان آخرین شاهکار حضور و اِعمال سیاستهای ضد تروریستی نظام سلطه در افغانستان است. "شهید پروفسور برهانالدین ربانى چه در دوره اشغال افغانستان توسط شوروى و جریان چپ و چه در دوره تسخیر این کشور مظلوم توسط ناتو و غرب از افراد حاضر در صف اول مبارزه با اشغالگران بود. حضور وى در حرکتهاى جهادى از همان ابتداى نیاز افغانستان به مردان شجاع آغاز شد. وى از پایه گذاران حزب "جمعیّت اسلامى" بود که از گروههاى مهم جهادى افغانستان به حساب مىآید و افرادى همچون مرحوم احمد شاه مسعود - شیر دره پنجشیر - از اعضاى مؤثر آن بود."
استاد ربانی اوایل هفته گذشته میهمان اجلاس بیداری اسلامی در ایران بود که در روز افتتاحیه به بیان دیدگاهها و نظرات خود در قبال بیداری اسلامی پرداخت. گفتگوی کوتاه ما با رئیس فقید "شورای صلح افغانستان" دو روز قبل از شهادتش انجام شده است.
رهبر انقلاب اسلامی ایران در موقعیتهای مختلف، سخنان بسیاری دربارهی بیداری اسلامی بیان کردهاند. با توجه به خلأهایی که در جهان اسلام وجود دارد، به نظر شما این سخنان چه تأثیری بر جهان اسلام و بر کشورهای مختلف گذاشته است؟
شکی نیست که اولاً از نوشتهها و صحبتهای مقام معظم رهبری دربارهی بیداری اسلامی، به ویژه در کشورهایی استقبال زیادی میشود که نوعی هم زبانی و اشتراک زبانی دارند. البته کشورهای عربی وضعیت دیگری دارند. این سخنان در برخی کشورهای عربی به خاطر حکومتها و نظامهای حاکم بر آنها کمتر انعکاس خواهد داشت، اما به طور کلی موضعگیریها و سیاستهای جمهوری اسلامی ایران در قضایای بیداری اسلامی برای نسل جوان جذاب بوده است. لذا دائماً صحبتهای ایشان را دنبال میکنند و از آن اثر میپذیرند.
اکنون ما در موقعیتی هستیم که سکولاریسم و لیبرال دموکراسی شکست خورده است و دیگر در تمام دنیا و بهخصوص در دنیای اسلام و جهان عرب جذابیتی ندارد. در بحث الگو اما، این "مردمسالاری دینی" که مد نظر است، باید بیشتر تبیین گردد و توضیح داده شود. همه باید بفهمند که در اینجا چه میگذرد، زیرا این احتمال وجود دارد که در فضای غبارآلود تبلیغاتی، بسیاری از حقایق روشن نشود. البته به هر حال پذیرش و تقاضا برای الگوی مردمسالاری دینی که در جمهوری اسلامی وجود دارد، زیاد خواهد شد و این غبارهای تبلیغاتی زودگذر است.
نظر شما